Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Negyven éve a színházat szolgálja

Győr - Minden évben dupla ünnepet jelent a karácsony Bede Fazekas Csaba számára. A Győri Nemzeti Színház magánénekese karácsony szülötte, akit a 75. születésnapján a családtagokon kívül sokan megköszöntöttek.

A győri színházkedvelők kedvencének nincs különösebb kívánsága, csak egészség legyen, no és hogy az erkölcsnek, a tisztességnek a jelenleginél nagyobb becsülete legyen.

A Rába-parti városhoz ezer szállal kötődő énekes-színművész a baranyai Sellyén a hét gyermek közül sorban negyedikként érkezett. A szülők válása miatt előbb az édesapja nevelte, később az édesanyjával élt. A gyermekkorát mégis ezer szépség aranyozta be mind szülőfalujában, Sellyén, mind pedig Győrött. – Édesapánk korai halála miatt hamar győri lettem, hiszen a nagyszülők itt éltek – pergetjük vissza együtt az idő kerekét az ünnepelttel.

– Boldogsággal tölt el, hogy ma a nagyapai házban élek, így szinte ők is velünk lehetnek.

Minden karácsonyunk tele volt titkokkal és csodákkal, mindegyiket széppé tette a családi együttlét. A mai karácsonyokra a pénz világa rányomja a bélyegét, – én ettől óvakodom.

Bede Fazekas Csaba
Bede Fazekas Csaba

A lényeg a nagy értékű ajándékok helyett a humánumon és szereteten nyugszik, ezt pedig csak kevesen veszik észre. Ünnepek előtt megy a hajsza, a verseny, szinte kivéreznek az emberek az ajándékok utáni nagy rohanásban.

Bede Fazekas Csaba mosolyog, amikor arról kérdezem, miféle megállót jelent ez a mostani, 75. születésnap, mert – ahogyan fogalmaz – megállás nincs, ezt nem engedheti meg magának, mert négy gyermeke közül a „kicsi", Máté jövő májusban érettségizik, majd egyetemen tanul tovább.

– Munkára születtem, a színház – Győrben immár negyven éve – egyfajta szolgálat, amit nagyon szeretek – vallja Bede Fazekas Csaba. – Szerencsére egészségesnek érzem magam, persze engem sem kerül el a magas vérnyomás és mindaz, ami ennyi idősen elérheti az embert.

A családdal együtt töltött idő mindennél többet jelentett régen és ma is a kiváló magánénekes számára. Fotó: Bertleff András
A családdal együtt töltött idő mindennél többet jelentett régen és ma is a kiváló magánénekes számára. Fotó: Bertleff András

A győriek egyik nagy kedvencét januárban A dzsungel könyvében láthatjuk, de Bede Fazekas Csaba januártól már a Hunyadi László című opera Gara nádor szerepére is készül.

Játszik az Őrült nők ketrecében, úgyhogy számítanak rá. Az ünnep tényleg csak kis pihenőt jelentett, annyit, hogy békességben, szeretetben együtt legyen kicsit a család.

Négy gyermeke közül ketten is színészek

Bede Fazekas Csaba érdemes művész, Szent István-díjas, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Győr díszpolgára. Kedves városnak tartja Győrt, melyhez ezer szállal kötődik. Négy gyermeke közül Annamari és Szabolcs színész, Lóránt jogász, Máté pedig a Révai-gimnázium diákja.


Olvasóink írták

  • 1. PrettyWoman 2008. december 30. 11:42
    „A csaj osztálytársam volt. Emlékszem, már általánosban is az volt az álma, hogy egyszer híres ember felesége legyen. Sikerült neki. Bár a korkülönbség elég nagy, de ha boldogok, akkor oké.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torgyán József Győrben is jelölteket keres

Budapest - Az Független Kisgazdapárt egykori elnöke, Torgyán József budapesti, XII. kerületi családi… Tovább olvasom