Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Nem a sör nyerte a foci EB-t

Győr-Moson-Sopron - A vendéglátók számára nem hozott jelentős forgalmat az Európa-bajnokság, sőt, olyan hely is akadt, ahonnan a futball-láz inkább elvonta a vendéget. Az éttermek, sörözők szinte kizárólag a magyar érdeklődőkre apellálhattak a csaknem egy hónap alatt.
A városok élete látványosan pezsdült fel júniusban, a külterületek lakói is szívesen rohamozták meg a belvárost Győrben, Sopronban egyaránt. S bár minimum a duplájára duzzadt esténként a járókelők száma, a vendéglátóknak ez mégsem hozott dupla forgalmat.
Győrben a Belga söröző közvetlenül a megyeháza előtti nagy kivetítő tőszomszédságában, a Rába Hotel épületében működik. Így viszont csak emiatt nem növekedett a forgalom, hisz ha már valaki az EB-re volt kíváncsi, a sörözőn kívül keresett helyet, miközben nem kizárt, hogy néhány szállóvendég számára épp hogy bosszúságot okozott a lenti tömeg. Ami körülbelül 10 százalékos forgalomnövekedést generált a mérkőzések előtt, az általában a városi pezsgés, mivel Győr egész vérkeringése megváltozott.

Sopronban is más reményeket fűztek a bajnokság időszakához, főként ott, ahol kivetítőkkel és „sípszótól sípszóig" tartó árkedvezményekkel készültek: tehát a Várkerület sörözőben. Puskás Péter üzletvezető elmondta: ami jótékonyan hatott a forgalomra, az főként a soproni törzsvendégek köre, velük az EB minden estéjén számolhatott a Puskás-söröző.

Az a jóslat nem vált be, hogy a Bécsbe tartók megtöltik a határ menti városok, falvak vendéglátóhelyeit.

Könnyen lehet, hogy miközben egyes csapatok kiestek a bajnokságon, szurkolótáboraik elhagyták Ausztriát és a helybéli szálláshelyek folyamatosan ürültek. Ismét Győrben vagyunk: a Mosoni-Duna partján álló Bahnhof rendszeresen épít a nagyobb sporteseményekre, ezúttal két kivetítőn is követhették az eseményeket a vendégek. Mégis néhány kivétellel csak a törzsvendégek látogatták – ők viszont szép számmal – a „Lapost". Úgy tűnik, hogy a városháza előtti bajnokságnéző program túl jól sikerült a környező vendéglősök szempontjából. Panaszra azért nincs ok, Szarvas Zoltán üzletvezető szerint körülbelül 20 százalékos forgalomnövekedést hozott az EB.

A legkevésbé azok jártak jól, akik a határ mentén az osztrák vendégekre alapoztak. Ilyen például a Tercia-Hubertus Sopronban, ahonnan a szomszéd országban tartott meccsek ezúttal elszívták a németajkú vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentést tesznek a postai kerékpárok ügyében

Magyarország - Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta a közbeszerzési … Tovább olvasom