Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Nem bővíthet az égető

Győr - Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség elutasította a Győri Hulladékégető Kft. kérelmét, hogy kapacitását évi nyolcezerről tízezer tonnára növelje – tájékoztatta lapunkat a hatóság. Az indoklásban az szerepel, hogy a tevékenység bővítésével a kft. ipari kútjából felhasznált vízmennyiség nagyobb lenne.
Ez potenciális környezeti kockázatot jelentene az üzemi területen lévő felszín alatti szennyezés elmozdulása miatt, a felülvizsgálatban ugyanis nem bizonyított egyértelműen, hogy nincs hidraulikai kapcsolat az ipari víztermelő kút és a telephelyen lévő szennyezés között.

A szennyezés teljes felszámolására a kármentesítés folyamatban van. Ennek befejezéséig, illetve a környezeti kockázat fennállásáig a felügyelőség nem engedélyezi a kapacitás bővítését. A hatósági eljárásba szakhatóságként bevont közegészségügyi hatóság sem járult hozzá a tevékenység volumenének növeléséhez.

A felügyelőség ugyanakkor a cég által eddig is folytatott tevékenységhez (veszélyes és nem veszélyes hulladékok ártalmatlanítása és az ehhez kapcsolódó előkezelés) – a levegővédelmi és a hulladékkezelési engedély felülvizsgálatát is elvégezve – egységes környezethasználati és egyben környezetvédelmi működési engedélyt adott ki öt évre. Ebben szigorú környezetvédelmi előírások, feltételek betartását írta elő az üzemeltetőnek.

Az ügyben kiadott elsőfokú határozatok nem jogerősek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérüket megduplázzák a költségtérítésekkel

Győr-Moson-Sopron - A megyei országgyűlési képviselők egy kivétellel átlagosan 350–400 ezer… Tovább olvasom