Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Négyszáz milliós turisztikai fejlesztés Győr térségében

Több mint négyszázmillió forintból fejleszthetik Győr térségének idegenforgalmát a következő időszakban, a projekt támogatási szerződését kedden írták alá a megyeszékhelyen, a munkák a következő turistaszezon előtt fejeződhetnek be.

A Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől márciusban nyert 354 millió forinthoz a projektben résztvevő tíz település 68 milliónyi önrészt adott. A fejlesztés keretében utakat építenek, újítanak fel, játszótereket létesítenek, kikötőket fejlesztenek, valamint idegenforgalmi látogatóközpontot alakítanak ki Győr belvárosában.

Borkai Zsolt győri polgármester, a térségi többcélú önkormányzati társulás elnöke az eseményen arról beszélt: a turizmus jelenti az egyik kiugrási pontot a térség számára. Megjegyezte: a válság ellenére a környéken tíz, a megyeszékhelyen harminc százalékkal emelkedett az év első felében az eltöltött vendégéjszakák száma.

Horváth Jácint, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója az eseményen megemlítette: újszerű a program annyiban, hogy nem egy-egy település speciális projektjét támogatják, hanem egy komplex projektet, amely egymást kiegészítő funkciók fejlesztését teszi lehetővé.

Olvasóink írták

 • 12. gig 2010. augusztus 26. 11:13
  „Oké, pontosítsunk!

  1. Nem írtam olyat, hogy semmi nem épült. Sok dolog szép lett. Bár a bokatörésre is alkalmas úttest/járda elválasztó vízelvezetőket (?) jobban meg lehetett volna tervezni. A BKV meg rossz párhuzam, illetve éppenséggel tökéletes, hiszen azt is egyazon politikai "szakértői" kör kezeli, mint akik az EKF előkészítését megtanácsadták jó pénzért. Ehhez mi köze az utóbbi években látványosan, dinamikusan fejlődő Győrnek? A kritika nem Pécsnek, nem is a pécsieknek szól, hanem azoknak, akik miatt sok pécsi és sok nem pécsi kórusban morgott, moroghat jogosan.

  2. Nem kell feltétlenül új épületeket építeni egy EKF-program részeként, ez nyilvánvaló. Viszont ha a Zsolnay-negyed épületei a tervek szerint azért épül(t)nek, hogy az EKF programjait benne tartsák (meg a későbbiekben sok egyéb értékes programot), akkor nem ártott volna, ha időben elkészülnek. Nem ilyen szándékkal tervezték őket felépíteni eredetileg?

  3. Gyere, Laci, Győrbe... (vagy nézz körül Budapest új "főutcáján")”
 • 11. turelem 2010. augusztus 25. 21:58
  „hát elég szomorú, ha márciusban ítélték oda, és csak mostanra lett támogatási szerződés. Egyébként meg nem a Tanács ítél, ha nem a bírálóbizottságok. Ott meg pontozás van. A tanács csak jóváhagy. Ez egy gittegylet.”
 • 10. győrinagyi 2010. augusztus 25. 09:17
  „Ha ezt a cca. 400 millió Ft-ot még márciusban ítélte Győrnek és környékének a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, akkor az még Balogh József elnöksége alatt történt. Kíváncsi leszek, hogy majd most, amikor Manninger Jenő a Tanács elnöke, vajon mennyi pénzt kap Győr, a megye, hiszen Manninger J. zalai......”
 • 9. Laci33 2010. augusztus 25. 00:22
  „Kicsit pontosítsunk.

  1., Ha "...Tényleg megszépült sok dolog arrafelé...", akkor ez hogy lehet "semmi"?
  Mennyit kapott... na ja. A BKV mennyit kapott?!? Egy cég. Kb. 2x annyit mint a pécsi EKF. Csak idén.
  Na de mi lett a pénzből? Semmi.
  A pécsi nagyberuházásokat meg azért támadta az országos (ami egyben BUDAPESTI) média, mert megépült, de csúszik.

  2., "Az év nem a felénél kezdődik..." Pár példa Linz, Graz szintén kulturális fővárosok voltak, ott sem készültek el január 1-re az épületek. Stavangerben meg az év végén adták át az új beruházásokat. Corkban, Nagyszebenben nem épült semmilyen új épület.
  Egy épületet mondjuk a pécsi Regionális Könyvtárat, Zsolnay Negyedet nem 1 évre építenek, ráadásul ezeket miért kéne január 1-vel átadni?

  3., Amúgy csak halkan kérdezem: Magyarországon elkészült valami időre? Max. néhány gyerek...

  Üdv, barátsággal:
  egy pécsi”
 • 8. gig 2010. augusztus 24. 23:50
  „Kedves Laci33!

  Nemrég jártam Pécsen, s ha jól láttam, a Zsolnay negyed még építés alatt áll. Ha így van, lehet apró igazság deathbird hozzászólásában. Tényleg megszépült sok dolog arrafelé, de egy év általában nem a felénél, nem is a végénél kezdődik, hanem az elején. Ha rendben mentek volna a dolgok az előkészítéssel, akkor év elején mindent át kellett volna adni. Ez a feltétel talán a Széchenyi térre (mármint a pécsire) sem áll, de ebben sem vagyok biztos.

  Persze a feltételes párhuzam Győrrel ettől még egyrészt kérdéses, másrészt bántó. Csak azért, mert nyilvánvalóan történtek zűrös dolgok a pécsi EKF projektnél, miért lenne így Győrben? Itt az utóbbi években inkább azt lehet tapasztalni, hogy akkor is fejlődik a város, ha nem kap állami, uniós támogatást. Ha meg kap (ráadásul a térség több településével összefogva), akkor meg - gondolom - pláne.”
 • 7. Nanu 2010. augusztus 24. 19:47
  „Hát elég sok pénz kell, hogy azt a mocskos várost rendbe rakják :) kevés lesz :) kossuth utca attól még egy lepratelep marad örökre :)”
 • 6. öszödiböszme 2010. augusztus 24. 18:58
  „Szerintem meg teljesen dilettáns a mostani városvezetés. Ha csak arra gondolok Kósa mennyi pénzt tudott kisajtolni az előző kormányból, ellenzékiként. Igaz óriási hitel is van. Nálunk mi van? Megy az öntömjénezés. Minden milyen frankó. A mi pénzünkön /győri hét,stb újság/ nyomják ezerrel a parasztvakítást,s fikázzák a konkurens pártokat! Ezt egy ú.n ingyenes újságban. Ráadásul aki nem áll be a sorba annak ´megköszönik az addigi munkáját. Az én választókerületemben is ez történt. Az általam nagyra becsült képviselő helyett, egy no ném pártkatonát kaptunk. S megy a győri lehúzó bt. ezerrel!”
 • 5. Hedon 2010. augusztus 24. 18:34
  „#4

  Mélységesen egyetértek.
  És hogy tudjuk hol volt a helyünk a szoci kormányok idején, a
  Szechenyi térre kapott 0,9 Mrd forint állami (és uniós)
  támogatással arra példa egy mai bejelentés:

  "Négy és fél milliárd forintból teljesen átalakulhat Eger belvárosa. A nagyszabású program alapvetően megváltoztatná a terület arculatát"
  Akit érdekel a teljes cikk:
  http://ingatlan.net/magazin/2010/08/45-milliardbol-teljesen-atepitik-az-egri-belvarost/

  Úgy tűnik nyugat-magyarország - különösen Győr - csak befizet
  aztán a lóvé megy a keleti putrik lélegeztetésére.
  Most Debrecenbe éppen állami pénzen stadion (Főnix sportcsarnok és uszoda után).
  fog épülni. Tarsoly a Győri fejlesztésekre mennyit kapott, miután befizetett
  kb. 8 Mrd forint ÁFA-t?
  Szegedre Debrecenbe villamos projektek 30 (nem tévedés harminc)Mrd-t.
  Győr pedig ha akar egy hidat akkor építhet csak éppen 0 Ft állami támogatással.

  Tisztára mint a régi Jugoszláviában. A horvát tengerpart befizet, a pénz
  aztán megy a szerb területek fejlesztésére.
  Remélem Borkai újraválasztása után tud változtatni
  ezen a megbillent beteges elosztáson.”
 • 4. deathbird 2010. augusztus 24. 18:02
  „354millio?gyornek? nevetseges....
  az orszag mozgatorugoja, pecs kuluralis ....varos mennyit kapott es mi lett belole? semmi. <moderálva>”
 • 3. kovacsne24 2010. augusztus 24. 17:21
  „Igen! nagyon szép ez az új turisztikai programm, biztosan kamatosan visszatérül a sok pénz és munka,
  biztosan fellendül településeinken a túrista forgalom.
  kné24”
 • 2. Spitfire 2010. augusztus 24. 17:05
  „jönnek az újabb beruházások, újra lesz miből nyúlni, mi?”
 • 1. Morrison 2010. augusztus 24. 16:41
  „"Borkai Zsolt győri polgármester, a térségi többcélú önkormányzati társulás elnöke az eseményen arról beszélt: a turizmus jelenti az egyik kiugrási pontot a térség számára"

  Kiugrási pont? A(z egyik) legfejlettebb térségnek? kiugrás annak kell aki lent van...
  látod Zsolti így jársz, ha nem írják meg előre mit kell mondanod...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapadékvíz elvezetés Szabadhegyen 244 millió forintból

Egységes csapadékvíz-elvezető rendszer épül Győr szabadhegyi városrészében. Tovább olvasom