Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Négy Évszak Fesztivál – Nyár

Győr - Az Edda nagykoncertjével kezdődik és egy meglepetésprodukcióval zárul a Győri Nyár utódja, a Négy Évszak Fesztivál – Nyár.
Hosszabb rendezvénysorozat, több program

A tavalyinál hosszabb rendezvénysorozatot és több programot ígért Ottófi Rudolf alpolgármester a fesztivál tegnapi sajtótájékoztatóján. Valóban, a Négy Évszak Fesztivál – Nyár két és fél hónapon keresztül tart, és több kisebb, tematikus fesztivált is magában foglal.

De előbb a nyitórendezvényről: június 14-én, szombaton startolnak a programok, szambafelvonulással, az Edda kétórás, Dunakapu téri nagykoncertjével, utána pedig nagyszabású tűzijátékkal, amely állítólag minden eddiginél látványosabb lesz, új elemekkel. Az estét utcabál zárja Marót Vikivel és a Nova Kultúrzenekarral.

A nyári programfolyam egyik újdonsága az Ír Fesztivál lesz, amelyet pályázati pénzből rendez meg a város, olyan fővédnökökkel, mint Sólyom László magyar és Mary Robinson ír köztársasági elnök. Az ír–magyar kulturális programok és üzletember-találkozó mellett kiemelt szerepet kapnak az egyházi vonatkozású események, központjukban a győri székesegyházban látható Könnyező Mária-képpel, melyet Walter Lynch ír püspök menekített a városba a XVII. században.

Két másik újdonság a gyerekeknek (is) kedvez: a Vaskakas Fesztivál színes történelmi játékkal eleveníti fel a török–magyar harcok korát, korhű fegyverbemutatóval, íjászattal, csatajelenetekkel, utcaszínházi előadásokkal, az I. Győri Gyerkőcfesztiválon pedig három napig a gyerekeké lesz a város. Utóbbin összesen tizenegy helyszínen többek között mesesziget, játszóházak, minigolf, sütigyár és locspocsparti várja a legkisebbeket.

Természetesen megmaradtak az elmúlt évek kedvelt programjai is, így a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok vagy a Szent László-
napok.

A fesztivál idejére június 20-án felállítják a vízi színpadot is, amely Radó-terasz néven nagyrészt zenei programoknak ad helyet – többek között a Kormorán, a Latin Combo Quinteto Cubano és a Groovehouse lép
fel –, s a tavalyi premier után idén is lesz Tér-Film-Zene Fesztivál. Utóbbinak csak a helyszíne változott, idén a Széchenyi tér helyett az Aranyparton vetítik a családi, zene-, tánc- és zongorakíséretes némafilmeket.

A Négy Évszak Fesztivál – Nyár programját komoly reklámkampány kíséri, s nemcsak Győrben, de számos városban, így Sopronban, Szombathelyen és Veszprémben, frekventált fővárosi pontokon is megjelennek a plakátok, programfüzetek. A város marketingre fordítható, éves 150 milliós keretéből eddig ötmilliót költöttek erre a célra, az eredményt pedig mérik majd egyrészt a szálláshelyek adatai, másrészt kérdőívek alapján.

A Négy Évszak Fesztivál – Nyár részletes programja megtalálható a www.kisalfold.hu/4evszak internetcímen.

Olvasóink írták

  • 1. Beani 2008. június 05. 21:09
    „Én is örülök ennek a koncertnek, ígérjük ott leszünk sokan! Lásd a következő honlapon:
    http:
    //www.edda.hu/~edda/forum/phpbb2_2/viewtopic.php?p=1946#1946”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő hét végére ismét kétirányú lehet a forgalom

Győr - A Fehérvári út átépülő szakasza tipikusan az úgynevezett „állatorvosi ló" esete: itt… Tovább olvasom