Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Nem adják el Nagyszentjános óvodáját

Nagyszentjános - Az óvodaépület miatt aggódó nagyszentjánosi olvasóink hívták fel szerkesztőségünket: attól tartanak, eladják azt. A polgármester azonban cáfolta a híresztelést.
Szerkesztőségünket megkereső olvasóink úgy tudják, eladják a nagyszentjánosi óvoda épületét, a kicsiket átköltöztetik az iskolába, így a gyermekétkeztetés is kétségessé válik. Unger Vilmos polgármester azonban cáfolta a feltételezést. Kérte, lapunk is segítsen abban, hogy minél több emberhez eljusson a hír: nincs szó erről, se eladásról, se bérbe- adásról.

– Megnyugodhatnak az emiatt aggódók – szögezte le a falu vezetője.
– Az igaz, hogy az önkormányzatra intézményei működtetése nehéz feladatot, nagy költséget ró, de épp azokhoz a falvakhoz tartozunk, ahol mindent megtesznek az oktatási intézményekért, mindent biztosítunk a gyerekeknek, a pedagógusoknak.

Mindig megkapják időre bérüket, az egyéb adható juttatásokat is – hangsúlyozta és hozzátette: kevés az állami normatíva, jelentős kiadást jelent annak kiegészítése, ezért a képviselő-testületnek kötelessége vizsgálni, hogyan lehetne takarékosabban működtetni az intézményeket. Azonban állítja, hogy ennek ellenére sincs szó összeköltözésről, nincs döntés eladásról, megszüntetésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezren vennék meg bérlakásukat Győrben

Győr - Több mint kilencszáz bérlő már jelezte a győri önkormányzatnak, hogy megvásárolná bérlakását.… Tovább olvasom