Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Négyszáz gyermek a környezetvédelemért

Gyirmót - Kétszáz óvodás és kétszáz iskolás vett részt az általános művelődési központ által szervezett környezetvédelmi vetélkedőn, amely a Jeles napok a környezet védelmében című programsorozat hagyományos rendezvénye.

A környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan közel kétszáz győri iskolás és kétszáz megyei óvodás vett részt azon a vetélkedőn, amelyet a közelmúltban a gyirmóti tanösvényen rendeztek az általános művelődési központ szervezésében. A gyerekek öt állomáson, gyalogtúra keretében adtak számot ügyességükről és környezetvédelmi jártasságukról. Idén a Komszol ökobusza volt az első állomás, ahol a szelektív hulladékgyűjtésről hallhattak előadást, majd egy „hulladéktotót" töltöttek ki.

A gyirmóti környezetvédelmi vetélkedőn óvodások és általános iskolások mérték össze tudásukat, ügyességüket.
A gyirmóti környezetvédelmi vetélkedőn óvodások és általános iskolások mérték össze tudásukat, ügyességüket.


Az óvodások az állomásokon megismerhették az év fáját, madarát és az év pókját. Az iskolásoknak gyűjtőedényekbe kellett a hulladékokat szétválogatni, majd az év fáját, a mézgás égert és az év madarát, a kékvércsét kellett képmozaikokból kirakni és felsorolni a jellemző tulajdonságaikat. Szerepelt még a programban Activity, környezetvédelmi igaz-hamis játék, keresztrejtvény és sok-sok mozgásos feladat. A környezetvédelmi vetélkedőn a győri Kovács Margit ÁMK 8. a-s (felkészítő: Salamon Marianna), a Móra-iskola 5. b-s (felkészítő: Tóthné Szabó Viola és Fekete Szabolcs), valamint a Szent-Györgyi-iskola 2. osztályos (felkészítő: Zoltainé Gesztesi Katalin) csapata szerepelt a legeredményesebben.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falusi óvoda 102 millió forintból – európai színvonalon

Tényő - A napokban megkezdődött a közel százéves óvodaépület felújítása és bővítése. Az elsősorban… Tovább olvasom