Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Nem bírja a tér a terhelést

A győri megyeháza és az előtte lévő tér alatti mélygarázs miatt ezentúl a téren csak olyan rendezvények kaphatnak helyet, amelyek felépítése és bontása, árukiszolgálása nem okoz ártalmat a tér burkolatában.
illusztráció
Erről a város polgármesteri hivatalának városépítési irodája javasolt irányelveket, s a közterület-foglalási engedélyeket kiadó útkezelő szervezet ehhez tartja magát. Emlékezetes, amikor tavaly egy, a téren felállított óriássátort összedöntött a szélvihar, a tartószerkezet egy darabját a forgalmas főútra vágta.

A vakszerencsének köszönhető, hogy az amúgy igen nagy forgalmú sátorban már éppen nem voltak látogatók, s az úton közlekedő járművek közül sem akadt fenn egy sem a váratlan akadályon.
A baj forrása nyilvánvalóan az volt, hogy az óriássátort nem lehetett megfelelően a padlózatba, azaz a tér burkolatába rögzíteni. A díszburkolat megfúrása ugyanis súlyos károkat okozhat a mélygarázs tetőszerkezetében a beszivárgó víz miatt.

A tér díszburkolatának kövei idáig kitartottak, mára azonban elfogytak a pótlásnak szántak is. Ezt a szép burkolatot pedig kár lenne „idegen anyaggal" toldozni-foltozni, valamilyen pályázat útján megoldást kell találni arra, hogy a szükséges javítások során megmaradjon a tér egységes hangulata.

Az biztos, ezentúl a város nem enged a térre olyan rendezvényt, amely a burkolat megsértésével járhat, vagy az építéshez és bontáshoz, az árufeltöltéshez nagy súlyú teherjárműveket igényel.
Ilyen „kitiltási" veszély nem fenyegeti a kézművesvásárokat vagy például a téli fesztivál kis faházait. A már hagyományossá váló könyvsátornak viszont mindenképpen új helyet kell keresni – s erre információnk szerint a Széchenyi tér sem jó, hiszen annak burkolata is védettséget élvez...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lett a lelkisegély-szolgálat nemzetközi központja

Győr lesz a központja a Közép- és Kelet-európai Lelkisegély Szolgálatok Szövetségének, erről egy… Tovább olvasom