Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Négy baleset másfél óra alatt

Balesetekről kaptunk hírt Marcalvárosból, Adyvárosból és a 85-ös főútról is. Két könnyű és egy súlyos sérültje van a négy balesetnek.

Baleset a 85-ösön

Olvasónktól kapott információk szerint több száz méteres a sor a 85-ösön. Míg 16:15-kor még állt a forgalom Győr irányából, 16:30-kor már lassan, de megindulhattak a járművek Csorna felé.

Lassan, de már megindulhatott a forgalom a 85-ösön.
Lassan, de már megindulhatott a forgalom a 85-ösön.

Az esettel kapcsolatban Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Soproni Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy egy autó hajtott az árokba, a műszaki mentés idején először 15:50 és 16 óra között teljes útzár volt az érintett szakaszon - vagyis a 85-ös főút 6-os és 7-es kilométere között. A helyszínelés fél ötkor még tartott, a forgalom még ekkor is csak félpályán mehetett. Egy személy könnyebben sérült a balesetben.


Súlyosan megsérült a motoros Marcalvárosban

Egy másik olvasónk információja szerint Győrben a Lajta és Cuha utca kereszteződésében is baleset történt csütörtökön délután három óra előtt nem sokkal, egy Skoda és egy motorkerékpár ütközött; a skodás nekiment egy oszlopnak, a motor pedig felborult.

Baleset Győrben a Cuha és Lajta utca kereszteződésében.
Baleset Győrben a Cuha és Lajta utca kereszteződésében.

A helyszínelés itt már véget ért, a fogalom megindulhatott. Kálmán Gabriella, a győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese a kisalfold.hu-nak elmondta, hogy a motorost súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba, a baleset körülményeit pedig még vizsgálja a rendőrség.


Biciklist gázoltak Adyvárosban

Fél háromkor egy kerékpárost ütött el egy autó Győrben a Szigethy Attila út és Tihanyi Árpád út kereszteződésénél, a biciklis könnyebb sérüléseket szenvedett - tudtuk meg Kálmán Gabriellától.


Két autó ütközött a 83-as bevezetőjénél

Nem sokkal három óra után egy Skoda és egy Daewoo ütközött a 83-as főút bevezető szakaszán. Az ütközés következtében a Skodából motorolaj folyt az úttestre. A tűzoltóság szakemberei tőzeggel felitatták az balesetveszélyes olajat az útról. A balesetben személyi sérülés nem történt - mondta a kisalfold.hu-nak a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.


Négy baleset nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

 • 20. MTT 2010. április 27. 16:54
  „Kösz Móni!”
 • 19. Móni82 2010. április 23. 16:02
  „MTT
  SAJNOS TUDOM MI TÖRTÉNT!! A SASHEGYI KOCSMÁBÓL RÉSZEGEN KOCSIVAL ELINDULÓ EMBEREK A SZEMKÖZTI SÁVBA MENTEK A VÉTLENNEL ÉS A VÉTLEN ÁTTÉRT AZ UT MÁSIK OLDALÁRA HOGY ELKERÜLJE A BAJT!! ERRE AZ ITTAS SOFŐR ÁTRÁNTOTTA A KORMÁNYT ÉS FRONTÁLISAN ÜTKÖZTEK!! MÉG SZERENCSE,HOGY ÉPSÉGBEN MEGUSZTÁK!!!”
 • 18. humer 2010. április 23. 10:54
  „A tihanyi úgy rossz ahogy van. És nem véletlenül van kitéve a sárga villogó jelzés a kisívben kanyarodóknak. Engem is megpróbáltak ott ledudálni, elüni jópárszor és a többi kereszteződésben is.
  Emlékszem 10 éve, mikor még nem volt divat a macskaköves bringajárda építés, az út elég széles volt ahhoz, hogy simán elférjen minden jármű, és a kerékpárost is lehetett sávon belül megfelelő oldaltávolsággal előzni, kerülni.

  Nem tudom hány baleset kell még ahhoz, hogy az útkezelő rájöjjön, hogy a lehető legrosszabb megoldást építik folyamatosan. ja meg a forgalmat még nem látott tervezők és akik az egészet engedélyezik....
  Kurbli: az szerinted mennyire jó már, hoyg azzal próbálják lassítani a kerékpárosokat, hogy telerakják derékszögű kanyarokkal, és összekeverik a gyalogos és a kerékpáros forgalmat?
  Én inklább nem megyek a tihanyi kerékpárúton, nem akarom elüttetni magamat...”
 • 17. kurbli 2010. április 23. 09:37
  „néhány éve, pontosan egykerékpáros gázolás után tették át a zebra túlsó oldalára a felfestett kerékpársávot (Thanyi-Szigeti) de a legtöbb biciklis mégis a zebra közepén teker át.
  a tegnapinál úgy hallottam, nem a zebrán, kerékpárúton, hanem az autók közül tekert le a bicajos.
  Emberek, figyeljünk, és vigyázzunk egymásra!!!!!!!”
 • 16. elihu 2010. április 23. 08:49
  „Jön a tavasz, a szépidő, jó látási viszony... és megszaporodbnak a motoros balesetek. Remélem a Skodásnak nem lett baja. Ilyen motorral nincs ember aki ne menne gyorsan, pláne, ha az illetőnek még agya sincs.”
 • 15. Túrabakancs 2010. április 23. 08:42
  „A Szigethi-Tihanyi valóban életveszély, nem egyszer voltam
  szemtanúja, hogy hajszál hílyán nem gyúrtak el gyalogost, ill.
  biciklist a viszonylag nagy sebességgel ki/bekanyarodó
  autók, akik nem számítanak a közlekedőkre. Szerdán egy
  turbós, fekete leültetett Golfos valósággal oldalazva vette
  be az adott ívet kikanyarodáskor.”
 • 14. MTT 2010. április 23. 08:39
  „jav: telepnél..”
 • 13. MTT 2010. április 23. 08:21
  „Tegnap este 20.00-kor útzár, baleset a 81-es és az elkerülő találkozásánál, Sashegyi telepné állt a sor vége, aki tehette megfordult és másfelé ment. Van róla valami hír, hogy mi történt?”
 • 12. Mankapunka 2010. április 22. 23:28
  „Goldmund

  Nem ragad bent az autós ott pl. a CBA-nál,mert utána ott van a kiegészítő jobbra,max az átlós oldalon szar.

  Nem tudom,én a városban sokat bicilizek inkább,mint autózok,és néha inkább lemondok az elsőbbségemről,hogy ilyen szitukban még véletlenül se tudjon elütni,meg nem tartja fel a mögöttes sort miattam.

  Tudom,mindenkinek más a gondolkodása.”
 • 11. Goldmund 2010. április 22. 23:03
  „A jobbra kanyarodó ráhajt a zebrára, kamionnál (teherautónál, furgonnál) pont takarásban van a vele együtt elinduló gyalogos/biciklis.
  Különösen gázos, ha a zöld végénél vagyunk és teker a biciklis, hogy átérjen, no meg a gépkocsi sem akar bennragadni a pirosban.
  A végeredmény általában egy halott biciklis, meg egy meghurcolt teherautó sofőr (mert ugye elsőbbséget kellett volna adnia a biciklisnek).
  Konkrétan tudom, hogy Budapesten is volt ilyenből halálos baleset.
  Egyszerűen be kéne tiltani az ilyen lámpás megoldásokat. Ugyanilyen egyszerűen lehetne a a jobbra kanyarodók helyett a balra+egyenesen menőket indítani, így nem keresztezné senki sem a másik irányát. És 4 fázis alatt mindenki zöldet kapna.
  Úgy látszik, az útkezelőknek az a célja, hogy fogyjon a magyar.”
 • 10. Mankapunka 2010. április 22. 22:33
  „Goldmund

  Nincsen annak a kereszteződésnek semmi baja. Tudod,hány ilyen van az országban és nincs belőle probléma.

  Hétfőn volt jó,hogy probléma volt az árkádi csomópontban,így nem működtek a lámpák,és láss csodát,nem volt semmi probléma.”
 • 9. Goldmund 2010. április 22. 22:17
  „Az adyvárosi biciklis balesetről tud valaki többet?
  Csak nem megint a jobbra kanyarodó autósnak és a bicklisnek-gyalogosnak egyszerre zöldet mutató lámpák miatt volt?
  Épeszű ember azonnal észrevenné, hogy ez a lámpabeállítás így nem lesz jó, de hát az illetékesek nem épeszűek, hanem SZAKEMBEREK!”
 • 8. Molly 2010. április 22. 22:05
  „Igen,mert a motoros mit sem törődve előzni kezdett.”
 • 7. sorok_közt 2010. április 22. 21:42
  „85-ös baleset:

  út jó minőségű,száraz, látásui viszonyok jók.

  Azt a kanyart(a kanálisnál Ikrény és Patona között) 110-zel simán lehet venni. Annak az ökörnek úgy látszik ennyi is kevés volt, vagy nem tud vezetni. Mákja volt, hogy könnyű sérüléssel megúszta, pedig elég mélyen fúródott a földbe, épp egy hatalmas fa tövében.”
 • 6. unkown 2010. április 22. 21:32
  „ha már közlekedés: kapuvár elején felszedték sakktáblás módon az aszfaltot ( mikor már azthiszed h kijöttél a lyukból ott a másik :D )”
 • 5. hellboy780917 2010. április 22. 20:27
  „vonat, busz, kocsi... előbbinél pl vinnyén áll meg ott van jókis pihegő övezet, túraútvonalak indulnak onnan, s nem kevés hegyi út ami bicajjal jól járható... ;)”
 • 4. arrabonem 2010. április 22. 19:05
  „Mankapunka,
  Én meg ezért tekertem ma a Bakonyban. Ott meg a biciklis gázolásos problémák ritkák. Kár, hogy addig is el kell jutni valahogy.”
 • 3. Mankapunka 2010. április 22. 18:06
  „Na,én ezért szeretem az éjszakai vezetést.

  Ilyen problémák nincsenek éjszaka,max. a túlméretes szerelvények beragadnak az M0-on.”
 • 2. hellboy780917 2010. április 22. 17:09
  „hát én ott voltam, épp sétáltam fiammal, próbáltam kérdezni, mi történt, de csak vihogva mondogatták a járókelők, hogy csak nézik... mondom és hívott már valaki mentőt? nemtudják, csak nézik... mondom idióta... épp hívni akartam, mikor hallottam már a vijjogást...

  csak foszlányokból próbálom kirakni, de a kép alapján azt mondom a motoros kihajtott a skodás elé... vagy, esetleg ráfutott a motorosra...”
 • 1. Ghomby 2010. április 22. 16:45
  „ha valakinek van erről még infója, az írjon legyenszives”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyar Művészetoktatás Napja

Kilencedik éve a hazai művészetoktatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtókat díjazzák, – az… Tovább olvasom