Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nehézkes év végi buszközlekedés

A két ünnep között is dolgozóknak meggyűlt a bajuk a buszközleke- déssel, főleg a vidékiek bosszankodtak.
„ T. Volán! Hétköznap van! A buszok miért szombati menetrend szerint járnak?"
Rapatyi Ernőné a megyei kórházban dolgozik. A pannonhalmi asszonynak fél hétkor kezdődik a munkaideje, ám a héten csak 7 órára ért be, mert az előző busszal már hajnali ötkor Győrben lett volna. Hazafelé sem volt jobb a helyzet, arról nem is beszélve, hogy még a két ünnep között is csak állóhely jutott számára, amikor felszállt a Tihanyi Árpád úti buszmegállóban. Kollégáitól tudja, hogy Tényő és Tét felé is hasonló gondokkal kellett szembesülniük az ingázóknak.

A ménfőcsanaki Tímár Ferencnének reggel hat órakor kezdődik a győri laborban a munkaideje, ám ezekben a napokban csak negyed hétre ért be a városba. Ha a főnökei nem lettek volna vele belátóak, akkor ő is már hajnali ötkor beért volna.

Tímárnénak egyébként a hazamenetel szintén problémás a nem hétköznapi menetrend miatt. Ha például tegnap nem engedték volna el délben, akkor csak az 1 óra 50 perckor induló buszt érte volna el, jóllehet egykor véget ér a munkaideje.

Bognár László, a Kisalföld Volán Rt. helyközi személyszállítási üzletágának igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta: a döntést megelőzően átfogó felmérést készítettek. Ennek során kiderült, hogy a megyei nagyüzemek a két ünnep között leálltak, így indokolatlannak tartották volna, ha december 27-e és 31-e között is a hétköznapi menetrend szerint közlekedtek volna a buszjáratok.

A vállalat a közlekedési minisztériumtól engedélyt kért a változtatásra, amit meg is kapott. Tagadhatatlan, hogy akadnak olyanok, akiknek ezekben a napokban hosszabb ideig kellett várakozniuk vagy át kellett szállniuk, de minden településről bárhova el lehetett jutni, közölte az igazgatóhelyettes. A hétköznapi menetrend szerint a Kisalföld Volán Rt. buszai több ezer felesleges kilométert tettek volna meg kihasználatlanul a két ünnep között, tette hozzá Bognár László.

Január elsején a munkaszüneti menetrend, 2-án a hét első tanítási napját megelőző munkaszüneti napi menetrend alapján közlekednek a járatok. A jövő héttől pedig visszaáll a munkás- és diákjáratokkal megerősített hétköznapi menetrend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a téli fesztivál

Karácsonykor véget ért a győri Téli Fesztivál, amely idén is bővelkedett látványban, eseményekben. Tovább olvasom