Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nekrológ: Pótolhatatlan veszteség

Hosszan tartó, súlyos betegségben, 60 esztendős korában elhunyt dr. Laczó Gáborné, a Győri Ítélőtábla tanácselnöke.
Pécsett született, általános és középiskolai tanulmányait Budapesten végezte. Jogi diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1971-ben szerezte, s ekkor került az igazságszolgáltatás alkalmazásába. A Győri Járásbíróság fogalmazója lett, majd 1974-ben bírói kinevezést kapott. Büntető ügyszakban kezdte ítélkező munkáját. 1981 augusztusától a megyei bíróságra kapott beosztást, 1983-tól vezette a büntető fellebbviteli tanácsot. Kimagasló szakmai munkájának köszönhetően sikerrel pályázott a Győri Ítélőtáblára kiírt büntető ügyszakos tanácselnöki állásra. 2004. november 1. napjától betegségéig ellátta feladatait.

Bírótársunk kiváló szakmai felkészültségének elismeréseként 1991-ben megyei bírósági tanácsosi, 1992-ben miniszteri elismerő oklevelet, majd 2001-ben – alapítása évében – a Juhász Andor-díj ezüst fokozata kitüntetésben részesült.

Dr. Laczó Gáborné ítélkező munkáját mindig olyan kimagasló szakmai színvonal jellemezte, amelyet nemcsak közvetlen kollégái, de a szakma minden képviselője is elismert. Ítélkező munkája mellett komoly feladatot látott el a fogalmazók szakmai felkészítésében, a fiatal bírógeneráció képzésében, a kevesebb gyakorlattal rendelkező bírák szakmai instruálásában. Számukra is példaadó volt az az ügyszeretet, a rendkívüli lényeglátás és a szakmai felkészültség, amellyel feltétlen tekintélyt vívott ki magának.

Házastársa – bírótársa – elvesztése, gyermekei önállósodása után szinte a munka volt az élete. Már súlyos betegségével küzdött, amikor még mindig példamutató akarattal, fegyelmezettséggel ítélkezett.
Hivatása iránti elkötelezettségét örökítette lányába, aki szintén büntetőbíró lett. Büszke volt újságíró fiára is.

A Győri Ítélőtábla és a magyar bírói kar egésze egy nagy gyakorlati és emberi tapasztalattal rendelkező szakmai kiválóságát vesztette el. Halálát pótolhatatlan veszteségként éljük meg.

„Akkor az érteni tudók ragyogni fognak, mint a fénylő égbolt, s akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok." (Dániel 12:3)

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Győri Ítélőtábla

Olvasóink írták

 • 3. csingiz 2008. április 14. 16:56
  „A hozzátartozóknak őszinte részvétem.”
 • 2. aTibi 2008. április 14. 09:36
  „Sajnálom Bírónőt.

  Gyászjelentés-reklámmal. mint magyar gondolkodású ember mélyen elitélem”
 • 1. Cseter jános 2008. április 14. 09:17
  „Valóban pótolhatatlan a becsületes bíró a mai rendszerben! Nyugodjék békében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri bombázás áldozataira emlékeztek

Győr - A győri önkormányzata a várost és a vagongyárat sújtó légi csapások 64. évfordulója… Tovább olvasom