Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

NAV szállta meg Győrszentivánt - Előzetesbe kerülhetnek a színesfémkereskedők

Tizennégy győri színesfém-kereskedő előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezték a Győri Járásbíróságnál.
Kedd, 11.50 - Tizennégy győri színesfém-kereskedő előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezték a Győri Járásbíróságnál - közölte az MTI érdeklődésére kedden a megyei törvényszék szóvivő bírája.

Máté Kinga közlése szerint szerda délelőtt állnak a nyomozási bíró elé az érintettek; ügyükben várhatóan hat órás eljárás végén születik döntés.

A kisalfold.hu hétfőn írt arról, hogy több tucat embert vittek el az adóhatóság munkatársai abban az egész nap tartó hétfői akcióban, amelyet egy "ismert, főleg fémhulladék-kereskedéssel foglalkozó család" több ingatlanjánál hajtottak végre. 

Portálunk érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem cáfolta a hírt, de a cikk szerint csupán annyit közöltek, "nagyon jelentős akciót hajtottak végre", amiről később adnak tájékoztatást.

Korábban - NAV szállta meg Győrszentivánt

Összehangolt akciót hajtott végre a NAV a rendőrség bevonásával Győrszentiván több pontján és Győrben, a Bercsényi ligetben hétfőn.

Legalábbis ezt látszik igazolni, hogy a szentiváni városrész több helyén kommandósok, rendőrök és a NAV autói és emberei jelentek meg egy közismert, főként fémhulladék kereskedéssel foglalkozó család több ingatlanjánál.

Mindezt olvasóinktól érkezett több bejelentés is megerősítette.

A településrészbe bevezető Váci út elején a hatóság több NAV feliratú és civil rendszámú járműve jelent meg, maszkot viselő kommandósok léptek akcióba, a közelében lakók és az arra haladók nem kis meglepetésére.

Egész nap tartott az akció, mint megtudtuk, több tucat embert vittek el Győrszentivánról, s a klán több, nagy értékű autóját is lefoglalták és elszállították, a szlovák rendszámokat pedig leszerelték róluk.

A városrészen élők többen annyit fűztek hozzá a történtekhez: "Végre! Van isten! Előbb kellett volna."

A közeli borozóban poharazgatók elmondták, a városrész lakóit régóta irritálta a család életvitele, s már rég vártak arra, hogy tegyen valamit a hatóság. Az akció napján több rendőr is betért az üzletbe, hogy frissítésül kávét igyanak, de nem mondtak semmit. A kommandósok zord tekintettel felügyelték az akciót az érintettek elszállítása után is.

A Győrszentivánon zajló akció mellett Győrben, a Bercsényi ligetben is megjelentek a NAV és a rendőrség emberei. Úgy tudjuk a klán egyik hozzátartozójának lakásában ténykedtek a hatóságok.

A rendőrség nem tájékoztatott a történtekről, mondván nem az ő akciójuk volt. Lapunk információkat kért a NAV-tól, ahol nem cáfolták a történteket, megerősítették: igaz, hogy nagyon jelentős akciót hajtottak végre, azonban tájékoztatást későbbre ígértek.

Illusztráció
Illusztráció

Olvasóink írták

98 hozzászólás
 • 98. N.R.F. 2013. január 14. 13:15
  „http://youtu.be/TmtITd0e-o4”
 • 97. N.R.F. 2013. január 10. 21:36
  „Ha Klán akkor az már szervezett bűnözés ugye ? más a büntetési tétele is ha jól tudom . Vagy fogjuk fel úgy hogy apáról fiúra száll a tudás , kérdés a következő mennyire jó ez nekünk ?”
 • 96. N.R.F. 2013. január 09. 22:15
  „Szeretnék végre olyan országban élni ahol a törvények mindenkire egyaránt vonatkoznak ! Szívből örülök hogy a " Klán tagjai" a rendőrség vendégszeretetét élvezik. Pezsgőt bontottam.”
 • 95. Agadir 2013. január 09. 19:43
  „Egyébként erről van szó?

  http://szentkoronaradio.com/send/send/128518”
 • 94. IrsaiOlivér 2013. január 09. 16:53
  „Látod Csodabimbó! Nem itt élsz. Ne is foglalkozz vele hát, hogy mi van itt! Nem látod minden nap ezt a szennyet! Egy külföldi ne okoskodjon itt. Van épp elég nyugati ország aki megmondja, hogy kell itt tolerálni ezeket, miközben sokkal gazdagabb országban élnek. Így annak a nemzetnek a sarja, aki történelme során végigrabolta a világot. Gyarmatként elpusztított kultúrákat csak az ne mondja mi az etikus, és mi lenne helyes.”
 • 93. Tündenéne 2013. január 09. 16:36
  „Tényleg moderálási alapelvbe ütközik, ha egy értelmes magyar szót, ami cével kezdődik, és ny-nyel végződik, az értelmező szótár szövegével idézek? Komolyan mondom... Ez aztán a sajtó! Gratulálok.”
 • 92. Tündenéne 2013. január 09. 16:34
  „91. Mankapunka 2013.01.09. 15:56

  Mivan?!?”
 • 91. Mankapunka 2013. január 09. 15:56
  „Tündenéne

  Ti nyomatjátok itt,hogy rosszul bánnak veletek a munkahelyeteken.”
 • 90. Tündenéne 2013. január 09. 11:24
  „80. ellensúly 2013.01.08. 21:24

  OFF!
  Ne nagyon ügyintézőzzünk! :)
  Orvosi igazolást ilyen kártyákhoz KIZÁRÓLAG orvos, szakorvos, orvosi bizottság állíthat ki. Más NEM.
  ON.”
 • 89. Tündenéne 2013. január 09. 11:12
  „38. Mankapunka 2013.01.08. 11:05

  Na, megint kiszólt a luk a zsákból... Mikor tanulsz már meg hallgatni? :D”
 • 88. Tündenéne 2013. január 09. 11:11
  „32. mitzekatze 2013.01.08. 08:53

  Őszintén szólva inkább ébrednék erre, mint hajnalban a Dunakapu tér mellett dübörgő teherautók meg markolók zajára (bár most nincsenek, meg még a Duna is kiöntött, szal most csendesebb) :)
  Pedig felénk is elkelne egy kis tisztítgatás... :D”
 • 87. traktoros 2013. január 09. 08:09
  „Na végre hogy történik valami már sokan várták ezt a pillanatot amikor kattan a bilincs ezeken a kezeken.Amit ezek csináltak Győrszentivánon az már vérlázitó volt , drága kocsikkal száguldoztak legtöbb utcában tűzpiros ferrari 100-as tempóval végig az egressy utcában természetesen jogsi nélkül.Remélem teljesen felszámolják ezt bandát és végre mindenki megkapja a megfelelő büntetést, hacsak nincs valami csodatevő ügyvédjük.”
 • 86. kamikaze 2013. január 09. 07:13
  „68. Muchacho a képen big-bag zsákban réz hulladékot látsz ami ennek a történetnek a" kiindulópontja".”
 • 85. Mankapunka 2013. január 09. 00:48
  „Csodálom,hogy az eddig ide írok közül csak enos látta meg,hogy miről szól ez az egész.”
 • 84. okostojas007 2013. január 08. 22:34
  „akkor most nem lesznek a belvárosban pofátlanul parkoló autókról fotók ???”
 • 83. enos 2013. január 08. 22:14
  „Nem nagyon olvasok konkrétumokat.
  Senki nem tudja,hogy ez a <moderálva> család? Vagy senki nem meri leírni. Vagy moderálják?
  Rá lehet guglizni nyugodtan .
  Egész Európát behálózó színesfém kereskedelem, kombinálva <moderálva>. Ez így a maga nemében újszerű,mert általában külön-külön csinálják. Nem véletlen,h több országból van itt ügyész, és 2 éves adatgyűjtés előzte meg az akciót.
  Amúgy remek teljesítmény egy ilyen bandától, akik között több analfabéta is van.... és kérem ez nem vicc.”
 • 82. Csodabimbó 2013. január 08. 22:13
  „Irsai,

  Mindegy, h melyik párttal szimpatizálsz, teljesen mindegy, nem tudnál egy <moderálva> felé nyitni, olyan feszültségek vannak benned irántuk. Amíg nem élsz jobban, nem leszel erősebb, magabiztosabb, addig a toleranciaküszöböd is maximum arra elég, hogy stabilizálódjon a helyzet és ne legyen sokkal rosszabb. Mert erről csak mi tehetünk fehér emberek, sajnos mi uralkodunk a kisebbség felett is...
  Hol élek? Félig egy másik országban, egyébként meg majdnem egy másik országban, Sopronvármegye Grinzingjében.

  2012,

  A hatóságnak csak akkor hiszek, amikor a forgalmat irányítja. Megvan a saját kis belső hierarchiájuk, aminek segítségével nekik nem kell mindig jogkövetőnek lenniük és az ismerősök ügyes bajos dolgait könnyen elintézik. Ha a rendszer része vagy elhiszem, h hinned kell bennük. Szerintem nincsen összehasonlítási alapod, nem sokkal komolyabbak a szerveink, mint a magyar foci. Az új típusú problémák kezelésébe pedig totálisan belebuktak, ugyan úgy, mint az általad dicsőített szakértő tanácsadóik...”
 • 81. butuska 2013. január 08. 21:28
  „A Szentiváni templom a homoksoron az meg épül ? Az előtte elbontásra került épületekre bontási engedélyére ˙(bányajegy veszélyes hulladék hullámpala elszállitása hova történt hol az épitésiosztály hol a szentivani önkormanyzati Fővezetö tán az emlitett terület az tulajdonat képezte”
 • 80. ellensúly 2013. január 08. 21:24
  „Ki veszi át ezután azt a sok rézkábelt?
  A rokkant kártyákhoz igazolást kiadó orvosokat, ügyintézőket mikor veszik elő?”
 • 79. Figyelő2012 2013. január 08. 20:36
  „Csodabimbó

  Nagyon szép estét!

  ui: Én hiszek a jogkövető magatartásban, és a hatóságokban is.”
98 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagszedő Márió a Vaskakas Bábszínházban Győrben

Vasárnap mutatják be a Csillagszedő Márió című bábjátékot a győri Vaskakas Bábszínházban. Tovább olvasom