Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nem egyperces a késés az egyesen

Szeptembertől összevonták az 1-es és a 3-as járatot, így egy busszal el lehet jutni Marcalváros II-ről Újvárosba. Ezzel nem is lenne semmi gond, csakhogy a „városnéző” busz nemegyszer tizenöt-húsz percet késik; a hosszú útvonalon elég egy piros lámpát vagy sorompót kapni, s máris borul a menetrend.
„ Elkéstem a munkahelyemről, s hiába mondtam, hogy én nem tehetek arról, hogy a menetrend szerinti járat kimaradt. Most már biztosra megyek, így az előző járattal számolok, amelynek tizenöt perces késésével még mindig időben vagyok." Az egyes buszmegállóban várakozó győri asszony mondataira heves bólogatás a válasz, s még néhány morgó szó, hasonló példákkal.

A Révai utcából Újvárosig közlekedő 1-es, illetve a Marcalváros II-t a Belvárossal összekötő 3-as járatot szeptember 1-jétől vonták össze, a 3-as busz az Aradi vértanúk útjától az 1-es vonalán halad. A cél az volt, hogy a lakótelep és Újváros között közvetlen összeköttetést teremtsenek (amelynek számozása 1-es maradt), s az ötlet jónak is tűnt. A baj azzal van, hogy az emberek között csak „városnézőként" emlegetett járat rendre menetrenden kívül közlekedik. Elvileg könnyű lenne belátni, hogy egy ilyen hosszú vonalon elég csak két-három piros lámpát vagy a Kálvária utcán nem ritka sorompót kifogni, s máris összejön a késés. Csakhogy a munkába vagy iskolába tartó utasoknak ez nem vigasz, főképp akkor nem, ha a késésért büntetést kapnak.

„ Reggel hét és nyolc óra között, illetve délután kettő körül minden busz késik, az 1-es is" – ismerte el a Kisalföld Volán helyiüzletág-vezetője. A megoldást az jelentené, ha külön buszsávokat jelölnének ki, illetve ha a közlekedési lámpákat összehangolnák Győrben. Ezek persze nem új ötletek, a Volán-társaság mindig elmondja, és soha nem történik semmi. Érveik éppúgy szembeötlők, mint az utasoké: valóban bedugul a város, a Baross hídon vagy épp a Szent István úton araszolva közlekednek az autósok, előttük, utánuk egy-egy busz. Csak míg ezt leírjuk – immáron sokadszor –, újabb busz marad ki, s néhányan ismét lecsúsztak egy megbeszélt időpontról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlett megye, elmaradott falu

A bakonyaljai települések megyénkhez csatlakozásuk óta sem fejlődnek gyorsabban, mint azelőtt. Az… Tovább olvasom