Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Negyedik piknik a koraszülöttekért

Augusztus 13-én újra várják a megyei kórház koraszülöttosztályán ellátott kisgyereket és szüleiket.

A csecsemők csaknem tíz százaléka kerül a győri kórház koraszülöttosztályára. Egy részük koraszülés, másik részük pedig veleszületett rendellenesség és egyéb újszülöttkori betegség miatt. Nem ritka, hogy ilyen esetben négy-öt hónapig is az osztály lakói maradnak a csecsemők – mondja dr. Alexy Miklós. Az osztályvezető főorvos hozzátette: a kicsik szüleivel nagyon szoros kapcsolat alakul ki, hiszen leginkább ők érzik csak át azt, hogy mi történik a hosszú ápolási idő alatt az osztályon, milyen napi ellátási gondokkal küzdenek. A szoros kapcsolat megőrzésében segít az a családi piknik, amely idén már a negyedik lesz a sorban.

Augusztus 13-án, szombaton délelőtt 10 és délután 2 között a győri Magvassy-sportcsarnokhoz (8-as, 14-es buszjárat útvonalán, helyszín a főbejáraton át közelíthető meg) uzsonnával, játékkal, tanácsadással várják a kicsiket, azok testvéreit és szüleit. A piknik természetéből adódóan a szervezők kérik, hogy a résztvevők, ha módjuk van: vigyenek magukkal házi étket, süteményt, hogy a találkozó minél családiasabb legyen. Pokróc, pléd, takaró is legyen kéznél, mert elsősorban a fűre lehet ülni. A pici babák tápszerét mindenképpen elkészítve hozzák magukkal a szüleik, a nagyobb gyermekek virslit, üdítőt, süteményt, gyümölcsöt kapnak.

A piknikre jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: 507-951 és (30) 596-4552. Javaslatokat a rendezvényre levélben is fogadnak a Petz Aladár Megyei Oktató kórház, PIC, dr. Alexy Miklós, 9023 Győr, Vasvári P. u. 2–4. címen. Az e-maileket a főorvos az alexym@petz.gyor.hu címen várja. Az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány számlaszáma: 11737007-20712734.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nincsenek strandrendőrök Győrött

Csökkent a bűncselekmények száma, ezért idén nincsenek strand- rendőrök Győrött. Tovább olvasom