Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Nem adta meg az elsőbbséget: összeütköztek Győrben - fotók

Két autó ütközött Győrben a Szabolcska utcánál hétfőn délelőtt.
"Szabolcska Mihály utcából kikanyarodó személyautó nem adta meg az elsőbbséget a Mester utcában haladó zárt kisteherautónak" - értesültünk Olvasónktól.

Galéria! Fotók: Tudósító


A kisalfld.hu információi szerint a balesetnek nincs súlyos sérültje.

Olvasóink írták

 • 17. Legoooo 2011. augusztus 23. 10:57
  „hellboy780917- én a Telekis körforgalomnál, ha a Szent István felől megyek a Bajcsyra, inkább indexelek balra, mint megvárjam, hogy hátulról belém jöjjenek. Ha az Otp-nél nem jön gyalogos, akkor egyenesen elég lendületesen át lehet haladni. De a Bajcsy fele fordulva a szűk ív miatt eléggé le kell lassítani. Nagy forgalmú időszakban, amikor mindenki siet, hogy még átérjen a zöldön, a követési távolságot sem veszik sokan figyelembe. Ekkor jön a koccanás. 2x már belém jöttek ilyen módon, a harmadikat amennyire lehet, igyekszem elkerülni. Hogy ebben segít a balra index? Nem érdekel. (egyébként ezt csak ebben a körforgalomban alkalmazom, a többi nem ilyen szűk)”
 • 16. hellboy780917 2011. augusztus 23. 09:45
  „nem kellene átrobogni rajta 50nel, s akkor nem lesz futóműkárosodásod... az az egy visszaváltás meg nem oszt nem szoroz, amit egy fekvőrendőrhöz érkezvén lassítanod kell...”
 • 15. Lókupec 2011. augusztus 22. 23:21
  „Én minden fekvőrendőrt felszednék! Amennyi futómű károsodással és üzemanyagplusszal jár, annyi haszna közel sincs!”
 • 14. Alerich 2011. augusztus 22. 20:19
  „Most,hogy már Győr minden közlekedési problémája megoldódott,jöhet ide is egy körforgalom,mert egy-elnézést-balfácán nem adott elsőbbséget?”
 • 13. Túrabakancs 2011. augusztus 22. 18:13
  „Bárki bármit mond, az az útkereszteződés abszolút nem forgalmas.
  Amennyi autó közlekedik arra, azoknak nem kell tízmilliókból bizton-
  ságosnak mondott körforgalmat kialakítani. Ami égető lenne, az a
  gyárudvar átláthatatlan kerítésének az elbontása, és egy átlátszó
  rácsos megoldás kiépítése volna. Hogy ki finanszírozná, az már egy
  másik történet...”
 • 12. Sanyi32 2011. augusztus 22. 16:45
  „Én jó dolognak tartom a körforgalmat. Egyszerű, biztonságos. Ide kifejezetten kellene, mert -ritkán járok arra- többeknek fura az a kereszteződés. Egy jókörforgalom pontot tenne rá...”
 • 11. Alerich 2011. augusztus 22. 16:01
  „10.-:Hát nemtudom,hogy azon közlekedés mérnököknek(?)akik a körforgalmakat erőltetik van-e jogosítványuk,amit le tudnának adni,viszont deklarált céljuk amiről írtál.Bár szerintem a körforgalmak nem feltétlenül gyorsítják a forgalmat,lásd általam hozott Teleki példa.Ott legfeljebb a Bajcsyból egyenesen-balra haladók nyertek.A "kitalálóknak" ott is kinyilvánított szándékuk volt a "forgalomcsillapítás",amiről kiderült,hogy forgalomlassítást=dugót értenek alatta.Araszoló autók ritkán gázolnak gyalogost.!felkiáltással.Mondjuk az is igaz,hogy ha nem tesznek valamit,a Bajcsyból naponta egy autó tudna kihajtani.Így viszont nekik van elsőbbségük,míg egyértelműen a Teleki a fő útvonal!És persze 10-ből 9-en nem jeleznek mikor kihajtanak.Ennyi erővel elég lett volna egy STOP tábla a Telekire!”
 • 10. hellboy780917 2011. augusztus 22. 14:56
  „aki azt gondolja hiszi, hoyg a körforgalom rendeltetése az, hogy egy kereszteződés veszélyességét tompítsa, az most adja le jogosítványát. a forgalom dinamikáját hivatott szabályozni (gyorsítani). nagyon sok esetben ráadásul veszélyesebb is, mert a sok birka nem tudja hoyg kell benne közlekedni... élen a benne balra indexelőkkel....”
 • 9. Alerich 2011. augusztus 22. 14:05
  „Elsősorban a Telekin lévőt ítélem -jó,bizonyos szempontokból-károsnak.Fénykorában úgy megfogta a forgalmat,hogy a Dunakapu térig,a Pállfyn az Újvilág utcáig állt a sor!Araszolva,kipufogva,agyvérezve!A most alakuló forgalmi rend hatásait nem tudhatom,hiszen nem ismerem pontosan az új forgalmi rend--elképzelést,de nincsenek illúzióim!
  Nem arra gondoltam,hogy a sínek meg a fekvőrendőr-hegy útban van a körforgalomnak,hanem a lassító hatásuk,feleslegessé teszi azt.”
 • 8. pappe 2011. augusztus 22. 13:11
  „7-hez: "Haggyátok már ezt a hülye körforgalommániát!A szobátokba nem kell egy?A győri körforgalmak egy része felesleges,egy máik része kifejezetten káros" A körforgalom - közlekedési szakemberek által bizonyítottan - a legbiztonságosabban és legdinamikusabban járható "kereszteződés". Hogy egyik-másik felesleges (győri viszonylatban), azt nem is vitatom. Legnevetségesebb például a börtön sarkánál lévő mini-körforgalom. De, hogy - idézlek - ´kifejezetten káros´ lenne bármelyik is, azt erősen kétlem. Mondhatnám úgy is, hogy bizonyítékok hiányában a "káros" jelző elutasítva! :) Fekvőrendőr meg egy használaton kívüli vasúti sín nem hiszem, hogy elháríthatatlan akadálya lenne a fenti - fiktív - körforgalmunknak. De mivel ezt csak itt vetettük fel páran, nem hivatalos a dolog, sőt még azt is megkockáztatom, hogy irreleváns...”
 • 7. Alerich 2011. augusztus 22. 12:59
  „1-4:Haggyátok már ezt a hülye körforgalommániát!A szobátokba nem kell egy?A győri körforgalmak egy része felesleges,egy máik része kifejezetten káros!Ez az utóbbi lenne.(Persze van használható is.)A Fészek felől egyébkénz is öttell tudsz érkezni a sínek miatt.A Szabbolcskából meg van ott van a Mátra-magasságú fekvő(álló?)rendőr.A zebrán ! Nem előtte,RAJTA!Nooormális???Szóval körforgalom csak egyenrangú kereszteződésben működik jól.Ha az egyik útnak lényegesen nagyobb a forgalma(lsd pl.:Teleki u.)akkor több kárt okoz,mint hasznot.Szóval ombinak van igaza,aki itt nem ad elsőbbséget,az bármikor bárhol máshol sem!”
 • 6. pappe 2011. augusztus 22. 12:32
  „5-höz: "Aki ezen a kereszteződésen nem tud kiigazodni," Ezt speciel senki nem mondta. Csak azt hangsúlyoztuk, hogy jól jönne oda egy biztonságosabb (beláthatóbb) körforgalom.”
 • 5. ombi 2011. augusztus 22. 12:19
  „Naponta járok arra.
  Aki néz, az láthatja, jön-e jármű a védett útról.
  Aki meg vakon tolja a gázpedált, az belerottyant bárkibe.
  Nem a kereszteződés veszélyes, hanem az, aki figyelmetlenül közlekedik.
  Aki ezen a kereszteződésen nem tud kiigazodni, még ma adja le a jogosítványát.”
 • 4. kisember1 2011. augusztus 22. 12:17
  „Egyetértek, nagyon vacak kereszteződés.”
 • 3. Sanyi32 2011. augusztus 22. 12:01
  „Én is! Egy körforgalom nem lenne rossz...”
 • 2. bocikriszti 2011. augusztus 22. 11:55
  „bőven elférne, és el is kéne egy körforgalom oda. a buszoktól sem látni be,meg amúgy is. nem kevés kocc volt már ott.”
 • 1. pappe 2011. augusztus 22. 11:50
  „Ez mondjuk egy eléggé forgalmas és főleg a Fészek Áruház felől érkezők számára eléggé beláthatatlan kereszteződés. Akár egy körforgalmat is el tudnék képzelni itt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kártérítést nem várni, kérni kell

Gyermekem Ravazdon gyümölcsösben dolgozott, és hogy este haza tudjon jönni Láziba, munkaadója őt és… Tovább olvasom