Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Négy év fegyház az ítélet

Egyelőre csupán odaképzelhettük a jogerősen elítélt rablót a vádlottak padjára, mivel Végh Gyula nem jelent meg a róla szóló tárgyaláson.

A nő már a 14-es buszon ülve látta, hogy figyeli őt Végh Gyula, méghozzá olyan félreérthetetlenül, hogy amikor az egyik győr-szigeti megállónál leszálltak, a nő futni próbált. Magas sarkú cipője ellenállt, a támadó utolérte, s a sértettet kapuja közelében elkapta. A száját hátulról fogta be és azt sziszegte a fülébe: „Ne sikíts!" Szíjánál fogva próbálta lehúzni a hölgy utazótáskáját, így a nála húsz kilóval könnyebb sértett a földre került, s csak az volt a szerencséje, hogy barátja meghallotta őket az ablakból és ráordított Végh Gyulára. Az iszkoló férfi telefonja a földre esett, a nő adta át a nyomozóknak.

Gyors egymásutánban két hívás futott be a kapitányságra. Először a kudarcba fulladt rablás áldozata telefonált, másodszor viszont maga a rabló. Egy ismeretlenül maradt „lovag" ugyanis kocsijával utánahajtott és nemes egyszerűséggel orrba vágta. A szálak összeértek, s a bűnös a tettét tagadó harmincnyolc éves férfi, akit áldozata egyértelműen felismert. Még az a védői érvelés sem segített neki, hogy akár egy ismeretlen támadó is visszahozhatta Végh telefonját a megtalálás helyszínére, miután erővel elvette tőle.

Hasonló sorsra jutottak a védelmi érvek az ittas vezetés ügyében is, amiért a férfit elmarasztalták. Pár napja vett Zastawa kocsija villanyoszlopnak csapódott, s a járművet hátrahagyva elmenekült – kiderült: jó okkal. Amikor becsengettek hozzá a rendőrök, ruhástól „aludt", mégis éber volt, mintha csak számított volna a látogatásra. Ugyanakkor ittasnak bizonyult a vérvétel során, s az már csak hab a tortán, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, nem volt kötelező biztosítása és lejárt a forgalmija is. A védelem szerint ezekhez a régi kocsikhoz könnyebb volt kulcsot másolni, így bárki más is beindíthatta az autót. Dr. Jungi Eszter tanácsa szerint nem.

A vagyon elleni cselekmények miatt többször elmarasztalt férfit másodfokon is 4 év fegyházra ítélték, de a határozatot távollétében mondták ki. Megtudtuk: az értesítést megkapta az ülésről, ugyanakkor a másodfokú eljárásban már nélküle is tárgyalhat a bíróság. Így legközelebb mintegy három hét múlva, a börtön hivatalos értesítése után kap felszólítást a BV-intézettől. Ha nem vonul be önként, akkor elveszíti a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március végéig tart majd a téli szolgálat a Magyar Közútnál - videó

Az idei év tapasztalatai alapján március végéig kitolják a téli szolgálatot. Jelenleg hórácsokat… Tovább olvasom