Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Négyszáz dolgozót elbocsát a Syncreon

Győr - Kevesebb megbízást kap az Auditól, ezért csökkenti munkavállalói létszámát a győri Syncreon kft. A cég vezetője szerint a négyszáz dolgozót érintő leépítés kényszer, de igyekeznek versenyképességüket megőrizni.
Mintegy ezernégyszáz dolgozójából négyszázat kénytelen elküldeni a győri Syncreon kft., amelynek az Audi gyárán belül van a székhelye, az autóipari cég az egyetlen megbízója. Mihalicz Antal, a Syncreon ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a leépítés egyik oka, hogy a termelésre vonatkozó megbízásaik mennyisége csökken, a másik, hogy az Audi több logisztikai feladatot saját hatáskörébe vesz vissza, maga végez el. Mindez a gazdasági válság hatására az autóiparban kialakult nemzetközi helyzettel függ össze szerinte, és hozzátette: mindent megtesznek, hogy versenyképességét a cég megőrizze és továbbra is magas színvonalú szolgáltatást nyújtson partnerének.

 – A csoportos létszámleépítést minden tekintetben a jogszabályok betartásával hajtjuk végre. Szándékunkat bejelentettük a munkaügyi központnak, az üzemben működő szakszervezeti csoportokkal egyeztetünk – szögezte le Mihalicz Antal. S a munkaügyi központ megerősítette: kedden egy cégtől érkezett hozzájuk létszám-leépítési szándékról bejelentés, ami négyszáz embert érint.

Koczor János, a vasasszakszervezet helyi szervezetének titkára lapunknak elmondta: kedden délután tudták meg a dolgozók, hogy négyszáz emberétől megválik a kft. A leépítés miatt az üzemben működő két munkavállalói érdekvédelmi csoport együttműködve tart tagjainak a napokban tájékoztatást. Elsősorban jogi tanácsokat igyekeznek biztosítani számukra, arról kérdezik őket, miben kérnek segítséget, hogy kéréseiket a további egyeztetések során a cégvezetésnek tolmácsolni tudják. Mivel gyakori a cégnél, hogy egy-egy családból többen is ott dolgoznak, például testvérek, házastársak, Koczor szerint valószínűleg azt fogják kérni a cégvezetéstől, hogy ilyen esetekben ne érintse mindegyiküket a leépítés.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Apofisz 2009. február 11. 15:47
  „Nem tudom nekem elsőre sikerült.Lehet a bőngésződdel van valami bibi.Azért nézd majd meg hátha admin belematat.”
 • 36. vidékilakos 2009. február 10. 18:58
  „Apofisz az oldalról csan annyit,hogy két emailcimmel is regisztráltam és sosem sikerült belépnem!Hiába ütöttem be az átmeneti jelszót amit emailon kaptam!Nem fogadja el!Pedig többször is próbáltam!Igy nem lehet belépni az oldalra!”
 • 35. Apofisz 2009. február 09. 16:26
  „Csak ismételni tudom magam.

  Szerintem a http://syncreon.atw.hu oldalon kéne.”
 • 34. SZEMi 2009. február 09. 09:44
  „Sziasztok!
  Ebben a kérdésben egy az érdekes...
  Nem az, hogy leépítés lesz. Ez van ezt kell nem szeretni.
  Az az érdekes, mikor tudatják ezt velünk? Mikor íratják alá a papírt, hogy köszönjük, ennyi.
  Mert ha leépítés miatt rúgnak ki, azt 30 nappal előtte jelezni kell(mint ahogy a munkaügyi központnál már jelezték is). Legalább ilyenkor nem kéne megalázni a dolgozókat, eleget nyeltünk már így is.
  A két szakszervezetről, meg a két nagyarcú "vezetőjéről" nem kommentálok, sztem aki itt dolgozik, ismeri a dolgokat...
  Amit a törvény előír:
  "A létszámcsökkentésre vonatkozó döntésről az érintett munkavállalót a rendes felmondás közlését megelőzően legalább 30 nappal írásban köteles a munkáltató tájékoztatni. Ennek a tájékoztatásnak másolati példányát egyidejűleg meg kell küldeni a munkavállalók képviselőinek és az illetékes munkaügyi központnak is.
  Azt is kötelező szabályként írja elő a törvény, hogy a munkaügyi központnak, illetve az érintett munkavállalónak vagy azok képviselőinek bármely szabály megszegésével történt felmondása jogellenes.
  Természetesen a csoportos létszámleépítésnél is az egyéb, törvényben meghatározott szabályokat kell figyelembe vennie a munkáltatónak, például nem lehet rendes felmondással megszüntetnie a munkajogi védelem alatt álló személyek munkaviszonyát. (Például betegség miatti keresőképtelenség, gyermek ápolása, gondozása miatt fizetés nélküli szabadság: gyes, gyed és az azt követő, törvényben meghatározott időtartam.) Egyébként pedig a csoportos létszámleépítés esetében is a rendes felmondás szabályait kell alkalmazni, tehát be kell tartani a felmondási időre vonatkozó szabályokat, végkielégítést is ki kell fizetnie a munkáltatónak, ha annak feltételei fennállnak."”
 • 33. Apofisz 2009. február 08. 23:23
  „Szerintem a http://syncreon.atw.hu oldalon kéne.”
 • 32. Shogun 2009. február 06. 21:23
  „Üdv mindenkinek! A hozzászólások e-cikk nyomán késztetett arra, hogy más nézőpontból mi látszik még ennél a cégnél. Nos a Szakszervezet-(ek) aki belép ilyenre, fordítja a fizetése egy részét biztosan, nem látja át az egészben mit ad, és mit kap, mint, szakszervezeti tag de a belépése előtt ígérnek minden jót mikor bajba, van, úgy egyedül marad, mint aki nem tag. A Koczor és Raffai féle emberkék, na ez egy nagy vicc! Ők a dolgozók utáni egy lépcsőfok a ranglétrán, akiknek ugyanúgy melósként mindenképp dolgoznia kellene ráadásul példamutatóan nem, pedig műszakvezetői gyakorlatnak megfelelően, mert nekik már nem kell fizikai munkát végezniük, ha mindenki dolgozik. Pedig a Teamkoordinátor feladata zökkenő mentes munkafolyamatok fenntartása dolgozókkal együtt! Ezzel szemben nem így van, mert mint afféle kiváltság felhasználják a szakszervezeti hátterüket a munkából való kivonásra más dolgozók irányítása, viszont jól megy nekik. Pedig tudomásom szerint a szakszervezeti ügyintézésekre külön munkaidő-kedvezményt kapnak de, ezeket is munkaidő alatt végzik. A munkásságuk, ha nekem kéne nekik fizetni érte 50FT, se adnék. Minden olyan céges elvárást, munkába állási szabályokat megjelenési, munkaruha pihenőidő leszabályozást sem tartanak be, ami rájuk is épp úgy vonatkozna. Aki belép valamelyik szervezetbe közülük az meg is érdemli!A tagjaik addig fontosak amíg (tejelnek szépen) ha viszont bajba jutnak akkor aztán segítség nem várható tőlük.. Annak idején a Vasas mostani Koczor ill. pár társa olyan segélyeket intézett dolgozóknak, amit akkori vezetés az Ő javaslataik alapján fogadott el. Ezt kihasználva a dolgozók, aki ilyet kaptak mind egytől egyig úgy kapott, hogy ha mondjuk 30000FT segély a cégtől 10000FT levonva, hogy hozzá juss, mindez persze fű alatt. Hát ilyen a szakszervezet segítőkész néha röhögnöm kell amilyen reklám anyagokkal, csábítsák a belépő új dolgozókat. A cég leépítés érthető a kiválasztás nem az ilyen embereknek van nyelve ehhez is, hogy befolyásolja a kirúgott személyek kik, legyenek.
  Köszönöm hogy olvasták az írásom!”
 • 31. Apofisz 2009. február 06. 12:49
  „Már bocsi de szerintem ez olyan ovis dolog.Ki nyal kinek.Had nyaljon,ha neki jól esik. . .
  Nem azzal kell foglalkozni hogy a másik mit csinál.Majd akkor foglalkozz vele ha az ő munkája hátráltatja a te munkád.Syncreonál a munkakörök olyanok.Egyik ember munkája kihat a másikéra.Ha az egyiket nem érdekli semmi,nem veszi figyelmebe ezt,a folyamban az utána következökel tol ki.Csak azért mert ő magasról tesz rá,nem érdekli más csak leteljen munka idő.Az ilyen előbb utobb kimorzsolodik.Pedig nem kell semmi különös dolgot csinálni csak annyi egymásra figyelni,hogy ugy rakom neki oda azt az anyagot ahogy neki jobb.És ő is azt csinálja következövel.Aki pedig kilóg a sorbol mert megteheti mert fönöknek nyal stb,azt kiközösiti a többség.Ugyhogy ez a nyalásos dolog csak egy ideig müködik.Elkell határolodni az ilyen emberektől.Ennyi.
  Ha már itt tartunk csak 1 példa hogy érthető legyen mire gondolok.Nagyon régóta egy apró ici pici probléma az hogy a kanban kártyát a láda lábára ragasztják.Nem telne semmiből a láda tetején,felső szélére ragasztani.Aki elsőnek megfogja már az gyüri szakitja.Mindenki akinek köze van ahhoz a ládához azzal mérgelődik.Leugrálni ujat nyomtatni ujra ragasztani stb.Csak azért mert a kollegának kényelmesebb oda ragasztani nem is gondol a másikra hogy azzal minimum 3 embernek plusz munkát csinál.1 kanban nem sok de amikor napi 300 ládárol van szó azért az már bosszantó.Aztán amikor ilyen van mint ez a létszám leépités és esetleg ilyen kolléga esik bele,már bocsi de ne csodálkozzon.”
 • 30. Golftdi 2009. február 06. 09:11
  „Üdv mindenkinek!
  Tetszenek amiket írtatok mert úgy van ahogy mondjátok! Itt a Syncreonnál az a jó aki a főnökök seggét nyalja aki törekszik a másikat semmibe nézve csak, hogy a céljait elérje! Nem akarok neveket mondani akik a senkiből lettek valakik mert vagy valakinek a valakije vagy mert folyton a főnökök seggét nyalta! Aki tényleg a tudásával lett valaki azt egy kezemen meg tudnám számolni! A leépítésről meg annyit, hogy pl. a TT-n volt nemrég 3 műszak kb volt 5 vagy 6 műszakvezető! Most van 2 műszak (az egyik műszak fele darabszámot csinál) de érdekesen a műszakvezetők ugyanúgy megvannak! Ott van az áru átvétel! Ott is egy műszakban közben 3 műszakvezető is van! Ha a melóst kirugdalják akkor a sok főnököt miért nem? Mert minek annyi főnök lassan már nem lesz kit irányítani! A Kocor Janiról meg a többiről annyit, hogy amikor régebben a Rudolphnál szó volt a béremelésről akkor soha nem harcoltak ki semmi normális összget hanem elfogadtak mindent amit mondtak! Apofisznek nagyon igaza volt amikor mondta, hogy a Rudolph örökbefogadta a zsiráfot (de minek?)! Kiváncsi vagyok a Syncreon mit fogad örökbe? Kiváncsi vagyok mi lesz ott velünk???
  További szép napot mindenkinek...”
 • 29. Apofisz 2009. február 06. 00:14
  „Hát igen.Jó lenne tudni ki és mikor.De még jobb lenne ha egyáltalán nem is lenne ilyenről szó.
  Probálok jó hiszemü lenni és azt gondolom a fönökségnek is nehéz a döntés.Valami szisztémát kell hogy alkalmazzanak ami szerint választanak.Mindenki találgat,van aki ugy véli már van lista,van aki azt mondja nincsen.Ezt mindenki maga döntse el.Az is köztudott ilyenkor a legapróbb hiba is nagy hibának számit.Mindenki probál nem hibázni,ugy csinálni mindent ahogy kell.De olyan nincsen hogy valaki nem hibázik.
  Mindenkinek jó hétvégét kellemes együttlétet a családdal..Pihenjetek sokat,lazitsatok.
  Aztán hétfőtöl fogakat összeszoritani.”
 • 28. vidékilakos 2009. február 05. 15:32
  „Nekem a férjem dolgozik ennél a cégnél!Érdekes dolognak tartom,hogy ha ennyi ember elbocsátanak akkor mikor szándékoznak ezt bejelenteni!Senki nem tud rola semmit sem.Bizonytalanságban tartanak minket!Ha tényleg igaz,hogy elküldik az embereket akkor most már jó lenne ezt közölni velük is,mert igy nem lehet tervezni!”
 • 27. Apofisz 2009. február 04. 00:22
  „Hogy ki fog dolgozni az elbocsájtott 400 ember helyett ? A válasz egyszerü.
  Az aki marad.Majd kicsit átszervezik a feladat köröket.És az azért kicsit erös hogy aki marad az nem ért semmihez.Maradjunk annál a verziónál hogy mindenki szivvel lélekkel oda adással becsülettel dolgozik.Kivételeket meg hagyjuk.
  Bár mint pletyka, typox hirekben hallottam,remélem nem igaz,hogy mindenki el lesz küldve,idővel.Ez a 400 ember csak a kezdés.Udvaron egy macska azt nyávogta a syncreont mindenhonnan elküldték,a többi auto cégek,már csak itt van.Remélem ez sem igaz.Az is csak pletyka, Rudinál rávették dolgozak,valami 20.000 ft al kevesebb fizetésre hogy megmentsék munkahelyet aztán most meg csöd.
  Jó lenne ha lenne valami hivatalos nagy hatalmu aki valoban oda figyel,aki tud is hatni,hogy akit elküldenek azt ne csapják be.Gondolok a végkielégitésekre,felmondási időkre.Nagyon csunya pletykák keringeenek, annyira csunyák le se merem irni.”
 • 26. Apofisz 2009. február 04. 00:03
  „Üdvözletem Mindenkinek.
  A Koczor témához nem tudok hozzászolni pedig már 11 éve a itt dolgozok.Tudom van valaki akit ugy hivnak,de ennyi.Azért azt ne felejtsük el maga a cég is inspirálta a dolgozokat hozzák oda család tagokat.
  Amugy meg tegyétek kezetek szivetekre,ti nem azt tennétek ha lehetöségetek lenne rá ? Én is megtenném hogy mentem rokont ha megtehetem.(De nem,de az más tészta)
  Amiért igért is némi pénzt.Az más már téma mennyi és hogyan lett kifizetve.
  Viszont azt is tudni kell nem csak az audi,az összes cég nem azért van,nem azért hozz létre munka helyeket hogy nekünk melosoknak jó legyen,megéljünk hanem hogy az ő zsebük dagadjon.Aztán ha jól csináljuk,ugy táncolunk ahogy fütyülnek esetleg csurran nekünk is.Ezek a külföldi cégek sokat adnak az imagejükre.Mást ne mondjak kamerás telefon.Ki a bánat akarná lefényképezni mondjuk a lendkereket.Vagy ami nekem nagyon nem tetszett,amikor a Rudi örökbe fogadta a zsiráfot.Nem kevés pénzért.Jobb lett volna kiosztja dolgozinak,vagy ha minden képpen ilyenre akar költeni akkor adta volna például a Gyermek Étkeztetési Alapitványnak.Még büszke is lettem volna,igen én is ott dolgozom.Na de ez a mult.Már Syncreon van.De mért lenne más ?
  Ami a véleményem,ez az egész válság hülyeség valamelyik nagyokosnak ott amerikában pattant ki a fejéből.
  Ha fantáziálni akarnák, mivel szines bőrü az uj elnők, és mert kevés a háboru,kevés az igazi nagy befektető,netán ki vették a pénzük a bankbol,bosszubol,uj elnők miatt.Másrészt köztudott minden épitést rombolás követ.Europában 1945 óta nem volt háboru,nem volt rombolás.Mára elértük a jéghegy csucsát.
  Nincs mit ujjá épiteni,nincs mit fejleszteni, telitett a piac.Mindenki eladni akarna.Nem lehet már tovább növelni a bevételt.Hát jött ez az ötlet.Akkor nyomjuk nyomorba a népet és ha már elég szegények és nyomorultak adunk nekik munkát és majd fillérekért boldogan sorban állnak munkáért.Lehetne szidni a kormányt hogy ezt megengedi.Hát igen,mi a választók tettük oda öket.Ez az egész rendszer ugy ahogy van egy nagy nulla és akkor finom voltam.Ezt tudnia kellett az okos politikusoknak,hogy ez lesz.Eladnak mindent külföldieknek,dolgozunk nekik amig nekik megéri.Ha már nem szépen mindent eladnak és lebontanak.Nem akarom sorolni gondolom mindenki tudja milyen cégek véhezték igy.A saját anyválalatuk meg odahaza megszerzi vezetést a piacon.Mi meg itt maradunk a nagy csupasz fenekükkel.Ha egyszer kimegy az összes külföldi cég,nem lesz semmilye az országnak.Egy rabszolga ország leszünk,vagyunk.
  Média tele van hirrel. éhezik a világ.Magyarország nagyon jó lehetne mezőgazdaságban.De nem,hozzuk külföldről.Nagyon jó példa a banán és alma.A világ másik feléről idehozzák a banánt,az olcsobb mint a hazai alma.Nem termel a paraszt mert nem éri meg neki.És ez a kulcszó.Szándékosan teremtenek ilyen helyzetet.Ne érje meg ez,ne érje mag az.Semmise éri meg csak a külföldi.
  Munkahelyekkel is ez a téma.Nem éri meg.Nekik.Persze fele fizetésért dolgoznánk megérné.És majd fogunk is.
  Meg ott van a Bercsényi gimnázium.Audi támogatta őket.Ösztökélte diákokat,tanuljatok olyan szakmát auto iparban tudjatok majd dolgozni.Sokra mennek vele.
  Majd még várjátok ki mi lesz ha ránk eröltetik forint helyett az eurot.Valoszinüleg én is lapátra kerülök majd.
  Hogy mi lesz a családommal nem tudom.De ez rajtam kivül senkit nem érdekel.Minimum utcára kerülünk
  .Mindenesetre a kollégákat sajnálni fogom.A 11 év alatt volt szerencsém sok jó és sok kevésbé jó munkatársal megismerkedni.
  A lényeg.Ne hagyjátok el magatokat.”
 • 25. Szerszámkovács 2009. január 31. 09:49
  „MUNKÁT-KENYERET!
  Kedves politikus urak, hogyan fizessünk adót, ha nemtudunk dolgozni?
  Majd akkor lépnek, ha az önök munkahelye is veszéjben lesz?
  Addigra már mi éhenhalunk.”
 • 24. Jocó2 2009. január 30. 22:23
  „Örülök, hogy ennyien szidjátok Kocor Jánost, ebben egyet is értek még veletek, de akkor még nem írt senki arról , (és ezt csodálom) hogy ha Kocor és a Vasas szakszervezet gyenge, akkor a Függetlenek elnöke Misi meg a vicc kategória? És igen képzelhetitek mi lesz, mert ők fognak értetek kiállni!? Na érdekes lesz....”
 • 23. bejás 2009. január 30. 21:04
  „menet közben december óta rengeteg embert elküldte én 6 éve ott vagyok és nem tudtam őssze számolni 1400-embert van vagy 600.ember 400.már elküldtek ...szakszervezetről annyitt hogy egy nulla,,nincs érdekképviselet a bizalmik nullák a vezetők megg gagyik sajnos ,,,,, a nagy vezetők már leléptek koczor jani tiszta szégyen csak ott van a sok léhűttővel de minek”
 • 22. Anonim01 2009. január 30. 17:45
  „"neonfény"rávilágitott a lényegre, ha 400 DOLGOZONAK felmondanak, ki fogja kiszolgálni a Audit munkahelyeit. Nagy kérdés. Én együtt érzek mindenkivel akinek mennie kell, mert érintett vagyok, könyörgöm ki fog dolgozni. Elküldenek 400 dolgozot, az ezer meg már nem tudja a munkát elvégezni mert nem ért hozzá!”
 • 21. neonfény 2009. január 30. 17:32
  „Őszinte leszek nekem a férjem dolgozik az említett cégnél. A férjemnek sem biztos a munkahelye. Nekem igazából két kérdésem lenne: az egyik hogy hol az 1400 dolgozó még a négyszázat is nehezen rakom össze raktárosból és targoncásból. Nem tudom hol az a sok ember akiről beszélnek. Nem tudom hogy gondoljátok de a müszak vezető azért van hogy lássa ki mit csinál ez a dolga ezért fizetik. van aki tudd helyezkedni van aki feltornáza magát. Tudom hogy nem mindig értünk egyet velük de nem tudnak mindenkinek jót tenni. Nem is tudnának. Én nem ismerem a Koczor urat így róla nem tudok és nem is akarok véleményt írni. Tisztában vagyok a mostani helyzettel de nem értem hova lett ez az erős nagy több ezer embernek munkát adó nagy cég????”
 • 20. Anonim01 2009. január 30. 17:02
  „Tisztelt Fórumozók!
  Sajnos ilyen szakszervezeti vezetők vannak, mint a Koczor János.
  Senkivel nem törődik, csak a saját pecsenyéjét sütögeti.
  Feleségét is odavitte ,,dolgozni" a CKD-ra, amikor megtudta, hogy az Audi visszaveszi a CKD áthelyeztette a fóliázókhoz és mivel azt is úgy néz ki, hogy átveszi az Audi, tovább vitte.
  Nem tudni honnan ilyen jól informált, de az Ő és ezáltal a felesége munkahelye biztos, hogy nem szűnik meg, ha két ember marad csak a Syncreon-nál.
  Ebben biztosak lehettek Mi, akik becsületesen dolgoztok meg lapátra kerültök, az a tervezet pedig, hogy egy családból csak egyet lehet elbocsájtani kijátszható, mert ma az egyik holnap mehet a másik, mert már csak egyedül van.”
 • 19. Targonyás 2009. január 30. 16:08
  „udy most jön,hogy Gyurcsány tehet róla? :) Mert axm akkor eccerübb vagy a szögnél!Bezzeg a nagy Fidesz megállította volna a gazdasági válságot és mára Magyarország mint megmentő cikkben úszna a sajtó :))))))elemér Te Amerikábol? Persze és a haverod meg syncreon-nál vontatos :)))Koczorék meg kinyitották a szájukat.Bár azzal nincs tele a sajtó és nem jelentősen de egyenlőre csökkent az elbocsájtások végső létszáma.Mint említettem nem is az érdekel Titeket hogy mi is az igazság csak az kit lehet szidni kire lehet mutogatni.”
 • 18. udy 2009. január 30. 14:59
  „Nem mindegy hogy milyen állapotban ér minket a válság. Várhattuk volna erősen, határozottan és nem ilyen megrogyva, megalázva. Rajtunk állott! Ezt akartuk, itt van! Megszavaztátok, pedig nyilvánvaló volt hogy a rossz utat választjátok!
  Ha értelmesen gondolkodott volna a társadalom, és nem sírja vissza szoclib marhaságot, akkor talán előbbre lennénk! Itt van megkaptuk! SZÍVD MEG!!!!!!!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet pályázni a 81-es főútra

Győr térsége - A megye egyik legjobb minőségű főútjává válik másfél év múlva a 81-es, amely most… Tovább olvasom