Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Nem a csomópont, hanem a domb a hibás

Győr - „Szépséghibája" a szabadhegyi Royal-lakóparkhoz a József Attila úton épült körforgalomnak, hogy innen a házakra folyik a víz, panaszolták a lakók. Lesz megoldás a gondjukra.
A forgalmas József Attila úton, az épülő Royal-lakópark becsatlakozásánál körforgalmi csomópont épült a NOA Investment Kft. beruházásának részeként. A csomópont nemcsak hasznos, hanem a környezetbe (a Rózsák teréhez) is jól illik. „Csak" az a baj vele, panaszolták a lakók, hogy innen a víz a szomszédos bérház udvarára, s magára az épületre folyik (Kisalföld, 11. 16.). A hiányosságok miatt a város Útkezelő Szervezete még nem vette át kezelésre a csomópontot. Közrejátszott ebben az is, hogy csak később tisztázódott, mégsem kell felbontani az utat gázvezeték miatt...

Valóban volt azon is javítanivaló, mondta lapunknak a beruházás főmérnöke, Kokasi István, ám a lakók „vizes" gondjáért nem maga a csomópont a felelős, annak megépült a vízelvezetési lehetősége. A József Attila úti bérházhoz a dombról folyik nagy esőzéskor a víz – onnan aztán nem tud továbbmenni. Most már az úttest felé sem, hiszen a korábbi építések, javítások során az magasabb lett, mint a régi ház építésekor.

Valamiféle megoldás születik, a Royal-lakópark építői dolgoznak a ház mellett. Új kerítés készül az elbontott helyett, s az udvarban szikkasztóárok kialakításával a víz egy részét meg tudják fogni. A környék vízelvezetésében azonban az önkormányzatnak is lennének tennivalói. (Információink szerint szerepel a tervekben.)

A lakópark beruházója, mint a főmérnöktől megtudtuk, többet is tesz annál, mint ami az engedélyekben előírt. Például a csomóponttól a dombra, a lakóházakhoz vezető út menti gyalogjárda nem aszfaltos, hanem színes, hangulatos térkövekből csinálták, s a közvilágítás kandeláberei sem az unalmas „sorozattermékek".

A Royal-lakópark csomópontja, háttérben a panaszos bérházzal. Fotó: Krizsán Csaba

Megtudtuk: a körforgalom közepét egy lószobor fogja díszíteni, mintegy emlékeztetve a hajdan itt volt lovassági laktanyára.

A szóban forgó bérház fölötti domboldalon épül majd a lakópark üzletközpontja. Rendezett lesz a most még elvadult terület, és persze a csapadékvíz sem kap szabad lefolyást – a lenti bérház véglegesen így menekül meg az időnkénti elúszástól.

A lakóparkban jelenleg két lakótömb épül, egy 46 és egy 50 lakásos. Az egyik épület várhatóan az év végére már el is készül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dallasi cserkészt is kapcsolták

Győrújbarát-Dallas - A győri 708-as Rómer Flóris Cserkészcsapat a hétvégén Győrújbaráton rendezte… Tovább olvasom