Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Négyszázmillió szakképzésre

Győr - A megyeszékhely 400 millió forintot nyert a szakképzés szerkezetátalakítására – jelentették be tegnap a városházán.
Az úgynevezett támopos (Társadalmi Megújulás Operatív Program) szerződést Ottófi Rudolf alpolgármester a napokban írta alá. A programban Győr egyedülálló – a szakmai alapozó és a szakképző évfolyamok szétválasztásán alapuló – modellt választott. A pénzt a város tanári továbbképzésre és építkezésre, számítógép-beszerzésre használhatja fel.

Serfőzőné Tóth Andrea a közelgő tavaszi fesztivál programjairól szólt. Erkel Hunyadi László operájának bemutatójával kezdődnek az események március 14-én, a másnapi, hagyományos rendezvények közül a városháza előtti délelőtti huszárparádé, illetve a Presidance Company Táncegyüttes esti fellépése tarthat számot nagyobb közérdeklődésre.

Győr Város Kulturális Stratégiája és Cselekvési Terve készítésének körülményei politikai vitát váltottak ki. Barabás Réka stratégiai osztályvezető a történtekről elmondta, az anyagot késve kapták meg, majd időbe telt a benne foglalt elképzelések jogszabályi egyeztetése. Az anyagot a szükséges megjegyzésekkel ellátva december 16-án küldték vissza Koltay Gábornak, ő azt ennek megfelelően átdolgozta, visszaküldte és az hamarosan az illetékes bizottság elé kerülhet. A szerzőnek eddig nettó 1 millió 200 ezer forintot fizettek ki a hárommilliós megbízási díjból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerű orgona barokk hangzással

Győr - Megújult a karmelita templom orgonája. Vasárnap megáldják és koncerttel bemutatják a… Tovább olvasom