Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Négy megyei a legjobb szállodák között

Győr-Moson-Sopron - Négy megyénkbeli szálloda is szerepel abban a kiadványban, amely az ország több ezer szálláshelye közül sokféle bírálati szempont alapján a legjobb ötvenet mutatja be.

A kastélyszállók között a Szidónia az első helyen

Több ezer kisebb-nagyobb szálloda és panzió van hazánkban, pontos számot nem tudni, mert sokan nem tagjai  szakmai szervezetnek. Ezek közül választottak ki öt kategóriában tízet-tízet, amelyek helyet kaptak a Népszabadság topsorozatában megjelent, a legjobb szállodákat tartalmazó kiadványában. 

Megyénkből a győri Hotel Klastrom, a röjtökmuzsaji Romantik Hotel Szidónia Kastély, a Hédervár Kastélyszálloda és a soproni Hotel Fagus „tagja a klubnak".
 
A legszebb tíz kastélyszálloda között szerepel a   győri Hotel Klastrom, amely az értékelés szerint egyben a legszebb magyarországi belvárosi kastélyszálló. Az egyházi tulajdonú Klastromot huszonöt évre bérlő Karmel Kft. ügyvezető igazgatója, Jungi Csaba fontos elismerésnek tartja a rangsorolást. Akárcsak azt, hogy díjat nyertek a Magyar Keresztény Kultúra Bölcsője nevű útvonal szervezésével (Győr, Lébény, Pannonhalma, Zirc, Tihany). A vallási turizmus érthetően a Klastrom egyik speciális területe, sok zarándokcsoport érkezik ide. Rang az is, hogy felvételt nyert a Klastrom az európai kastélyszállók párizsi központú szervezetébe.

A röjtökmuzsaji Romantik Hotel Szidónia Kastélyt a kastélyszállók kategóriában az első helyre rangsorolták.
A röjtökmuzsaji Romantik Hotel Szidónia Kastélyt a kastélyszállók kategóriában az első helyre rangsorolták.


A vallási turizmus mellett a szálloda másik nagy „vendégtábora" a kerékpárosoké. Egy hatvantagú német csoport éppen most indult innen tovább. A bringások több okból is szeretik a Klastromot. A belváros szívében van, innen nem kell messzire gyalogolni a látnivalókért. Kerékpárjaikat biztos helyen tudhatják, sőt, a szállodai szolgáltatások között bicikliszerviz is van. 

Jungi Csaba azt vallja: nem a wellness-szolgáltatásokkal tud a Klastrom vonzóvá lenni, sokkal inkább kulturális arculatának erősítésével. Páratlan barokk terme rangos tanácskozásoknak  ad helyet, udvara sokféle kulturális eseménynek... Középkori hangulatban – ezt a címet kapta az említett kiadványban a Hotel Klastromról szóló rész. Az értékelés azt emeli ki, hogy kastélyszálló létére nem egy hatalmas park rejtekén található, nem is főúri rezidencia volt, hanem karmelita rendház, szobái és rendezvénytermei tágasak, berendezése ízléses, a személyzet kedves és gyors.  
 
A röjtökmuzsaji Romantik Hotel Szidónia Kastélyt a kastélyszállók kategóriában az első helyre rangsorolták. Tavaly egy másik kiadványban ugyancsak az élen végeztek, ráadásul idén még egy gasztronómiai díj is ide került. A kötet szerzője szerint a kastélyszálló nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét.
– Számítottunk arra, hogy felkerülünk a listára, az viszont bennünket is meglepett, hogy mindjárt az első helyre – fogalmazott Derry Márta, a szálloda tulajdonosa. – Évről  évre egyre több turista jár vissza hozzánk, ez is bizonyítja, hogy folyamatosan magas színvonalon dolgozunk. A térség rengeteg látnivalót kínál, így a megyéből is várunk vendégeket.

Szintén a kastélyszállodák kategóriában szerepel a Hédervári Kastélyszálló. Kovács Szilárd vezető elmondása szerint sikerük titka abban rejlik, hogy az országban lévő számos kastélyszálló között meg tudták őrizni hitelességüket. Megfelelve a kor elvárásainak a vendégek mégis úgy érzik, mintha négy évszázaddal visszamentek volna a történelemben. Köszönhető mindez ez a szálloda berendezésének: eredeti perzsa szőnyegek, festmények, korhű bútorok biztosítják a történelmi hangulatot. Környezetükben kilenchektáros angolpark veszi körül a szállót, országosan egyedi növényritkaságokkal. A szálló és park különböző rendezvényeknek is helyet biztosít: kulturális programok, koncertek, valamint esküvők és céges konferenciák színhelye.
A Hotel Fagus „Nem a méret a lényeg" elnevezésű, vegyes funkciójú hoteleket rangsoroló kategóriában ért el előkelő helyet. A szálloda vezetőjét is szerette volna lapunk megszólaltatni, azonban nem sikerült elérnünk.

Szekeres László, a Hotel Fagus tulajdonosa örömmel értesült az előkelő helyezésről. Mint mondta, minden díj, siker visszajelzés számukra, hogy jó úton járnak. Helyes az a koncepció, amit a szálloda nyitásakor kidolgoztak. Eszerint hét közben a konferenciákra helyezik a hangsúlyt, hétvégén pedig az egyéni és családos  üdülésre. A mindössze három éve épült Fagusnak nem ez az első elismerése. Tavaly „Minőségi turizmus" díjat kapott, azt megelőzően pedig az év szállodája lett (a Budapesten kívüli szállodák rangsorában). Szekeres László szerint a hotel színvonalas szolgáltatásain túl minden bizonnyal a soproni szubalpin klímának, a szép természeti környezetének is köszönheti népszerűségét. A szálloda neve is a természetre utal, a Fagus latinul bükkfát jelent.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segély csak közmunkáért - Ön egyetért? Szavazzon!

Győr-Moson-Sopron - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete úgy döntött a napokban,… Tovább olvasom