Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Négysávos lesz a marcalvárosi út

Győr - A cím igaz, annyi megszorítással, hogy mindössze egy rövid, ötszáz méteres szakaszon. A beruházás még 2009 első félévében elkészül.
A 821-es számú – a Marcalváros I. és II. lakótelep között futó – főút fejlesztésére vonatkozó tendert jelentetett meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Közbeszerzési Értesítő múlt pénteki számában. A nyertes kivitelező feladata egy ötszáz méteres – a Lajta utca és a Marcalváros II.-re bevezető út közötti – szakasz bővítése lesz a jelenlegi kétszer egy sávról kétszer két sávra. Egy-egy sáv szélességét 3,25 méterre tervezték.

A kiírás szerint az ajánlatokat március 16-ig lehet megtenni. A bírálat során csak az ár számít, azaz a munkát a legkisebb összegért vállaló céget hirdetik ki győztesnek. Az ő feladata lesz a jelzőlámparendszer, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés átépítése is. A kiviteli tervek már elkészültek. Az eredményhirdetés tervezett időpontja március 23., a szerződéskötésé április 1. A beruházásnak június 30-ig kell befejeződni.

A költségeket az állam és a győri önkormányzat közösen állja. A fejlesztés elsődleges célja, hogy gyorsítsa a főút forgalmát a két lakótelep közelsége miatt legterheltebb szakaszon.

Olvasóink írták

 • 6. todoer 2009. február 10. 12:36
  „Ez érinti a Marcal 2 ( Tesco elött ) kereszteződést ? Reggel enyhén szólva , kaotikus állapot uralkodik . Nem lehetne körforgalmat kialakítani ? Egy járda sem ártana mert pl aki a Krúdyból jövet a temetőnél szeretne buszra szállni az most a " csalitoson " keresztül teheti meg .”
 • 5. papa81 2009. február 07. 17:45
  „Ismét a felesleges pénzszórás, de ez valakinek nagyon jó lesz.
  Bőven elég lenne rendberakni a szakaszt és a Marcal1ről Marcal2re kanyarodó részt jobban megoldani, a teljes kétszer két sávosra bővítés nem szükséges. az ide szánt pénzt egyéb utak rendbetételére is lehetne költeni. Pl. mostanában nagyon megszaporodtak a méretes kátyúk Marcalvárosban
  T. cikkírót kérem, hogy kérdezze meg e ügyben az illetékeseket a városvezetés részéréről.”
 • 4. pmfc 2009. február 06. 22:14
  „Hát én minden nap arra járok, és nekem semmi problémám nem volt még ott! (max a temető körforgalmánál szokott lenni torlódás... Ezért nem értem mi szükség a négysávos útra, tényleg csak zöldövezetrombolás... Inkább összehangolhatnák a lámpákat arrafele, hogy ne kelljen a Marcal1en 3szor megállnom egymás után...”
 • 3. bunda 2009. február 06. 20:55
  „Már megint a zöld területet veszik el?”
 • 2. Peti85 2009. február 06. 20:09
  „"A nyertes kivitelező feladata egy ötszáz méteres - a Lajta utca és a Marcalváros II.-re bevezető út közötti - szakasz bővítése lesz a jelenlegi kétszer egy sávról kétszer két sávra."<<<<<<<<Csak úgy mellékesen megjegyzem kedves hard, hogy épp azt a szakaszt csinálják meg.”
 • 1. hard 2009. február 06. 18:02
  „tök fölösleges.
  inkább azt a rohadt nagy bukkanót kéne eltüntetni, ami a temető felé menet van a buszmegálló után.
  Na meg a marcal 2 felől a buszok által felgyőrt aszfaltot kéne rendbe tenni. Oda akár a buszmegállóknál használt beton is jó lenne, az nem gyűrődik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmek kis pénzből, nagy ötletekkel

Győr–Budapest - „A jubileumi filmszemlén egy új hullámos nemzedék mutatta meg… Tovább olvasom