Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Natália hívta fel a nyomozót!

New York - Az amerikai Népszava riportere Bartus László Pápay Gusztáv magánnyomozóval készült beszélgetéséből kirajzolódik Tímár Natália megtalálásának eddig ismert legrészletesebb története. Pápay a N.Y.-i portálnak azt mondta: már a közelében volt, mikor a lány felhívta őt telefonon. Mobilszámát vélhetően itthoni testvéreitől tudta meg Natali. A lány megszökött fogvatartóitól, így találkoztak először.
- Nati első blogbejegyzése

Tímár Natália  hazaérkezése után mondta el a magánnyomozó az amerikai Népszavának a nyomozás egész történetét.

A bankkártyát Brooklyn-ban használták

Pápay megbízása kezdetén Natália szülei annyit tudtak, hogy valaki rendszeresen vesz le pénzt a lány bankkártyájáról. A magánnyomozó  kiderítette, hogy minden alkalommal a Times Square környékén használták, a 8. Avenuen a 45. és a 47. utca között. (Ide kattintva szétnézhet a környéken.) Olyan utcai bankautomatáknál, amelyeknél nincs kamera. Pápay hozzátette: ezen a környéken közismerten prostituáltakat futtatnak. A vészhelyzet miatt az amerikai rendőrség a lezárt nyomozást újraindította, később bekapcsolódott az FBI gyermekbűnözés elleni szolgálatának vezetője is. Az adatok egyeztetése során Pápay megismert egy másik, aktiv mobilszámot, amelyiken Natali még egyszer jelentkezett befogadó oneonta-i családjánál. Ezen a nyomon indult el. 

 Elon-t kereste

Kiderítette, hogy a mobil egy Elon nevű férfi nevén van és megtudta férfi brooklyn-i címét is, később egy fotót is sikerült beszereznie róla. A férfi viszont, amint meghallotta, hogy Natáliáról akar beszélni vele, kinyomta a telefont. 

A magánnyomozó a telefonszámot elmondta a szülőknek, arra kérve őket, hogy próbálják ők is hívni. "A magyarországi hívás már benne volt a férfi telefonjában, ami egy későbbi esetleges eljárás során lehet fontos" - mondta a newyork-i riporternek Pápay.

Elon-t keresve jutott el Natáliához
Elon-t keresve jutott el Natáliához

 

A magánnyomozó trükkhöz folyamodott, így sikerült pontosan beazonosítania a pincelakást, ahol Natáliát fogva tartották. Pápay ezután két társával és néhány fegyverrel a helyszínre sietett,  a lakásban viszont senkit nem találtak. Tanúk viszont a fotó alapján felismerték Elon-t, elmondták, hogy két testvérével lakik itt, és Natáliát is felismerték, de róla azt mondták, hogy egy hónapja látták utoljára, akkor kopasz volt.

Natália felhívta Papay-t

Mialatt a háznál jártak, megszólalt a magánnyomozó telefonja, és benne a keresett lány szólalt meg:" Tímár Natália vagyok." Megadott egy brooklyn-i címet, hogy ott találkozzanak.  Egyedül várta őket, és beült a nyomozó kocsijába. Natália elmondta, hogy Elon lakásából megszökött, azok pedig keresik őt, és meg akarják öletni. Jelenleg egy család fogadta be, azoknál bujkál. Onnan tudott belépni az Iwiw-re, és így tudott először kapcsolatba lépni otthoni testvéreivel. Ők adták meg neki a magánnyomozó telefonszámát.

A kocsiból felhívták Natália szüleit, de a lány akkor még nem döntötte el, haza akar-e jönni. Pápay Gusztáv elmondása szerint két órát beszélgettek az autóban és elmondta neki: ezen a környéken fél évet ad neki és koporsóban viszik haza. Natalinak voltak már tapasztalatai: egyszer kilőttek mellőle egy férfit, egy másik alkalommal rendőrök terítettek le a szeme láttára egy másikat, őt is rabolták már ki úgy, hogy kést tettek a nyakához. Natali időt kért, hogy gondolkozzon, kiszállt a kocsiból, és elment. 

A nyomozás során készült kép Natáliáról
A nyomozás során készült kép Natáliáról

"Haza akarok menni"

Pápay ezután felhívta a szülőket, hogy elengedte a lányt, hisz akarata ellenére nem korlátozhatta a szabadságát. Másnap éppen a lány édesapjával beszélt, amikor megszólalt a mobiltelefonja: Tímár Natália vagyok, úgy határoztam, hogy haza akarok menni". A nyomozó odatette a telefont a másik készülékhez, hogy az apja is hallja. Ezután a New York-i Magyar Főkonzulátusra irányította, ott találkoztak.  Azonnal kiállították az ideiglenes útlevelét, lefoglalták a repülőjegyét. Két napig még a nyomozó családjánál aludt, majd hétfőn reggel leszállt vele a gép Budapesten.  

 Az amerikai Népszava teljes cikke további részletekkel itt olvasható

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decembertől Gyárvárosban vadászik Mátyás király

Győr - Trónra lépése után 550 évvel Gyárvárosba érkezik a vadászó Mátyás király – illetve hát… Tovább olvasom