Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Negyven év a köz szolgálatában

Negyvenéves fennállását ünnepelte minap a Magyar Államkincstár regionális igazgatósága.

A sok változáson átesett hivatal ma nyolc szervezeti területet működtet, közülük ismertebb az államháztartási és a családtámogatási iroda.

Az 1969-ben alakult Győr-Sopron megyei illetményhivatal a pénzügyi igazgatás szerves része, akkori alaptevékenysége – az illetményszámfejtés – ma is meghatározó feladata az utódszervezetnek.

Az intézmény számos szervezeti változáson ment keresztül az idők folyamán, a közelmúltat nézve a Takeh volt az elődje, míg a TÁKISZ a rendszerváltás után alakult. Ennek élére került a jelenlegi igazgató, dr. Lacó Bálint. A szervezet fejlett informatikai háttérrel biztosítja az államháztartás, a közigazgatás információs kapcsolatait és a bérszámfejtés ellátását.

A TÁKISZ-ok 2000-ben a Belügyminisztérium felügyelete alól átkerültek a Pénzügyminisztérium irányítása alá, s 2001-től Területi Államháztartási Hivatal (TÁH) néven működtek. Hosszú utat járt be tehát és számos hatásköri változáson ment át a valaha volt megyei illetményhivatal, míg a Magyar Államkincstár megyei, majd regionális igazgatóságaként kezdett működni. Jelenleg 446-an dolgoznak itt, ebből 194-en a mi megyénkben. A köz szolgálatáért folytatott munkát nyolc különböző iroda látja el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnep: megyei díjazottak

A nemzeti ünnep alkalmából számos megyei személy vehetett át magas elismerést. Tovább olvasom