Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Négy helyen újítják fel a győri utakat

A győri önkormányzat idén 50 millió forint állami támogatást nyert több gyűjtőút rekonstrukciójára.
Ezekben a hetekben több helyütt is munkagépek tűntek fel a városban. Így felújítják a József Attila utca Aulich Lajos és Gábor Áron utca közötti 246 méteres szakaszát, ahol burkolatjavítást és pályamegerősítést végeznek a kiemelt szegély javításával, pótlással. Az utóbbi időben több alkalommal bontani kellett a közművek miatt, s a munkálatokat ez is indokolja.

Elvégzik a burkolat cseréjét a Jereváni–József Attila utcák csomópontjában. Ezt a kereszteződést tavaly jelzőlámpássá alakították. A Jereváni utca Vörössipkás és Erfurti utca közötti 219 méteres szakaszát ugyancsak felújítják „szőnyegezéssel", valamint a kiemelt szegély pótlásával.

Az Ipar utcában a felső kopóréteget cserélik ki a Kiskúti és a Nagysándor József utca között, 473 méteren. Itt elöregedett, nyomvályús, repedezett a burkolat. Az útkezelő szervezet arról tájékoztatta lapunkat: tisztában vannak azzal, hogy a nagy terhelés miatt több ponton is „hozzá kellene nyúlni" az Ipar utcához, ám a pénzügyi lehetőségek csupán ezt a felújítást fedezik. Az ígéretek szerint a későbbiekben sem hanyagolják ezt a területet, s várható, hogy jövőre a teljes szakasz, valamint az Ipar utcai felüljáró felújítása is megvalósul a város 1,6 milliárdos út- és hídfelújítási programjának 2006-os hitelkeretéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civilekkel induló kispártok?

Több ciklus óta a választások előtt egy évvel ismert, vagy legalábbis nagy valószínűséggel sejthető volt, ki indul Győr polgármesteri székéért. Ez most nincs így, bár lakossági fórumokon, baráti beszélgetéseken egyre többször szóba kerül, kik közül kerülhet ki jövő ősszel Győr vezetője. Számos forgatókönyv létezik minden pártban. A Kisalföld legutóbb a nagy pártok lehetséges jelöltjeit mutatta be. Tovább olvasom