Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Négy új út Győrben, hitelből

Négy új utat adnak át Győrben 2006 májusa és decembere között. A beruházásokat hitelből fizeti ki a város.

Kattintson a képre >>

A győri közgyűlés május 5-i ülésén döntött úgy, hogy a Tihanyi Árpád úti, Nádorra elkeresztelt aluljáróra felvett 5,5 milliárd forintos hitelből megmaradó pénzt, 1,6 milliárd forintot további közlekedési fejlesztésekre fordítja. A döntést elsősorban a halaszthatatlan munkákkal és azzal indokolták, hogy a kölcsön feltételei különösen kedvezőek.

Már megvan az engedély

Eredics Imre alpolgármester a Kisalföldet arról tájékoztatta: valamennyi beruházás előkészítése jó ütemben halad, így 2006 májusa és decembere között négy új utat adhatnak át. Szabadhegyen az Erfurti és a Zöld utcát meghosszabbítják egészen a Fehérvári útig. Az önkormányzatnak már megvan a jogerős építési engedélye a munkálatokra, a közbeszerzési eljárást is megkezdték, ennek megfelelően várhatóan jövő május végére mindennel végez a nyertes kivitelező.

A fejlesztéstől azt várják a szakemberek, hogy jelentősen javul a város déli részének közlekedési helyzete, miután két alternatív útvonalat teremtenek a rendkívül forgalmas és helyenként szűk József Attila útnak.
Ugyancsak Győr déli felének dugóin enyhíthet Adyvárosban a pláza és a Praktiker barkácsáruház közötti Szauter utca továbbépítése a győr–pápai vasút mellett, egészen a Fehérvári útig. Az út engedélyei már csaknem rendben vannak, de a Tihanyi Árpád út–Szauter utca csomópont jelzőlámpás átalakításának engedélyezési eljárása még nem fejeződött be. Az autók legkésőbb augusztusban birtokba vehetik az új aszfaltcsíkot.

Avatóünnepség 2006-ban

Ezeknél valamivel lassabban halad annak az útnak az előkészítése, amellyel az új Bácsai utat kötnék ki a régire, tehermentesítve Kisbácsát. A kivitelezői tendertervek készen vannak, a jogerős építési engedély valószínűleg a jövő hétre, a kivitelezői engedélyek talán az év végére lesznek meg. Az avatóünnepséget még 2006-ban megtartják.

Más pénzből hosszabbítanák meg

Az eredeti elképzelésekben még az szerepelt, hogy a Révai Miklós utca meghosszabbítását és kikötését az Interspar-csomópontba is ebből a hitelből valósítják meg. Ez a beruházás végül kikerült a csomagból, mert az önkormányzat európai uniós támogatást kíván szerezni arra a nagy közlekedési projektre, amelynek ez a fejlesztés is része.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri tűzoltók interneten

A kor elvárásainak mindenben megfelelő honlapon érhető el a győri tűzoltóság a jövőben. Tovább olvasom