Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Négy hétre lezárták a Virágpiacot Győr belvárosában - videó, képgaléria

A felújítási munkálatok előreláthatólag négy hétig tartanak a Virágpiacon. A buszok közlekedését több ponton is megváltoztatta a lezárás.


A kisalfold.hu munkatársai kedd reggel azt tapasztalták, hogy a belvárosi közlekedésben nem okozott jelentősebb fennakadást a Virágpiac lezárása.

Az ideiglenesen kialakított és kitáblázott buszmegállókat az utasok többsége valószínűleg megtalálta; legalábbis mi nem találkoztunk "értetlenkedő", buszra váró emberrel sehol sem.

A Virágpiac útfelületének rendbe tétele nagy erőkkel kezdődött meg: körülbelül 10-15 munkás az Arrabona sarkán kezdte meg a munkát kedd reggel.


Videó: Cseh Róbert.

Lezárták a Virágpiacot Győr belvárosában - fotók: Cseh Róbert.
  
Előzmények

Mint arról múlt héten beszámoltunk, megújul a győri Virágpiac forgalom számára kialakított, utoljára 1996-ban - II. János Pál pápa Győrbe érkezése idején - átépített burkolata, ugyanis a busz közlekedés következtében tönkretett kőburkolat és pályaszerkezet évek óta javításra szorul.

A 20 millió forint költségvetésű munkálatok négy hétig tartanak majd - a győri Útkezelő Szervezet tájékoztatása szerint előreláthatólag július 26. (kedd) és augusztus 23. (kedd) között -, s ez idő alatt jelentős változásokat hoznak a belvárosi közlekedésben.

A lezárás elsősorban a győri buszok "mozgását" befolyásolja a nyár utolsó heteiben.

A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint a 7, 17, 17/A, 17/B, 23/A járatok a Virágpiac tér helyett a Szent István út-Munkácsy út-Zechmeister út-Jókai út-Szent István út útvonalon közlekednek a felújítás befejezéséig.

Az autóbuszok a győri tűzoltósággal szembeni ideiglenes megállóhelyen fognak megállni, valamint egy korábbi terelésből adódóan a Jókai utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen is az utasok rendelkezésére állnak.

Az Aradi Vértanúk útja és Szökőkút megállóhely helyett a Szent István úton a Honvéd ligettel szemben kialakítandó, ideiglenes buszöbölben állnak meg.

Az 1, 8, 14, járatok Adyváros felől a Szent István út-Munkácsy út-Zechmeister utca-Rába kettős híd útvonalon közlekednek, a Szent István úti ideiglenes megállóhely érintésével.

A 2-esek pedig a Korányi Frigyes tér helyett a Révai Miklós utcából indulnak a Zöld utca felé, s oda is érkeznek, míg 2A nem közlekedik a felújítás ideje alatt.


Térkép: Kisalföld-grafika.
Térkép: Kisalföld-grafika.
  

Olvasóink írták

 • 13. farvik 2011. július 29. 19:39
  „rerttenetesen tapogatósan dolgoznak, ma délelőtt szinte semmi mozgás nem volt... egy német cég kb. 5 nap alatt készre vágná ezt a munkát, de itt még a cocialista tempó dívik.”
 • 12. PaPa 2011. július 29. 07:02
  „Nem a kőburkolattal van a hiba hanem az alappal. Nem száraz beton kell alája hanem rendes erős beton és az elbírná azt a forgalmat ami abban az utcában van.
  Remélem a téren lévő szép padokat és asztalokat is átfestik legalább mert szörnyű ahogy kinéznek.”
 • 11. gig 2011. július 27. 10:07
  „Megnéztem: üzemel a piac, az út neve pedig a kihelyezett tábla szerint tényleg Virágpiac, viszont a térkép Virágpiac tér névvel jelöli (lásd pl. a fenti illusztrációt).

  A nagy erőkkel megkezdett munka félgőzzel haladgat, így szükség is lesz a 4 hétre.

  Kérdés, hogy a lezárt szakaszra hogyan jutott be az áruszállító autó. Biztos a munkásoknak hozott élelmet. Vagy az útszakasz nincs - teljesen - lezárva.”
 • 10. pappe 2011. július 26. 13:17
  „Nagyiék még "Húspiacként" emlegették anno.”
 • 9. Freehill 2011. július 26. 12:15
  „#8, gig: éppen ez a trükk benne, hogy NEM Virágpiac tér, hanem csak Virágpiac az ÚTSZAKASZ neve (is)!”
 • 8. gig 2011. július 26. 12:08
  „A Virágpiac tér nevű útszakaszt zárták le, ami eléggé megtévesztő, hiszen az "útfelület", a "forgalom számára kialakított burkolat" nem azonos a térrel, még kevésbé Virágpiaccal.”
 • 7. Freehill 2011. július 26. 10:04
  „#4: a Virágpiac nevű közterületet (nagy V-vel) zárják le, a virágpiacról (kis v-vel) nincs szó :)
  Persze javítson ki valaki, ha esetleg az is szünetelne, bár én arról nem hallottam.”
 • 6. Loich 2011. július 26. 10:03
  „Egy élmény lehet a parkolás megint ...”
 • 5. tinka 2011. július 26. 09:27
  „Kisalföld-graFIKA? :DD
  Jók ezek a "grafikák", meg "videók", meg "fotók"...”
 • 4. pappe 2011. július 26. 09:25
  „Címből idézek: "lezárták a Virágpiacot Győr belvárosában " Nos csak azért kérdezem, mert a cikkből nem derül ki egyértelműen, hogy magát a virágpiacot is lezárták? Tehát virágot, palántát, zöldséget sem lehet 4 hétig vásárolni? És a "lacikonyhák" sem működnek? Kérem az illetékesek tisztelt válaszát ez ügyben. Mert ugyanis én rendszeres hétvégi vásárló vagyok ott, de ha a címben levő idézet igaz, akkor most szombaton megspórolnék magamnak egy felesleges utat!”
 • 3. generális 2011. július 26. 09:09
  „A 2-es buszok A Révai utcából indulnak és oda is érnek vissza!! ( 22-es megálló)”
 • 2. eger 2011. július 26. 07:45
  „Talán még nem késő átgondolni, hogy a bizonyítottan nem ekkora forgalom elviselésére szolgáló betonkocka- burkolatot teherbíróra cseréljék.”
 • 1. Demanda 2011. július 26. 07:29
  „Forrásmegjelölés... A térkép Google Maps -és- Kisalföld-grafika. A közhiedelemmel ellentétben a Google térképei nem használhatóak fel ingyenesen, főleg nem forrásmegjelölés nélkül. Van tucatnyi hasonló ingyenes térkép, legjobb példa erre az Openstreetmap.org, ami pontosan ilyen célokra alkalmas. Szerintem a Kisalföldnek is érdeke, hogy adott esetben jogilag ne legyen támadható ilyesmi miatt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Összefoltozták´ a Megyeháza előtti teret - videó

A Megyeháza előtti tér minden igényt kielégítő átépítésére nem jutott pénz, de a felújítást követően a terület legalább nem balesetveszélyes. Fotók. Tovább olvasom