Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Nem a kényelmi szempontok döntöttek a parkolóhelyekről

A parkolók negyedét megszüntetik a cent- rumban című cikkünkre  reagált Eredics Imre győri alpolgármester.
A politikus szerint a megyeszékhelyen az a legnagyobb probléma, hogy az emberek „az ajtóban" akarnak leparkolni, ezért nehéz elfogadtatni velük, hogy néhány métert sétálniuk kell. Felvetésünkre, hogy ha a parkolóhelyek megszüntetésével a Jókai utcai óriásgarázst akarják helyzetbe hozni, akkor jobban kellene hirdetni a parkolóház lehetőségeit, azt válaszolta Eredics Imre: „kellő publicitást kapott a ház eddig is".

Arra a kérdésünkre pedig, hogy a belvárosi parkolórendet kétségkívül jelentősen befolyásoló lépésről miért nem tájékoztatták a lakosságot, szintén azt felelte: több fórumon is szóba került a parkolás kérdése, észrevétel ezzel kapcsolatban nem jött; de például az egyetemisták részéről megfogalmazódott az igény, hogy a centrumot adják át a gyalogosforgalomnak, s csökkentsék ott az autók számát. Az alpolgármester megerősítette mindenesetre, a belvárosiak petícióját megkapták.

Azt is megkérdeztük, miért a legforgalmasabb utcákat „szemelték" ki a parkolóhelyek megszüntetésére. A válasz az volt: a legforgalmasabb szakaszokon szerették volna csökkenteni az autósforgalmat. (Ehhez hozzátartozik – s a sajtótájékoztatón is felvetettük –, hogy szerintünk az autók száma nem csökken azzal, hogy az utcára be lehet hajtani, csak megállni lesz tilos. Ezzel a lépéssel ugyanis a Belvárosban köröző, helyet kereső autók száma fog nőni.)

Eredics kifejtette, ezúttal nem a kényelmi szempontok döntöttek, s bíznak abban, hogy az autósok alkalmazkodni fognak az új feltételekhez, s használni fogják a parkolóházakat. (Merthogy többet is terveznek Győrben.) Olvasói észrevételre reagálva pedig tisztázta: a mozgássérültek természetesen más megítélés alá esnek, számukra nyilvánvalóan nem a parkolóház nyújt majd megoldást, ezért az érintett utcákban lesz számukra parkolóhely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkolók negyedét megszüntetik

A győri közgyűlés döntésének függvényében a Belváros központi részében kialakított parkolóhelyekből 63-at jövőre felszámolhatnak. Mindez azt jelenti, hogy az ottani összes parkolónak (250 helynek) a negyede megszűnik, ráadásul úgy, hogy már most is gondot jelent az autósoknak parkolót találni. A lakosok értetlenül állnak a tervezet előtt, Tovább olvasom