Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Negyvenöt jogi doktort avattak Győrött - fotó

A téli záróvizsga időszakban a képzési követelményeket eredményesen teljesítő 45 frissdiplomás jogi doktort avattak a győri Széchenyi István Egyetemen.

Közülük ketten a legjobb tanulmányi munkával kiérdemelt "summa cum laude" minősítésű oklevelet vehettek át.

A hagyományos eskütétel után került sor az avatási ceremóniára. A jogász-jelölteket dr. Szekeres Tamás rektor avatta, s dr. Lévayné dr. Fazekas Judit,a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar új dékánja köszöntötte.

- A Felső-Dunántúli régió az ország legdinamikusabban fejlődő gazdasági övezete, amely igényli a nyelveket beszélő, modern gondolkodású jogászokat, akik a jogászi szakmán túl üzleti, pénzügyi, gazdasági, számítástechnikai, sőt műszaki ismeretekkel is rendelkeznek - mondta el dr. Lévayné dr. Fazekas Judit.
A klasszikus bírói, ügyészi és ügyvédi pálya mellett a gazdálkodó szervezetek, a közigazgatás jelentik a győri jogászképzés munkaerő-piaci hátterét.

A képzés a jogász szakma helyi képviselőinek is lehetőséget ad a szakmai közéletben való intenzívebb részvételre, az oktatásba való bekapcsolódásra.

Azzal tehát, hogy a jogászképzés meggyökeresedett Győrött, s a Széchenyi István Egyetem egyik erőssége lett, olyan lehetőségek születtek, amelyek az eddig a jogtudomány központi bázisaitól távol dolgozó jogászok képzését és továbbképzését is elősegítik.

A jogászképzésnek a külső környezetre - a térség gazdaságára, a jogász szakma fórumaira, a helyi közéletre - való hatása mellett megnyitotta a továbbtanulási lehetőségeket olyan fiatalok számára is, akiknek családi háttere, a szülők gazdasági lehetőségei tanulmányaiknak a fővárosban, illetve távolabbi városokban való folytatását csak aránytalan áldozatokkal tette volna, tenné lehetővé - így értékelte a győri jogász szak társadalmi, gazdasági kapcsolatait dr. Lévayné dr. Fazekas Judit dékán, aki egyetemi oktatói, közigazgatási munka és széleskörű vezetői gyakorlat megszerzése után lett január 1-jétől a győri Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetem: duális képzés az Audinál

A duális képzés keretében megkezdte egy éves gyakorlatát hat gépészmérnök hallgató az AUDI HUNGARIA… Tovább olvasom