Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Nem a gipsz fáj Szilárdnak

Leesett a lóról a Rodea Ranch tulajdonosa, mégsem az ekkor szerzett sérülés okozza számára mostanában a legnagyobb gondot.

Fekvőgipsszel fejezte be az idei Rodeo Show első, fővárosi rendezvényét a főszervező Tóth Szilárd. A szerencsétlenül végződött kaszkadőrmutatványnál sokkal jobban megviselte azonban az a hadjárat, amit az állatvédők és a kerületi önkormányzat indítottak ellene.

Több százszor átugrotta már menet közben a sebesen vágtázó lovat Tóth Szilárd, a gyirmóti Rodeo Ranch tulajdonosa, vasárnap, a budapesti Kincsem Parkban rendezett Rodeo Show-n azonban ez mégsem sikerült neki.

– Amikor az oda-vissza ugrás után másodszor is a talajra érkeztem, a ló kibillent az egyensúlyából, megbotlott, s a csődör súlyát már nem bírta el a térdem... Visszaültem ugyan a nyeregbe, de a zárómutatványt – kötélen húztak volna egy ló után végig a homokban – már nem tudtam vállalni. Háromszor rogytam össze, amikor megpróbáltam felállni... – mesélte a lovas kaszkadőr, aki combtól lefelé fekvőgipszet kapott. Hogy pontosan mije sérült, s hogy kell-e műteni, a győri kórházban döntik el, valószínűleg a szalagok szakadtak el a térdében.

A sérülésnél sokkal jobban megviselte az a hadjárat, ami buzgó állatvédők kezdeményezésére indult ellene. A hónapokig szervezett rodeó előtt két nappal telefonáltak a tizedik kerületi önkormányzattól, hogy nem adnak engedélyt a rodeóra. Tóth Szilárd az állatvédők kezdeményezte eljárást méltánytalannak tartja, hiszen a szakhatóság engedélyezte a versenyt.

– Állatvédelmi felügyelő jelenléte mellett az állat-egészségügyi állomás már korábban engedélyezte a rendezvényt, ezt a szakmai döntést bírálta felül az önkormányzat. A határozatot nem is a jegyző, hanem egy osztályvezető írta alá, aki tudomásom szerint lelkes állatvédő. A tiltakozás elindítói többek között arra hivatkoztak, hogy vajon milyen híre megy majd így Magyarországnak az EU-ban, holott a rodeó az unió számos országában, így Olasz-, Spanyol- és Franciaországban is legális – mondja Tóth Szilárd, aki szerint a rodeó ellenzői az állatvédelmi törvény mögé bújnak, ahelyett, hogy ellátogatnának egy ilyen rendezvényre. „A legtöbb háztáji haszonállat örülne, ha ilyen jó sora lenne, mint az én bikáimnak..." – teszi hozzá.

A rendezvényt a tiltás ellenére megtartották, igaz, a negatív hírverés – például a botrányról megjelenő újságcikkek – nem tettek jót az ügynek; volt, ahol azt írták, a nézők is „bűnrészessé" válnak a műsorszámok megtekintésével... Az önkormányzat most perrel fenyegetőzik, Szilárd pedig áll a dolgok elébe.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó szívvel motoroztak

Ötödik alkalommal rendezett nemzetközi motorostalálkozót a hétvégén a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre a győrújbaráti ifjúsági táborban. Az eseményen összesen mintegy négy-ötezren vettek részt. Az összejövetellel egy hétéves kisfiú gyógyulását is támogatták a résztvevők. Tovább olvasom