Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Negyedszázada él Marcalváros I.

Marcalváros I. helyén négy évtizede még szántóföldek voltak, az akkor még Kun Béláról elnevezett lakótelep kiépítése a hetvenes évek második felében kezdődött meg és néhány év alatt be is fejeződött. Jelenleg több mint tízezren élnek ott.

Az akkor odaköltözött fiatalok mára a nyugdíj felé közelednek, de időközben sok lakás cserélt gazdát, így ma is viszonylag sok gyermek otthona a Gerence utca, a Mónus Illés utca, a Lomnic utca, a Nagy Imre út és a 83-as főút által közrefogott terület.

Ezt mutatja, hogy egy bölcsőde (a Cuha utcában), négy óvoda (a Kovács Margit, a Brunszvik, a Mesevár és a Benedek), s egy általános iskola (a Kovács Margit Általános Művelődési Központ) működik a területen. Utóbbi intézmény egyben középiskola is. Marcalváros I-en található még két középfokú alma mater, a Pattantyús, valamint a Jókai helyére egy éve beköltözött Szent-Györgyi.
Az éltesebb korúakat a Cuha utcai idősek otthona és a Répce utcai idősek átmeneti otthona szolgálja.

A legnagyobb foglalkoztatóknak ezek az intézmények számítanak, a lakótelep egyébként alvó városrésznek számít: az ott élők Győr más területeire járnak dolgozni.

Emellett még a kereskedelmi szektor jelentős viszonylag, az egyetlen nagyobb élelmiszerüzleten, a Répce utcai áruházon kívül többtucatnyi kisebb bolt működik eltérő profillal.

Az elmúlt esztendőkben közülük jó néhány zárt be, a bevásárlóközpontok terjedése ugyanis a belvárosi butikoknál is nagyobb konkurenciát jelentett az apró garázsboltoknak.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2012. szeptember 08. 15:36
    „Marcal II. viszi a pálmát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurovegas: per októberben Győrben

Október közepén kezdődik a Győri Törvényszéken a bezenyei Eurovegas kaszinóváros üzletrészének… Tovább olvasom