Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Négy nemzet fiataljai egy célért

Győr - Az ˝Európa jövője benned van!˝ nemzetközi projekt soros táborának a megyeszékhely adott otthont. Magyar, német, török és bolgár fiatalok cseréltek véleményt, dolgoztak ki megoldási utakat az idei aktuális témáról, az újrahasznosításról.


Évekkel ezelőtt született annak a nemzetközi kezdeményezésnek az ötlete, amelynek elsődleges célja, hogy európai fiatalok többnapos találkozón közös megoldási utakat dolgozzanak ki az országukat, illetve a korosztályukat érintő problémákkal kapcsolatban.

Idén Győr fogadta azt a közel félszáz, az ˝Európa jövője benned van!˝ című nemzetközi projektben részt vevő magyar, német, török és bolgár fiatalt, akik a környezetszennyezésről, illetve az újrahasznosításról szerveztek különféle workshopokat. Így többek között a ˝ritmusműhely˝ résztvevői csak olyan ˝ütős hangszeren˝ muzsikáltak sajátos koncertjükön, amelyek újrahasznosítható anyagból (például kartonpapír, fémedény) készültek. A drámaworkshop fiataljai pedig egy-egy tárgy utóéletéről alkottak, mutattak be történetet.

A tábor zárásaként a magyar, német, török és bolgár fiatalok közösen elültették a barátság fáját a Bisinger sétányon. Fotó: K. Cs.
A tábor zárásaként a magyar, német, török és bolgár fiatalok közösen elültették a barátság fáját a Bisinger sétányon. Fotó: K. Cs.

– Hasznos fórumot szeretnénk biztosítani a különböző nemzetek helyzetének, gondjainak megismeréséhez, megértéséhez, az országok és korosztályok közötti tapasztalatcseréhez – hangsúlyozta Miklósy Boglárka, a nemzetközi tábor egyik vezetője, a szervező Sellő Egyesület munkatársa.

– Szeretnénk, ha a fiatalok megismerkedhetnének az újrahasznosítás lehetséges formáival, vagyis gondolatot cserélhetnének arról, miként tudják kreatívan újra felhasználni akár a saját ˝szemetüket˝ is.


Miklósy Boglárka hangsúlyozta: a projekt lényeges célja még, hogy a különböző országok kultúráját megismerve és elfogadva csökkenjenek a fiatalok előítéletei, hatékonyabbá váljon köztük az együttműködés, kialakuljon bennük a megfelelő tolerancia egymás iránt. Ennek jegyében hétfőn a tábor zárásaként elültették a barátság fáját a Bisinger sétányon.

Olvasóink írták

  • 1. Skip 2009. július 15. 11:02
    „Szeretnénk köszönetet mondani a Kisalföld illetve a KOMSZOL munkatársainak, hogy segítségükkel elültethettük a tábor közös fáját. Megfelelő megkoronázása volt az együtt töltött 10 napnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fénymásoló Kárpátaljára

Győr - Győri önkormányzati delegáció látogatott Kárpátaljára Simon Róbert Balázs alpolgármester… Tovább olvasom