Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

NAV: 11,5 millió forinttal csökkentette adóalapját egy megyebeli öt gyermekes családapa - fotó, videó

A családokban az egy főre jutó havi megtakarítás összege 2013-ban megyénkben meghaladta a 14 ezer forintot. Fotók, videó a NAV tájékoztatójáról.
  
Tájékoztatón ismertette a NAV megyei igazgatósága a 2013-as év fontosabb gazdasági adatait.

Átlagosnál magasabb összjövedelem

Az átlagos havi összevont jövedelem 2013-ban 178,5 ezer forintot tett ki. Ez az előző évinél tízezerrel, az országos átlagnál pedig hétezerrel több.

A gazdasági teljesítmények legfőbb mutatója, az értékesítés nettó árbevétele 2013. évben az előző évhez képest, az országos növekedést meghaladva, 7,3 százalékkal bővült. A megye társaságai által elért 4.015,5 milliárd forint nettó árbevétel a régió teljesítményének több mint kétharmadát adta, amellyel az országos értékhez 5,6 százalékkal járult hozzá.

NAV tájékoztató Győrben. Fotó: Cseh Róbert


90 milliárd forintos nyereség

A legmagasabb adózás előtti nyereség 2013-ban megyénkben 93,7 milliárd forint volt, amelyet egy járműgyártás ágazatba tartozó vállalkozás ért el. A második legnagyobb összeg 6,4 milliárd forint, melyet egy könnyűfémöntés ágazatba tartozó társaság realizált.

A harmadik helyen egy villamosenergia-elosztással foglalkozó vállalkozás szerepelt, 5,7 milliárd forintos nyereséggel.


Videó: Cseh Róbert


A legtöbb társasági adó 1,2 milliárd forint volt, amelyet egy könnyűfémöntéssel foglalkozó vállalkozás fizetett.

A legnagyobb munkáltató 9.503 főt foglalkoztatott.  Ezt követte egy összetett adminisztratív szolgáltatással foglalkozó vállalkozás 2.664 fővel. A harmadik helyen egy helyközi vasúti személyszállítás területén működő cég áll 1.863 fős foglalkoztatotti létszámmal.

A TOP50 vállalkozás közé jutáshoz legalább 247 főt kellett alkalmazniuk a társaságoknak.

Igénybe vett kedvezmények

Családi kedvezményt 49,4 ezer adózó az összevont jövedelmet vallók több mint egynegyede tudott érvényesíteni. Az általuk kimutatott adóalap mérséklésből számított adó egy főre jutó összege havi 14.675 forint megtakarítást jelentett a családos, illetve gyermeküket váró magánszemélyek számára.

A gyermekvállalási kedv növekedésének köszönhetően a megyében élő magánszemélyek 2013. évben előző évinél 3,6 százalékkal több magzat után igényelték a családi kedvezményt, mely közel 2.500 érvényesített kedvezményt mutat.

Megyében a legnagyobb összegű kedvezményt egy öt gyermekes családapa vette igénybe, aki 11,5 millió forinttal csökkentette összevont adóalapját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fújhatják - Rendőrkézen a győri intézményt megrongáló graffitisek

A két fiatalkorú a helyszínen beismerte, hogy az épület falára és tetejére graffitikat fújtak,… Tovább olvasom