Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Negyvenkilencen egy családban

Míg a kilencvenes évek elején csupán szimpatizált az újraéledő karitatív jellegű csoportok munkájával, később támogatóként csatlakozott a Lions klub tevékenységéhez.
Döncző Zoltán, a győri Philips audió-videó üzletágának projektmenedzsere ma az Első Győri Lions Club soros elnöke, régi-új feladatokkal és nagyszabású tervekkel.

Az 55 klubot számláló hazai Lions-mozgalmon belül folyamatosan az ország egyik legjobb közösségének választott, negyvenkilenc tagot számláló jótékonysági szervezet idén is a tagok aktivitására és segítőkészségére épít.

Kiemelten támogatják a vakokat és látássérülteket, a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat, a Bárczi-iskola tanulóit, a megyei kórház eszközbeszerzéseit, valamint a mindszentpusztai autistaotthon felépítését. Döncző Zoltán elnök a siker zálogának elsődlegesen a tagságot tartja. A klubosok jó barátok, minden területen segítik egymást.

– A látássérültek, az értelmi fogyatékosok, a mozgáskorlátozottak egyesületeivel és a hátrányos helyzetű nagycsaládosokkal folyamatos a kapcsolatunk. Így nem csupán tudunk a gondjaikról, hanem próbálunk enyhíteni is azokon. Az árvíz sújtotta területeken élők sorsát szintén figyelemmel kísértük, legutóbb két szőgyei család tragédiáján enyhítettünk.

Döncző Zoltán az idei karitatív akciók közül kiemelten fontosnak tartja a vállalkozói estet. Jótékonysági koncert, rendezvénnyel gazdagított, zenés borkínálás színesíti a programpalettát, utóbbi bevételével idén is a nagycsaládosokat támogatják karácsony előtt. A sport, így a jótékonysági teniszgála is az éves program része. Az Első Győri Lions Club évi 4–5 millió forint támogatást nyújt a rászorulóknak. Az elnök szerint azonban mindez – a hozzájuk befutó kérésekhez képest – csepp a tengerben, mégis remélik, hogy a csapatmunkával évről évre több emberen, közösségen tudnak segíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkeháború csirkék nélkül

Még nem is létező csirkék osztják meg az ikrényieket. Egy helyi vállalkozó tizennégymillió forintot… Tovább olvasom