Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Napokon belül kész a Bácsai út

Egy hét múlva, vagyis a tervezett határidőre megtartják az új Bácsai út műszaki átadását.


Ezután várhatóan néhány napot vesz igénybe a forgalomba helyezési eljárás, és indulhatnak az autók, a biciklik az 1,3 milliárdos összekötő útvonalon.

A sokszor áldatlan időjárás miatt a vártnál feszítettebb tempóban kellett kiépíteni az új Bácsai utat, a munka oroszlánrészét május után tudta elvégezni a Magyar Aszfalt. Emiatt júniusban még néhány napos késedelmet prognosztizáltak, a mostani véghajrában azonban jelenthetjük, hogy az 1,3 milliárd forintos beruházás műszaki átadását vagy az augusztus 30-i határnapon, vagy másnap tartják meg. Ezt követően a Nemzeti Közlekedési Hatóság feladata átvizsgálni a Vízivárost a régi Bácsai út Csemete utcai vonalával összekötő, másfél kilométeres utat, s várhatóan néhány napon belül az autósoké és a kerékpárosoké a terep.

Pillantás a régi Bácsai út felől az újra, ezen a rákötésen dolgoznak még a gépek. Fotó: Bertleff András
Pillantás a régi Bácsai út felől az újra, ezen a rákötésen dolgoznak még a gépek. Fotó: Bertleff András


Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta: a kivitelező látványosan sok embert és gépet – sokszor egyszerre 50–60 munkást – mozgósított az elmúlt időszakban és ezen a héten már csak a rákötést kell kialakítani a régi és az új Bácsai út között. A körforgalom burkolati jeleit lefestették, az 1300 méter hosszan tervezett zajvédő fal, a közvilágítás kiépült, kész a kétirányú, elkerített kerékpárút, s ezen a héten csak az utolsó hatvan méteren, vagyis a rákötésnél kell felvinni a kopóréteget a forgalommal terhelt régi Bácsai út mellett.

Már korábban beszámoltunk róla: Ottófi Rudolf képviselői kezdeményezésére az eredeti elképzelést kiegészítették a kisbácsai templom körüli utcák vízelvetési tervével, az aknák már el is készültek a Szabadság és a Csemete utcában. Várhatóan még az idén elkezdik a munka előkészítését, a gyakran elúszó utcák számára megnyugtató megoldás a következő év költségvetésétől függ. A szakemberek egyébként egy ülepítőtartályt is helyeztek az itteni horgásztóba, hogy – a szabadhegyi tározóhoz hasonlóan – védje a víz minőségét. Az alpolgármester hozzátette: az ezzel kapcsolatos kiadásokat fedezi a beruházásra szánt keret.


 

Olvasóink írták

 • 13. xkutya 2010. augusztus 30. 15:02
  „Ma tudtam meg hogy a Ladik és a Benedek Elek utca sem lesz felújítva! Na ez szép, jöhet a kátyúzás!
  A másik: A vadaknak is megmondták: "nem szabad átmenni az úton!" ? Mivel itt lakom, sok őzet láttam a fasornál, ami ezután sem fog változni, mert átjönnek az új úton! Ja, és a Ladik utca végén hogy megyünk ki gyalog és biciklivel pl a boltba??? És még lenne pár kérdésem a tisztelt kivitelezőhöz, miért nem a tervrajz alapján csináltak pár dolgot! ?”
 • 12. xkutya 2010. augusztus 27. 06:21
  „Én mind Benedek Elek utca végén lakó, közvetlenül nem látok rá az új útra, de már most hallom a motorosokat. A fák semmit sem fognak vissza a hangból, sőt... úgy vettem észre hogy még jobban visszhangzik. KELL AZ A HANGFOGÓ FAL! Napokban láttam a Csemete utca előtti részt és sajnálom az ott lakókat, főleg a kilátást vették el tőlük! Eddig is út mellett laktak és nem zavarta őket a forgalom.”
 • 11. barloaf 2010. augusztus 26. 14:19
  „Tisztelt hozzászólók.

  Sok mindenről esett idáig szó leveleikben, de amit kivettem szavaikból-az, hogy legtöbbjük vagy nem a Ladik utcában él, vagy még nem mentek gyalog végig ezen az úton.
  Az utcával párhuzamosan nem készült hangfogófal!!!!
  Jómagam , családom , az utcában lakókkal együtt próbálkoztunk segítséget kérni--de folyamatosan kitérő válaszokat kaptunk--és ami pláne, hogy "mérnökként végzett emberek" állítása szerint az erdősáv maga egy hangfogófalként fog működni. URAIM-hol voltak Önök környezetismeret óra helyett , ha a fák lombjaikat lehullatják ősz végéig-mi fogja el a hangot???
  Ha miértünk itt lakókért nem is--legalább kampány érdekből építsenek zajvédőt!!!
  Köszönettel: LADIK U.”
 • 10. Freehill 2010. augusztus 26. 13:17
  „#7: én éppen azon szörnyülködtem el, hogy mennyi zajvédő falat húztak fel. Irtó nagy divat lett ez, pedig szerintem teljesen kontraproduktív. A mi házunk mögött is építettek ilyet - véleményem szerint teljesen értelmetlenül -, azóta az eredendően csendes, kertvárosi utcán úgy mennek az autósok, mint az állatok. Amennyi zajt kiszűr a fal, kb. éppen annyival hangosabbak a jóval gyorsabban közlekedő autók. Ezen kívül életveszélyes átkelni az úton, elvágja a szomszédos lakóutcákat és elveszi a kilátást. Illetve amit Te is írsz: ahová nem lehet tenni (azért közvetlenül az ablak elé még nem szoktak), ott duplán pórul járnak a lakók.

  (Félreértések elkerülése végett: valódi elkerülő utak mentén, pl. autópályák városhoz közel húzódó szakaszán, vagy akár az új bácsai út bizonyos külső részein teljesen jogos és hasznos a zajvédő fal! Én csak a lakóövezetek közepén ellenzem, és igazából ott sem magát a falat, hanem azt a hibás koncepciót, amely szerint a lakóövezetben nagysebességű utat kell építeni.)”
 • 9. Freehill 2010. augusztus 26. 13:01
  „#7: én nemrég bejártam az utat, nekem úgy tűnt, hogy bekötőút nem sok lesz, a meglévő Szabadrév utca után csak a 2 új körforgalomnál, a Ladik utca déli végén és Kisbácsánál, a Csemete utcánál lehet rácsatlakozni az új útra.”
 • 8. Freehill 2010. augusztus 26. 12:57
  „#5: hogy jön ide a belváros? A Bácsa és a 14-es út közötti szakaszról van szó, ott nincs értelme visszamenni a régi útra. Aztán persze utána, az egyetem felé valóban csak a Szövetség utca felé lehet továbbmenni, de Bácsától odáig 2,5 km azért mégis tehermentesül!”
 • 7. xkutya 2010. augusztus 26. 08:49
  „A bekötő utak engem is érdekelnek, de arról semmit sem hallani. Amúgy nagyon jó az új út, csak egy bajom van vele, hogy nem tettek végig zajvédő falat. Aki addig csendben élt, az hallgathatja az autók dübörgését, és főleg a Racingok csapatását. A sok nyüves robogós már ellepte az utat.”
 • 6. turelem 2010. augusztus 25. 21:56
  „Már megint ez a sok "szakértő" hozzászóló. Járjatok lovas szekéren, térdig érő sárban. Nektek az való. Ott jól éreznétek magatokat. Amúgy meg mindenki választhat, ki merre megy. Nem mindenki akar a főiskolára menni, van aki máshova tart.”
 • 5. Spitfire 2010. augusztus 25. 21:14
  „#4: szerintem meg aki a főiskola felé megy, az nem fog a belváros felé menni...”
 • 4. Freehill 2010. augusztus 25. 11:39
  „#3: ahogy néztem a helyszínt, Bácsa felől szerintem automatikusan az új útra terelik majd a forgalmat, és csak az első körforgalomból lehet visszakanyarodni a régi útra. De akinek nem ott van dolga, az nem valószínű, hogy vissza akarna menni a jóval lassabb mellékútra...”
 • 3. Spitfire 2010. augusztus 25. 10:32
  „aki Vámosszabadi vagy az épülő új híd (Bécs, vagy Győr-Sziget, főiskola) felé megy, az ezentúl is a régi Bácsai úton fog haladni...úgyhogy szopacs!”
 • 2. Irwine 2010. augusztus 24. 22:47
  „Ebben a cikkben megint nem volt válasz arra kérdésre, hogy mi lesz a bekötő utcákkal... :S”
 • 1. Tunde24 2010. augusztus 24. 22:14
  „de jó,alig várom,biztosan át tekerek rajta”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran szavazhatnak az abdaiak

Az abdai faluvezetői posztra négy választási ciklus után került új ember, már csaknem négy éve.… Tovább olvasom