Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Napi nyolcszáz ügyfél Győrben

A vezetői engedélyek és a gépjárművek ügyintézésében is bevezetik a telefonos időpont-egyeztetést a győri okmányirodában. A hivatal átlagos napi ügyfélforgalma eléri a hét-nyolcszázat.
Az országban elsőként a győri okmányirodában vezették be – a személyiigazolvány- és az útlevél-ügyintézés terén – a telefonos időpont-egyeztetést. Erre azért volt szükség, mert a hivatalban naponta hét-nyolcszáz, csúcsidőszakban ezerkétszáz ember fordul meg, s a hagyományos módszerrel többórás várakozásra kényszerültek az ügyfelek.

Nagyné dr. László Edit, az önkormányzat közigazgatási irodavezetője egy tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a kedvező tapasztalatok alapján december 1-jétől ezt a rendszert kiterjesztik a vezetőiengedély- és a gépjármű-ügyintézésre is. Időpont már november 17-től, azaz jövő hétfőtől kérhető: vezetői engedélyek (Árpád út 36., 96/500-301), gépjármű-ügyintézés (Árpád út 36., 96/500-311), személyi igazolvány (Czuczor G. u. 40., 96/500-368), útlevél (Szent István út 27., 96/528-991). Az okmányiroda hétfőnként déltől délután öt óráig, keddenként reggel nyolc órától délig, szerdánként reggel nyolctól délután három óráig, csütörtökönként reggel nyolc órától este fél hatig, péntekenként reggel nyolc órától délig tart nyitva.

A győri okmányiroda idén csaknem százezer gépjárművel kapcsolatos ügyet intézett, 15.365 jogosítványügyben járt el, 6281 vállalkozói igazolványt állított ki, 17.554 lakcímigazolványt és 14.859 személyazonosító igazolványt készített, valamint 25.253 útlevélkérelmet vett át. A negyven alkalmazott Győr és a környező 48 község összesen mintegy kétszázezer lakosát szolgálja ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer levél meleg ételért

Több mint hatvanezer kilogramm élelmiszert juttatott el tavaly a Gyermekétkeztési Alapítvány az… Tovább olvasom