Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Négy fehértigris-kölyök a győri állatkertben!

A kicsik most hathetesek – másfél kilósak és szépen fejlődnek.


A győri állatkert látogatóinak nagy kedvencei a fehér tigrisek.

Raul, az első hím 2012-ben érkezett, majd 2014 januárjában egy fiatal nőstény, Jázmin követte. A két állat rövid időn belül egy párt alkotott. Gyakorlatilag egy évvel ideérkezése után, január 19-én Jázmin három kölyöknek adott életet.Első szaporulatról volt szó, a nőstény pedig sajnos nem gondoskodott kellően a kölykökről, így néhány nap után el kellett venni tőle a kistigriseket, hogy emberek kezei között cseperedjenek fel.
A féltő gondoskodás ellenére az egyik kölyök sajnos nem maradt életben, két testvére szépen fejlődött. Mára elmúltak félévesek és egy külföldi állatkertben töltik mindennapjaikat.

Jázmin ugyan tapasztalatlansága miatt nem tudta nevelni kölykeit, az egyedüllét nagyon megviselte. A tigris érdekében az állatkert munkatársai úgy döntöttek, hogy ismét összeengedik a hímmel, Raullal. A nőstény május végén négy gyönyörű kölyöknek adott életet.

A kistigrisek néhány hét múlva kezdenek megismerkedni a kifutóval, így július végén már a nagyközönség is láthatja őket.
A kistigrisek néhány hét múlva kezdenek megismerkedni a kifutóval, így július végén már a nagyközönség is láthatja őket.

A kicsik most hathetesek. Jázmin kitűnő anyának mutatkozik, a kölykei szépen gyarapodnak, körülbelül másfél kilósak lehetnek és láthatóan napról napra erősebbek.

Az anyának és a kölyköknek nyugalomra van szükségük, így egyelőre egy számukra elkülönített helyen vannak, még nem látogathatók.

Nemsokára az első orvosi vizsgálatukról számol be az állatkert. A kistigrisek néhány hét múlva kezdenek megismerkedni a kifutóval, így július végén már a nagyközönség is láthatja őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskaropogás a felavatott ravazdi lőtéren - fotók

Európa tíz legjobbjának egyike lehet a kedden Ravazd határában átadott, 175 millió forintból megépült Magyalosi lőtér. Tovább olvasom