Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Négysávos út a vasút alatt

Megérkezett a győri Tihanyi úti közúti aluljáró építési engedélye a városházára: a kiviteli tervek szilveszterig, esetleg január végéig elkészülnek. A kétszer kétsávos, vasút alatt átvezető közúti aluljáró és a hozzá vezető utak várhatóan ötmilliárd forintba kerülnek.
illusztráció
Megérkezett a győri városházára a nádorvárosi Tihanyi út folytatásában készülő, a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal vágányai alatt a belvárosba átvezető közúti aluljáró építési engedélye. A műtárgy tervezéséhez szükséges pénz rendelkezésre áll, az idén szilveszterig, jövő január végéig elkészül. Már bizonyos, hogy a két városrész összekötésére kétszer kétsávos közúti aluljáró (csak a műtárgy) épül majd, aminek várható költsége mai áron 3,4–3,5 milliárd forint.

A sokféle elképzelés formába öntése és az előkészítés három éve kezdődött, de a közúti aluljáró építésének kezdeti időpontja ma még sok mindentől függ. Nem elképzelhetetlen, hogy már 2004-ben felvonulhatnak a kivitelezők.

Győr közúti közlekedésének korszerűsítésére többféle terv készült, ezek megvalósításának sorrendjét mérlegelni kell és újra megállapítani – mondja Eredics Imre alpolgármester. A belváros közúti forgalma igényli talán a legsürgősebb beavatkozást.

A Baross híd teljes, azaz szerkezeti felújítása előbbre kerülhet, mint korábban tervezték. A munka csak a híd teljes lezárása mellett végezhető, addigra pedig gondoskodni kell az azt kiváltó, helyettesítő átvezetésről a belváros és a déli városrészek között. A megoldás a Tihanyi úti közúti aluljáró lehet. A közúti beruházások közül egyébként ennek van meg az építési engedélye. Az előkészítő munkákat úgy kell folytatni, hogy a kivitelezés bármikor elkezdődhessen. A megvalósításhoz a város számít költségvetési és uniós támogatásra is. A Tihanyi úti közúti aluljáró nagyon fontos szerepet tölt majd be az 1-es főút, a 81-es és a 14-es utak forgalmában, így a városon átvezető nemzetközi utak forgalmában is. Egyébként a Tihanyi úti közúti aluljáróhoz kapcsolódó utak kiépítéséhez további másfél milliárd f orintra lesz szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választható tárgyak a Bercsényiben

A győri Bercsényi Miklós Szakközépiskola és Gimnázium szinte már csak az intézmény pecsétjében… Tovább olvasom