Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

NAV-ellenőrzések a VOLT-on, a Szigetköz Music Fesztiválon és a Győri Búcsún

A nyári időszakban megnövekedett forgalmat lebonyolító területeket ellenőriz az adóhatóság. Sopronban, Dunaszegen, Mosonmagyaróváron és Győrben öt nagy eseményen ott lesznek.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága a korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdi nyári ellenőrzéssorozatát, melyre a 2011. július 1. és augusztus 28. közötti időszakban kerül sor.

Az akciók célja a nyári időszakban megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése, a visszaélések felderítése, elsősorban a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartásának vizsgálatára, a szabálytalan foglalkoztatás feltárására, valamint az áruk eredetének ellenőrzésére irányulóan.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. évi ellenőrzési irányaiban meghatározottak alapján a fokozott és összehangolt ellenőrzések az alábbi területekre irányulnak:

- a forgalmas kereskedelmi egységek, vásárok és piacok területén, fesztiválok idején a nyári szezonális termékek árusítására és az ebben az időszakban jellemzően előforduló szolgáltatások igénybevételére, továbbá az ott foglalkoztatott dolgozók jogviszonyára, bejelentésére

- a virág és dísznövény termesztőkre és forgalmazókra

- a vendéglátás területére, elsősorban a strandokra és wellness központokra, kempingekre

- vidámparki tevékenységet végzőkre, mutatványos berendezéseket működtető adózókra.

Az akciók során közel ötszáz – Győr-Moson-Sopron megyében 250, Vas megyében 120, Zala megyében 120 darab – vizsgálat elvégzését tervezzük.

Kihasználva a vámszervekkel való összeolvadást velük együtt, több időpontban és helyszínen összehangolva zajlanak majd az ellenőrzések, továbbá eseti jelleggel a megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is bekapcsolódhatnak az akciókba.

Az akciók fő helyszínei:

Győr-Moson-Sopron megyében: VOLT Fesztivál (Sopron), Szigetköz Music Fesztivál (Dunaszeg), Nyári Fesztivál (Mosonmagyaróvár), Győri Búcsú, Győri Bornapok

Vas megyében: Savaria Történelmi Karnevál (Szombathely)

Zala megyében: Balaton-parti vendéglátóipar, idegenforgalom

A közzétett adatok nem azt jelentik, hogy az adóhatóság ellenőrei más területeken nem fognak ellenőrzéseket végezni, pusztán azt, hogy a megjelölt helyszíneken nagy bizonyossággal jelen lesznek revizoraink.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Olvasóink írták

  • 3. Csetneky 2011. július 01. 10:08
    „Nem tudom, a színesfém felvásárlókat és a bodzaszedésből palotát és 10 millás verdás vásárlókat mikor ellenőrzik? Esetleg közvetlenül az uzsorások után?”
  • 2. Star-Spangled 2011. június 30. 21:45
    „Nezzek meg a lomisokat KAPUVARON!!!!! Van meg mas ajanlatom is!!!!!”
  • 1. atika3887 2011. június 30. 21:36
    „Tudok egy-két helyet,ahová oda se mernek menni!Viszont remélem,hogy mindig minden mindenhol rendben lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotók a győri Duna Napról

A Nemzetközi Duna Nap a Duna vízgyűjtő országainak dunai szolidaritását kifejező ünnepe, immár… Tovább olvasom