Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Napirenden a tornasport

Magas szintű megbeszélés zajlott a tornáról szerdán Jungi Csaba győri alpolgármester, MOB-tag városházi irodájában. A Magyar Tornaszövetség főtitkára, Forgács Róbert, valamint a MATSZ elnöke, Szilvásy György tanácskozott a sportért felelős alpolgármesterrel a győri torna fejlődési lehetőségéről, jövőjéről.
Fazekas Péter, a Kisalföld-kupa tavalyi győztese
A vendégeket Arnold Csaba, a sportág városi szövetségének elnöke, MATSZ-elnökségi tag kísérte, aki lapunknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy ettől a megbeszéléstől várták azoknak a körülményeknek a körvonalazását, amely lehetővé teszi a nemzetközi szinthez történő felzárkózást célzó munka megkezdését.

Különcsarnok a tornának

Amint Jungi Csaba alpolgármester hangsúlyozta, a győri tornasport eddigi eredményei alapján igenis megkülönböztetett figyelmet érdemel ez a sportág, s ez megfogalmazást nyert a tavasszal elfogadott győri középtávú sportkoncepcióban is. Mindezek gyakorlatba ültetésének egyik kézzelfogható eredménye, hogy a torna saját csarnokot kap a Győri Dózsa SE sporttelepén. Az új körülmények lehetőséget teremtenek arra is, hogy Győrben kifejlesszék a női tornát is, amihez rövidesen tanfolyamokat indítanak, s a férfi és női szertorna mellett idővel a sportgimnasztikát is kifejlesztik, hiszen a városban és a környéken nagyarányú igény mutatkozik erre is. Mindez, s az egyetemi sportcsarnok elkészülte lehetővé teszi, hogy nemsokára ebben a városban a jelenleginél is nagyobb szabású nemzetközi versenyekre kerüljön sor.
Forgács Róbert elismerte, hogy mindez nagyon is közeli valóság, hiszen ebben a városban a személyi feltételek máris adottak egy magas szintű tevékenységre, s elmondható, hogy a győri torna jó kezekben van. Szilvásy György egyetértett ezzel, mondván, hogy a magyar szertornának szüksége van a győri torna továbbfejlesztésére, hiszen volt olyan idő, amikor a magyar szertorna-válogatott fele győriekből állt. Az itt élő edzők pedig ma is képesek a legmagasabb szintű képzés elvégzésére.

Új bizonyítási lehetőség

Szombaton és vasárnap rendezik Győrben a XI. Kisalföld-kupa tornaversenyt, amely valószínűleg az utolsó lesz ezen a néven. A rendezők ugyanis tervezik, hogy a jövőben a londoni olimpiai játékokon bronzérmet szerző győri Kemény Ferenc nevéhez kapcsolt emlékversenyként rendezik ezt az egyre igényesebb s egyre nagyobb nemzetközi hírnévnek örvendő eseményt.
Az idei verseny szombaton 15 órakor kezdődik a Bercsényi-gimnázium tornacsarnokában a gyermek- és serdülő-vidékbajnoksággal, amire 21 csapat mintegy 200 tornásza nevezett. Vasárnap 11 órakor a serdülő korosztályú válogatottak lépnek a szerekhez. Ezúttal szerepel itt először a jugoszláv fiúcsapat, s itt lesz a rendszeresen jelentkező román válogatott, valamint Budapest válogatottja, s a magyar vidékválogatott, amelybe öt győri tornász is meghívást kapott.
Látványos versenyre van kilátás, amire az is garancia, hogy a világ legjobbjának tartott román női utánpótlás-válogatott 9 tornásszal képviselteti magát.

Vidékbajnokok

Kalocsán rendezték az idén a korosztályos tornász-vidékbajnokságot, ahol a győri Bercsényi DSE serdülő második korcsoportos fiúcsapata, Fajkusz Csaba, Böhm Szilárd és Kollár András edzők tanítványai a klub többi korosztályú csapatainak jó példáját követve az első helyen végeztek. A csapat tagjai: Udvardy Attila, Fehér Szabolcs, Szabó Ádám, Miholics Ádám, Szokodi András, Szabó Nándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ENSZ-közgyűlés: Szakács is felszólalt

A spanyol és a horvát miniszterelnökkel, valamint a román elnökkel egy napon szólalt fel Szakács… Tovább olvasom