Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Nem csak egy város

Győr. Mi jut eszembe először arról, ha meghallom ezt a szót? Ha a tényeket nézzük Nyugat- Magyarország egyik legjobb elhelyezkedésű és legnépesebb megyeszékhelyéről van szó.
De számomra nem is ez a legfontosabb, hanem az élmények, amik ide kötnek, ami miatt ez az a város, ahol az életem zajlik, amit ez a szó igazán jelent nekem.

Amikor minden hétköznap ülök a buszon és kitekintve az ablakon meglátom a Győr táblát, elgondolkodok, hogy mi az oka annak, hogy itt vagyok, miért vagyok szerencsés, hogy itt lehetek. Ha végiggondolom talán azért, mert minden, amit itt elértem és megvalósítottam, és ami még itt vár rám ideköt. Az ide vezető úton ebben rengeteget segít rajtam a város és annak intézményei, lakói, sok kellemes és felejthetetlen pillanatot okozva.

A fiatal diákok épp a busz előtt sétálnak át. Nem lehetnek idősebbek 13-14 évesnél. Minden bizonnyal az iskolába készülnek, miközben egymással beszélgetnek és jókat nevetnek. Egyszer eljön az idő, amikor válaszút elé kerülve dönteniük kell hogyan tovább. Nem könnyű ezt a döntést meghozni, de a lehetőségeket tekintve Győrt sem szabad kizárni. Hiszen a Széchenyi és Apáczai egyetemek színvonalas képzései segítenek abban, hogy az életben megtalálják a helyüket a fiatalok. A jó képzés alapja a megfelelő szintű középiskola. A város dicsekedhet az országosan is elsők között szereplő gimnáziummal, a Révaival. Sok orvos, mérnök, tanár kerül ki az iskola falai közül.

Amikor a buszról leszállok, az iskola kezdete előtt mindig van egy kis időm sétálni és én nem vagyok rest kihasználni ezt az alkalmat. Végigtekintek a járókelőkön és a környezeten, ilyenkor délelőtt főként az iskolába igyekvőkkel lehet találkozni. Mindenki elszántan tart valahová, de vajon tudják-e azt az érzést, ami átjárja az egész várost?

Átélték-e annak szépségét, amikor a napsütésben sétálhatnak az Aranyparton, vagy a karácsonyi hangulatot mikor forralt bort ittak a belváros utcáin?

Sétálás közben megpillantom az egyik méltán népszerű szórakozóhelyet. Nos, igen, itt a part mellett rengeteg szórakozóhely várja a kikapcsolódni vágyó fiatalokat úgy, mint a Bridge vagy a Lapos. Emlékszem még arra, amikor tavaly nyáron én is reggelig mulattam a többi fiatallal és nagyon jól éreztem magamat a mai slágerekre táncolva.

Tovább sétálva a járdán egyszer egy Audi száguld el mellettem. Ekkor az jut eszembe mennyi ismerősömnek ad munkahelyet ennek az autómárkának a győri részlege. És hogy mennyi lehetőség van itt elhelyezkedni a későbbiek során a mérnöki pályát végzőknek.

Lassan az iskola kapuja előtt találom magam. Tudom, ha ide belépek, ma is fogok tanulni valamit, aminek később hasznát veszem. Mert a tanulás meghatározza azt, amit egész életünkben csinálni fogunk. Számomra ennél ideálisabb hely nem is lehetne erre, mint hogy itt tanuljak, megannyi élményben részesülve.

Belépek a kapun… Még mindig Győr. Nem csak egy város. Egy érzés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyere Gyuri Győrbe…

Ha már jártál Győrben turistaként, vagy vendégként megcsodálhattad a város nevezetességeit,… Tovább olvasom