Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Négy hetes útlezárás Győrben: 20 millióból újul meg a Virágpiac tér

Tizenöt év után, négy hetes munkafolymat során, július 26-tól, húsz millió forintból megújul a győri Virágpiac tér forgalom számára kialakított burkolata. Az átépítés miatt forgalomkorlátozásra és menetrendváltozásra kell számítani a belvárosban.

Megújul a győri Virágpiac tér forgalom számára kialakított, utoljára 1996-ban - II. János Pál pápa Győrbe érkezése idején - átépített burkolata, ugyanis a busz forgalom által tönkretett kőburkolat és pályaszerkezet évek óta javításra szorul.

- A munkálatok során új, erősített pályaszerkezet épül a meglévő kőburkolat felhasználásával. A törött, repedezett kövek helyett új kövek kerülnek beépítésre.Az erősített pályaszerkezetbe vasalt beton kerül, majd a kőburkolat kialakítása során a fugákat homokbesöprés helyett cementált anyaggal alakítjuk ki, ezzel merev szerkezet jön létre.

A kőburkolás során hőtágulási hézagokat, azaz dilatációt alakítunk ki - tájékoztatta portálunkat a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón Fekete Dávid, önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezetője.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert


A fentiekhez Fekete Dávid hozzátette, a városvezetés a megújulásra a költségvetéséből húsz millió forintot különített el.

A felújítási munkálatok, az Útkezelő Szervezet tájékoztatása szerint, július 26. (kedd) és augusztus 23. (kedd) között zajlanak majd előreláthatólag. Ez idő alatt a területen semmilyen jármű sem közlekedhet, még a területen lakók és az áruszállítók sem hajthatnak be a Virágpiac térre.

Portálunk úgy értesült, a zárás miatt alternatív útvonalaként a Bajcsy-Zsilinszky út-Zechmeister út vonalat lehet használni.

A változások az autós közlekedés mellett, a buszok útvonalát, így a felszállási lehetőségeket is befolyásolják.
- A 7, 17, 17/A, 17/B, 23/A járatok a Virágpiac tér helyett a Szent István út-Munkácsy út-Zechmeister út-Jókai út-Szent István út útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a tűzoltósággal szembeni ideiglenes megállóhelyen fognak megállni, valamint egy korábbi terelésből adódóan a Jókai utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen is az utasok rendelkezésére állnak.

Az Aradi Vértanúk útja és Szökőkút megállóhely helyett a Szent István úton a Honvéd ligettel szemben kialakítandó, ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Az 1,2,2/A,8, 14, járatok Adyváros felől a Szent István út-Munkácsy út-Zechmeister utca-Rába kettős híd útvonalon közlekednek.

A Szent István úti ideiglenes megállóhely érintésével - avatott be a változásokba a megbízott intézményvezető.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Accra 2011. július 21. 21:10
  „Így sem lesz jobb hosszú távon, mivel ez a fajta térkő nem buszforgalomra készült, hanem sok gyalogosforgalomra, esetenként gépjármű behajtással. Fugák becementálása pedig csak arra lesz jó, hogy a kő nem süllyedni fog, hanem törni.”
 • 21. Peti85 2011. július 21. 19:39
  „Na igen...kis hazánkban mindenki ért a focihoz, az útépítéshez meg még ki tudja mihez ... :D”
 • 20. x.y. 2011. július 21. 17:58
  „Sokan siránkoznak az időzítés miatt.Tisztelt kommentelők!Nem hiszem,hogy például iskolaidő alatt ésszerűbb lenne ezt a munkát elvégezni.Az,hogy milyen anyagokat használnak és mennyi ideig tart a munka,nos az más lapra tartozik....”
 • 19. koponya1 2011. július 21. 17:17
  „Most írhattok kedves belvárosi nyugdíjasok a győri jegyzőnek,hogy nem tudtok átsétálni a Rába partra felszállni!”
 • 18. pappe 2011. július 21. 15:05
  „17-nek igaza van! Aki kicsit is jártas az építőiparban, az jól tudja mit jelent az a "kötbér"! Nos ezt elkerülendő az ilyen határidőket úgy szokás megállapítani, hogy akkor is be tudják fejezni a munkát, ha mondjuk egy hétig esik az eső, aztán a következő héten a munkások elkapnak egy szalmonella-fertőzést, a harmadik héten meg kiönt a Rába folyó. Akkor még mindig ott a negyedik hét, hogy ripsz-ropsz elkészüljön a nagy mű! ("A gép forog, az alkotó pihen.")”
 • 17. gig 2011. július 21. 14:53
  „Ki beszélt itt négyhetes munkavégzésről? Tessék megnézni az agyonjavított címet! Ott egyértelműen le van írva, hogy négy hetes, vagyis 4 db "hetes" útlezárásról (avagy utlazárásról) van szó, akármit is jelentsen ez. :)”
 • 16. pappe 2011. július 21. 13:57
  „A 4 hétbe biztosan belekalkulálnak néhány ilyen napot is, mint a mai. Esőben ugyanis nem nagyon lehet dolgozni, csak sarat dagasztani.”
 • 15. Hedon 2011. július 21. 13:52
  „Ismét egy jól sikerült örökség Balog Jóska idejéből.
  15 alatt totálisan tönkre ment, úgy hogy párszor már javítgatták.
  A képek elég diszkrétek, a valóságban jóval lerobbant lett az a térkővel
  burkolt szakasz.

  A kivitelezést remélhetőleg olyan cég végzi akinek van tényleges kapacitása
  a munka elvégzésére. A 4 hét baromira túlzó és technikai szünetek
  (most máshol fontosabb munka is volt) áthidalását sejteti ez a rendkívül hosszú idő.
  pl. a 14 napos betonon gond nélkül kezdhető a térkövezés.
  Csak figyelem felhívásképpen a következő cégek is tudnak utat építeni:
  -Swietelsky ;-Betonút; -Egút; Terrag-Asdag stb...

  A felújításnak egyébként örülök köszönet Borkaiéknak.”
 • 14. Patriot 2011. július 21. 13:32
  „Polgármesternek létre kellene hozni egy" Károgási Szakértői Hivatalt", és innét a Kisalföld fórumokból kellene leigazolni néhány mérhetetlen szkepticizmussal megáldott embert.
  Hihetetlen milyen beteg szemlélettel nézik ahogy megújul a város.”
 • 13. háté 2011. július 21. 12:57
  „A nyár kellős közepén, a rendezvények alatt 4-hétre lezárni? - valami komoly baj van a nyakak fölött.
  -igaz a tök is most érik.
  Kapkodnak mint a hülye-gyerek a pótvizsgával, szeptemberre meglegyen.
  -nem erősségük a szakmai hozzáértés, meg kellene nézni eleink, hogy csinálták 50-évre.”
 • 12. pozdorja 2011. július 21. 12:09
  „4 hét? Könyörgöm! Egy 30 méteres szakaszról van szó. 1 nap felszedni a régi burkolatot. Mondjuk 2 nap megcsinálni a tükröt. 1 nap alap betonozás. 3 napig kössön a beton, majd 2 nap alatt le lehet rakni újra a burkolatot. Ez nagyon lazán 8 munkanap és abból 3 napig semmit sem kell csinálni (lehet hétvége is). Mi a fene tart majd itt 4 hétig? Régészek jönnek ide is?”
 • 11. Vanderer 2011. július 21. 11:52
  „Folytatom:Batthyány liget sarok.Talán körfogó épül.Még pár helyen feltúrni az utakat és nincs gond az autósokkal.Mert nem jönnek Győrbe.”
 • 10. Totya 2011. július 21. 11:47
  „Egyetértek a 9-es hozzászólással. Újváros és Sziget már majdnem teljesen el van szeparálva, vagy egyébként ez a céljuk, mert a munkálatok nagyon elhúzódtak és már alig lehet bejutni ezekbe a városrészekbe. Miért pont nyáron kell mindent ráadásul egyszerre? Legalább nem kell annyiszor kivonulni a munkagépekkel?
  Egyébként nem mondom, hogy nem fért rá a felújítás, de hadiállapotok vannak hónapok óta, ugyanis a lezárások előtt sem volt éppen valami jól megközelíthető ez a része a városnak, amin javított a Jedlik híd, most jóformán arra kell kerülni mindenért.”
 • 9. eger 2011. július 21. 11:24
  „Könyörgöm, egyszer már fejezzenek be valamit és csak utána bontsák a következő utcát! Az egész város úgy néz ki, mintha bomba robbant volna. Dunakapu tér, rakpart, Jedlik utca, Híd utca, strand környéke, Petőfi tér. Soroljam tovább?
  A Jedlik utca poros-kavicsos az idegenforgalmi szezonban, munkavégzés nincsen. Így nem lesznek visszatérő vendégeink!”
 • 8. pappe 2011. július 21. 11:06
  „Köszönöm a korrekciót. Így helyes az útlezárás! :)”
 • 7. urbaniastapista 2011. július 21. 10:58
  „Már amikor elkészült, tudni lehetett, hogy a forduló buszok ezt a fajta követ nagyon hamar tönkreteszik.
  Azt azért nem értem, miért kell ezekkel a beton kockákkal erőlködni? Ha már úgyis lebetonozzák, miért nem marad beton, az bírja a legjobban.”
 • 6. pappe 2011. július 21. 10:57
  „Csak jelzem: a javítás csak részben sikerült! Az út szócskát ugyanis hosszú ú-val kell írni, szemben a rövid u-s utca szóval! Általános iskolai nyelvtan.”
 • 5. pappe 2011. július 21. 10:47
  „Mondjuk a mai világban az a 20 millió forint nem is tűnik soknak a milliárdos beruházások tükrében. A címet meg tényleg illene javítani.”
 • 4. Madarász 2011. július 21. 10:33
  „"Négy hetes utlazárás " Elég lazára sikerült venni ezt a címet...”
 • 3. kisem 2011. július 21. 10:23
  „Vasalt pályaszerkezet, cementbe foglalt kövek.
  Ismért a paci túloldalára lendült a az elfajzott fantázia.
  Nézzék már meg, mondjuk Gönyűn, hogy az ilyen-olyan céllal nem megbontott kiskockakő burkolat miért nem ment nyolcad annyira sem tönkre, mint a most felújításra szoruló, jó pár évtized vagy inkább lassan egy évszázad alatt!
  Őrület!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Génmódosított kukorica: megsemmisítenek 150 hektárnyi vetést

Egy-egy bőnyi, mosonmagyaróvári, rajkai, nagyigmándi és komáromi termelő ültetvényen találtak… Tovább olvasom