Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Nappal parkoló lesz, éjjel garázs

Szinte a Belváros központjában parkoló összes autó befér majd az épülőben lévő győri parkolóházba, amelynek üzemeltetője azt szeretné, hogy a létesítményben mindig telt ház legyen. Az árakat is ehhez szabják.
Ha az időjárás továbbra is kegyes lesz a kivitelezőhöz, a vállalt határidőn belül, vagyis a jövő hónap végén átadják a győri, Jókai utcai parkolóház épületét a beruházónak, hogy megkezdődhessen a létesítmény berendezése.

– Az alsó szinten akár már most parkolhatnának az autók, ha a beléptetőrendszer már telepítve lenne – jegyezte meg tréfásan a város és a beruházó képviselőinek az Integrál-H Rt. elnök-vezérigazgatója, Imre István, amikor a létesítmény építésének jelenlegi állásáról tájékozódtak bejárásukon. – A napokban a hetedik szint födémjének a betonozását végezzük, jövő hónapban a nyolcadikkal is végzünk. S mint azt már korábban ígértem, határidőre átadjuk az épületszerkezetet a beruházónak, üzemeltetőnek. Mindehhez a mostani időjárás is kedvez, reméljük, hogy így marad továbbra is – mondta a vezérigazgató.

A kezdők sem jönnek zavarba

A bejáráson a Kisalföld is ott volt, s első látásra a tervezőt, a Comfort Tervező Kft. építészét, Ráskai Pétert dicsérik a látványosnak, amellett rendkívül praktikusnak tűnő megoldások. Mindjárt az, hogy fél szintekkel osztotta meg az emeleteket, nem meredekek a rámpás felhajtók, nem szűkek a kanyarok. A kezdő vezetők sem jönnek zavarba, amikor a parkolóházban helyet keresve közlekednek majd.
A létesítmény – amelyet március 15-én terveznek átadni – 260 jármű befogadására lesz alkalmas. Hét szinten – kettő a Jókai utca szintje alatt, öt felette – foglalhatnak helyet az autók. A földszinten a beléptetőszolgálat irodája, míg az első emeleten a kiszolgálóirodák, a jelenleg még a Pálffy Miklós utcában működő parkolási ügyfélszolgálat és a karbantartók kapnak helyet.
A létesítmény átadása után szinte megduplázódik a győri parkolóhelyek száma a Belváros centrális zónájában, amihez a Czuczor Gergely utca, az Aradi vértanúk útja, a Bajcsy-Zsilinszky Endre út és az Árpád út, valamint az Arrabona-udvar területe tartozik. Ezeken most 285 autónak van hely.

A hosszabb parkolás jobban megéri

– A parkolóház átadása után nem a bevétel áll az első helyen, hanem az, hogy mindig legyen benne 260 autó. Ezért úgy alakítjuk ki az árakat, hogy aki egy óránál tovább akar parkolni, az ide jöjjön, mert itt olcsóbban teheti. Ugyanakkor az épület csak napközben lesz parkolóház, este hattól reggel nyolcig biztonságos garázsként működik. S nem lesz drágább a garázsbérlet, mint a város más területein – tudtuk meg Kovács Barnabástól, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától.
A parkolóházban napközben az első óra 280 forintba kerül, a második 250-be, a harmadik 220-ba. Minél tovább marad valaki, annál jobban jár. Az éjszakára szóló havi garázsbérlet ára 14 ezer forint lesz. S ez bizonyára megéri majd annak, aki őrzött helyen akarja tudni autóját, s téli reggeleken nem akar havat, jeget takarítani.

Csökkenhet a zsúfoltság

– Végre elkészül Győr első parkolóháza, s két hónap múlva a nagyközönség is használhatja. Az építmény Magyarország legmodernebb ilyen létesítménye lesz, korszerű, rendszámleolvasós beléptetőrendszerrel.
S ami az autósoknak lényeges, versenyképes árakon, biztonságos helyen tudhatják járműveiket, amíg ügyeiket intézik. Ugyanakkor csökken a Belváros zsúfoltsága, a kinti parkolókat tényleg azok használhatják majd, akik azokat csak rövid időre veszik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:

Parkolóház 260 autó számára (2003-06-27) >>
Parkolóház: Még hat szint van hátra (2003-10-31) >>
Épülhet az első parkolóház (2003-04-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki tűzoltó akar lenni...

A jó tanulmányi eredmények mellett a fizikai és pszichikai alkalmasság a feltétele annak, hogy a… Tovább olvasom