Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Négynapos hétvége - Fokozott rendőri jelenlét az utakon

A forgalom jelentős növekedésével kell számolni a fő közlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon.
A rendőrök a négynapos hosszú hétvégén is fokozott létszámban lesznek jelen Győr-Moson-Sopron megye közútjain, hogy segíthessenek és jelenlétükkel is figyelmeztessenek a szabályok pontos betartására - írja a police.hu.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a meghosszabbított hétvégéken a forgalom jelentős növekedésével kell számolni a fő közlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon. Sokan kelnek útra, hogy meglátogassák szeretteiket, illetve többen utaznak el pihenni, kikapcsolódni.

A rendőrség kiemelt figyelmet szentel a baleset-megelőzésnek, ezért 2014. május 1. és 2014. május 4. között fokozott rendőri jelenlét biztosításával ellenőrzéseket hajt végre az ország egész területén, így Győr-Moson-Sopron megye utjain is, ügyelve arra, hogy a járművezetők a szabályokat betartva vegyenek részt a közúti forgalomban.

A közlekedési balesetek megelőzését, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelését, valamint a zavartalan közlekedés biztosítását célzó ellenőrzés a gépjárművezetők mellett a motorkerékpárral, segéd-motorkerékpárral közlekedőkre és kerékpárosokra is kiterjed.

Az ellenőrzések keretében kiemelt figyelem irányul az agresszív, szabályszegő magatartást tanúsító vezetők kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatára, a sebesség túllépőkre, valamint az ittas állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére.

A hosszú hétvége alatt nagyobb odafigyelést, toleranciát és az esetlegesen kialakuló torlódások, forgalomkorlátozások miatt a rendőrség türelmet kér az úton lévőktől!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baross híd: fenekestől felfordul a közlekedés

Összegyűjtöttük a változásokat, így sem lesz egyszerű követni. Ezért a legfontosabb a figyelem és a… Tovább olvasom