Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Nehéz időszak jön a közlekedésben

35 millió forint értékű, egyenként is nagynak számító beruházás indul az idén a megyeszékhelyen.
A megyeszékhelyen várható nagyberuházások közül már megkezdődött a Tihanyi úti aluljáró építése, amely önmagában is igen komolyan befolyásolja a város közlekedését már most és a munkák előrehaladtával még inkább. Ez azonban csak része annak, ami a közeljövőben várható.
Említhetjük rögtön a Domb utcai beruházást: ott az ítélőtábla és az ügyészség új épülete készül majd. A területet már elkerítették, a kivitelezés az időjárás függvényében bármikor megkezdődhet. A befejezési határidő az ítélőtábla esetében ez év november 3-a, az ügyészség épületénél pedig 2006. március vége.

A Tihanyi Árpád úti és a Domb utcai építkezés közlekedési szempontból szorosan összefügg. Az aluljáró munkálatai miatt ugyanis a vasúti szerelvények a szokásosnál csak lényegesen lassabban tudnak haladni.
Így bizony megtörténhet, hogy az Újlak utcai átjáró a szokásosnál hosszabb időközökre lesz zárva (tíz perc helyett akár a duplájára is).
Ez nyilvánvalóan finoman szólva nem kedvez a közúti közlekedésnek, amit még a Domb utcai építkezés is nehezíthet. Másrészt az építkezés menetére is hatással lehet, ha az Újlak utcai átjárónál torlódások keletkeznek.

A kereskedelmi kamara környékén nem csupán az aluljáró-építés befolyásolja a forgalmat: itt épül ugyanis egy Ibis-lánchoz tartozó szálloda (az idei és a jövő évi május között). Itt egyelőre még a tervezési-engedélyezési fázisnál tartanak, konkrét építkezésre várhatóan a második félévtől kell számítani. Ezt igen alaposan egyeztetni szükséges az aluljáró-építéssel.

Az Árkád Üzletközpont építése a volt Rába-gyári telephelyen várhatóan májusban kezdődik. Ehhez először át kell építeni a Budai utcai csomópontot. Befejezés előtt áll az engedélyezési eljárás. A csomóponton kívül vannak itt egyéb „utas" kérdések is a megközelíthetőség miatt. Jelentős közlekedési változások várhatók tehát. (Az Engel-csoport lakótelep-építési munkái tavasszal-nyáron még nem kezdődnek.)
A Duna sétány munkálatai (az úgynevezett elevátorházig) a befektető részéről bármikor indulhatnak, információnk szerint már csak a hatósági engedélyezésekre várnak.

Érzékenyen fogja érinteni a város közlekedését az is, hogy folytatódnak a Fehérvári úti munkálatok. Rövidesen megkezdődik (az időjárás függvényében) a Szigethy út–Ipar u.–Fehérvári út csomópontjának átalakítása, a munkaterületet már megkapták az építők.
Várhatóan az év közepe táján megkezdődik a Fehérvári úton a vasút feletti átjáró építése. A csomópont idén őszre, a felüljáró jövő tavaszra készül el, a két „objektumot" összekötő új útnak 2006 második félévében kell késznek lennie.

Számolni kell még azzal, hogy várhatóan hamarosan a Galántai úton (a 14-es főút kivezetőszakaszán) sor kerül a régóta várt útfelújításra és vele együtt a zajvédelemre.

Az említett beruházások óvatos számítások szerint is legalább 35 milliárd forintot emésztenek fel. Nehéz egy-másfél évük lesz a Győrben közlekedőknek, jobb, ha már most „gyűjtik" a türelmet. Hatóságok, szakértők képviselőiből munkacsoport alakul, hogy összehangolják, elemezzék a beruházások közlekedési hatásait, egységes forgalmi tervet készítsenek. Az egyeztető megbeszélésen valamennyi érintett beruházó is jelen volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki kell vágniszáznyolcvannégy fát

A győri Tihanyi úti aluljáró nagyszabású építési munkái során az érintett területen összesen 184 fát… Tovább olvasom