Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Nem értékelt, csak kérdezett a delegáció

Hazánkról íródó országjelentéséhez gyűjtött információkat tegnap Győrben az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) delegációja.

A szervezet másfél évente készíti el országjelentését, általában a kormányzati szervek, intézmények közreműködésével, idén először merült fel, hogy a kormányzatnál eggyel alacsonyabb szinten is gyűjtsenek információkat. Egyedüli vidéki városként Győrt választották, amit ugyan nem indokoltak, de Istók Lóránt, az önkormányzat stratégiai tervezési csoportvezetője szerint a könnyű elérhetőség mellett valószínűleg a városban megtalálható központi szerepkörök és feladatok miatt esett Győrre a választás.

A megbeszélésen, melyen Borkai Zsolt polgármesteren és a város jegyzőjén kívül részt vett a pénzügyi, a városépítési és az oktatási iroda képviselője is, többek között az önkormányzati feladatok végrehajtására, szabályozására voltak kíváncsiak a vendégek, valamint arra, milyen lehetőségeket lát a város a fejlődésre, a jelenlegi gazdasági megszorítások között.

Kérdésünkre, hogy pozitív választ tudott-e adni a város minden kérdésre, Borkai Zsolt polgármester elmondta: nem ez volt a cél.
„Nem maradhatott ki a beszélgetésből, hogy egy rendkívül kemény helyzetben, nehéz időszakban történt a vezetőváltás Győr élén, amikor nem könnyű megtalálni a fejlődés, a fejlesztések lehetőségét. Kitértünk az aktuális politikai helyzetre, az ország megosztottságára is: amikor az esélyegyenlőség megvalósulásáról érkezett kérdés, szóba kerültek azok a félelmek, melyek szerint elképzelhető, hogy a jövőben nem feltétlenül a pályázatok minősége alapján kerülnek a támogatások az egyes városokba..." – mondta Borkai Zsolt, aki – bár hangsúlyozta, hogy a látogatás célja pusztán az informálódás volt, azaz nem jár kézzelfogható előnnyel a város számára – a megbeszélésen szóba hozta a város „igényeit" is. Többek között a Mosoni-Duna rehabilitációjának szükségességét, illetve, kapcsolódva a környezetvédelem témaköréhez, az északi elkerülőút kérdését.

„Egy pozitív hozadéka mindenképpen volt a találkozónak: örömmel nyugtáztam, hogy a kampány alatt meghirdetett programom fő irányvonalai egybeesnek a delegáció által meghatározott célokkal, ami azt jeleneti, hogy jó úton haladunk" – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánösztöndíj a legjobbaknak

A győri Széchenyi egyetem gazdálkodási, közlekedésmérnöki, műszaki menedzser szakán… Tovább olvasom