Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Négyből kettő: összevont szociális otthonok a megyében

Takarékossági okokból a jobaházi és pásztori, valamint a koroncói és táplánypusztai intézményét összevonta a Megyeháza.


A megyei közgyűlés júniusi ülésen született arról határozat, hogy szeptember 1-jétől egyesítik egyrészt a jobaházi idősek otthonát és a pásztori felnőttkorú fogyatékosok otthonát, másrészt a koroncói értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézményét és a táplánypusztai mentálhigiénés otthont.

A jobaházi és a pásztori összevont intézmény neve "Gondoskodás Rábaközi Szociális Központ" lett, míg a koroncói és táplánypusztai összeolvasztott intézmények hivatalos neve ezentúl: Dr. Piróth Endre Szociális Központ.


Értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézménye Koroncón.
Értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézménye Koroncón.


A közgyűlési előterjesztéseket jegyző Kara Ákos alelnök takarékossági okokkal indokolta a döntéseket.

"Az intézmények közötti gazdálkodás eddig is közösen működött mostanáig, s több feladat ellátása során is volt átfedés" - magyarázta a döntés hátterét Kara Ákos.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke reményét fejezte ki, hogy "szeptembertől úgy sikerül olcsóbban megoldania a két intézmény működését, hogy a szolgáltatások színvonalát sikerül megtartani.

A két intézményben lakó betegek, idős emberek életében az összevonások semmilyen változást nem tartogatnak".Jobaházi idősek otthonában közel 90 fő, pásztori felnőttkorú fogyatékosok otthona több mint 100 fő, koroncói értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézményéban 50 fő, míg Táplánypusztán 350 fő él.


Olvasóink írták

 • 6. ildikop71 2011. október 18. 14:50
  „gyalázat. már egy pszichiátriai intézmény lakóit szélnek engedték. mást nem tudnak iskolákat ovodákat bezárni meg intézményeket összevonni. ugyan már erre nem jut pénz de másra igen. lásd utak építése, térkő rakás,tüzijáték stb.”
 • 5. ildikop71 2011. október 18. 14:39
  „igen megint nem írják meg hogy a dolgozó is kevés, kevés az ápoló.máshol kell spórolni.”
 • 4. drlara 2011. július 08. 21:21
  „Ha ebből az eddig leélt életéből, ez a Kara Ákos gyermek, - hozzám képest nagyon az- állítolag valamennyi évet, vagy hónapot is dolgozott, és politikus is volt, akkor sincsen az életre olyan rálátasa, és tapasztalata, mint annak, aki ledolgozott több évtizedet 3 műszakban, diplomázott, nyelvet beszél, és gyakorlatból ismeri az élet minden oldalát, a nélkülözést, hajléktalanságot, napi gondokat.Mindezt azért, mert ilyen gyermekek, gyermeki tapasztalattal csak azt hiszik, hogy ők a valakik.
  Abban egyet kell értenie, kedves 3. bélanéni 2011.07.08. 08:41 hogy ennyi idős korban, mint Kara Ákos, nem várható el, az a szakmai tapasztalat, élettapasztalat sem, mint amilyen súlyos ügyekben szükség lenne! Ő csak irányítás alatt tud, és politikai befolyás alapján "dönteni" Pontosan azért ilyen a vélemény is róla, mert önálló gondolata sem biztos, hogy lehet az élet adta gyakorlati tapasztalatok hiánya miatt."Az megint más kérdés, hogy nagy haszna sincsen," a városnak ezzel a gyermekkel, nagyon jól látja, és megerősíti mindazt, amit többek véleménye alapján kifejtettünk.Köszönet a véleményünk támogatásáért! Tenni kell ellene!”
 • 3. bélanéni 2011. július 08. 08:41
  „.. 2. drlara 2011.07.05. 15:44: Kara Ákos 35 éves, ergo nem huszonéves korú. És lehet mondani rá ezt-azt, de azt, hogy nem dolgozott, azt aztán nem. Nem mindig volt ő politikus. Az összevonás, ahogy írták, a gondozottak mindennapjait abszolúte nem érinti, az ilyen siránkozás alaptalan. Az megint más kérdés, hogy nagy haszna sincsen, megspórolni egy fabatkát sem fognak vele.”
 • 2. drlara 2011. július 05. 15:44
  „Természetesen takarékoskodni kell, de akkor mindenhol! Ott, és azoknál kezdve,akik kimondják az ítéletet ezekre a kiszolgáltatott emberekre, és a a fejük felett intézkednek! Sajnos elhinni sem lehet, hogy megalapozottak ezek a döntések, hisz Kara Ákos korú huszonéves gyermeknek ebben hol van meg az ismerete, élettapasztalata, tudása, gyakorlata, mikor még életében nem dolgozott?”
 • 1. Lívia66 2011. július 04. 23:33
  „A szerencsétlen fogyatékosokon lehet a legjobban spórolni...Főleg, ha az édes jó anyukája nem adja be állami gondozásba..Fizetnek neki havi 28.000 ft-és csessze meg <moderálva>((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-megaberuházás Győrben: csütörtökön alapkőletétel

Július 7-én teszik le a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét. Addig is nézze meg fotókon… Tovább olvasom