Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nem barátkozik, de közös célokért dolgozik Borkai és Molnár

Ismét közös szereplést vállalt Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (RFT) elnöke, államtitkárjelölt. A Fészek Klubban kicsit vitatkoztak, de sokban egyetértettek.
Két egymástól távol álló politikai felfogású ember vállalkozott közös, Győr érdekeit szem előtt tartó beszélgetésre a Fészek Klubban. Mint kiderült, a színfalak mögött rendszeresen egyeztetnek, vitatkoznak a város érdekeit szem előtt tartva, közös véleményt formálnak számos ügyben. Bár nem barátkoznak, de jó a személyes viszonyuk és politikailag egymást még soha nem támadták meg. Ez példaértékű összefogás a város érdekében
– fogalmazta meg több Fészek-tag is.

Borkai Zsolt átengedte a megszólalási elsőséget Molnár Csabának, pedig, ahogy az államtitkárjelölt elmondta, hozott egy húszast, hogy fej vagy írással döntsék el, ki beszél elsőként. Molnár prezentációval egybekötött (a www.kisalfold.hu oldalakon ennek anyaga teljes egészében olvasható; azok listájával, akiknek eddig pénzt ítéltek meg régiónkban) előadása summásan arról szólt, hogy eddig az Európai Unió felzárkóztatási pénzeiből mennyit sikerült megszerezni, különös tekintettel Győrre és környékére. Az RFT elnöke kifejtette: számukra az a fontos, hogy gazdaságélénkítő beruházások kapjanak pénzt, majd örömmel jelentette be: a szakképzés struktúrájának átalakítására, a győri térségi integrált szakképző központ szervezésére 400 millió forintos támogatást ítéltek meg.

Molnár után Borkai Zsolt következett. A polgármester örült annak, hogy sok pénzt ítéltek meg, de mint elmondta, igazán nagy summát ebből még nem látott Győr. Pedig a város komoly pénzt fordít pályázatírásra. Mára ő maradt az egyetlen jobboldali politikus, aki hisz még abban, hogy a város kaphat uniós pénzt céljaihoz. Elsősorban a Széchenyi térhez, Újváros rehabilitációjához és a Káptalandomb megújításához. Utóbbi kettőért kifejezetten aggódott a polgármester, hiszen a tartalék kiemelt projektek közé fértek csak be. Győr eddig egyébként 18 milliárd forintnyi pénzre pályázott. Ebből eddig csak 401 milliót nyert meg a város a Fészekben bejelentett 400 millión kívül. „Úgy érzem, sok esetben csak beszélünk róla, hogy jönnek a pénzek, de nem jönnek! Számos szubjektív elem is van a bírálatban, ha bevalljuk, ha nem" – mondta Borkai.

Ezt követően gyorsan a Széchenyi térre terelődött a szó. Bár közben Molnár Csaba kifejtette: egy város önkormányzata nem azonos az ott működő vállalkozókkal, márpedig ők sok pénzt kaptak, kapnak majd a megítélés nyomán. Valamint kitért arra, hogy a nyertes pályázathoz jó pályázat is kell. Példaként Pannonhalmát említette, ahol minden pályázat nyer és nyert, valamint Fertődöt, ahol viszont valamilyen ok miatt nem. Győr jól ír pályázatot és előkészítő dokumentációt. Kisebb hiánypótlások után akár már a nyár közepén bólinthat a Széchenyi tér kiemelt projekttámogatására a kormány.

Ha ez megtörténik, Borkai Zsolt is elégedett lesz, és akkor az előkészítő munkák után jövő tavasszal elkezdődhet a tér megújulása, amely nem csupán egy burkolatcserét, de a környék átalakulását is jelenti.
Jancsó Péter a Fészek Klub részéről még egy ügyre hívta fel a politikusok figyelmét, és mint mondta, ezért a Kisalföld kezdeményezésére már megmozdultak egyszer, de bármikor újra felhúzzák a „Mentsük meg a Mosoni-Dunát" feliratú pólót! Hogy mikor lesz víz végre a mederben, egyik vendég sem tudott választ adni, de arra egyetértően bólintottak, ahol lehet, segítik ezt az ügyet is.

Megújuló Lloyd
A Fészekben Rosta S. Csaba bemutatta a megújuló Lloyd makettjét. A pincében és a földszinten vendéglátóegységek, míg az emeleteken exkluzív irodák kapnak helyet.


Olvasóink írták

  • 1. Belinea 2008. május 09. 05:54
    „Hát, mindjárt elmormolok egy hálaimát.
    Közös célokért - érdekünkben, a közjó érdekében - dolgoznak politikusaink.
    Most köszönjük meg, vagy mi legyen ?
    Az a legszomorúbb, hogy ez egy HÍR.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhetőbbé tehető a lakótelep Győrben

Győr–Marcalváros - Komfortosabbá, jobb közérzetet biztosítóvá, vagyis „élhetőbbé" tehető… Tovább olvasom