Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Napi dühöngések, lezárt sorompó

A jövőhöz képest semmi, ahogy az autósok mostanában szidják a vasutat és Győr közlekedését a Szent Imre úti, lezárt sorompónál várakozva. A vonal villamosítása után több vonat halad át majd az állomáson, s a sorompó is többet lesz lezárva.
Számos, nyelvezetében ízes telefon érkezett szerkesztőségünkbe a győri Szent Imre úton közlekedő autósoktól s a sorompó közelében lakóktól. Egy háztulajdonos azt javasolta ottjártunkkor, hogy tegyen ki a város Euro-WC-ket az út mellé.

– Többször volt már rá példa, hogy néhány prosztatagondokkal küzdő autós nem bírta ki, s várakozás közben a kerítésem mellett könnyített magán. A közeli kocsma fala is sokszor szolgálja ezt a célt. Egyszerűen érthetetlen, hogy a legnagyobb csúcsidőszakban miért kell tolatgatni a vagonokat, miért nem lehet valamilyen megoldást találni – mondta egy neve elhallgatását kérő lakó.

A 82-es főúton Győrbe érkező vagy a „temetői" körforgalomba beszorult autósok többsége is dühöng, mert nem jut idejében úti céljához. – Egy nagy forgalmú főútvonalat, mint ez, miért lehet ilyen hosszú időre lezárni? A városnak már rég meg kellett volna találni a megoldást. Addig is a vasútnak kellene igazodnia. Az biztos, hogy még egyszer nem jövök erre – dohogott egy metálszínű Ford vezetője.

– Nem tudok mást mondani: ilyen a győri infrastruktúra kiépítettsége. A vasút nem most került oda, előtte is ott volt. Márpedig jövőre a villamosítás is elkezdődik, megnő a forgalom, IC-vonatok közlekednek majd a szabadhegyi állomáson. Gyakorlatilag észak–dél irányban „megnő" a vasút – kezdte lapunk megkeresésére adott válaszát Kedves Ferenc győri állomásfőnök.

A vasúti vezető hangsúlyozta, hogy a város vezetésével már sokszor leültek tárgyalni, megoldást keresni. – Elkészítettünk egy felmérést, amiben a napi tolatásokat is elemeztük.

Megállapítottuk, hogy nincs „túlzárás", legfeljebb nyolc percig van zárva a sorompó. Tehát a vonatközlekedés mellett nincs fölösleges kocsirendezés, más irányba pedig nem tudunk tolatni.
Ugyanakkor vannak olyan szerelvények, amelyeket csak nappal lehet kiszolgálni. Persze nem hanyagolható el az sem, hogy a körforgalom rájátszik a torlódásokra, mindkét irányban feltorlódnak az autók és felnyitott sorompónál is csak lassan ürül ki az út – elemezte tovább a helyzetet Kedves Ferenc.
Az állomásfőnök más megoldást nem tud javasolni, csak azt, hogy a városvezetésnek meg kellene találni a megoldást – alul- vagy felüljáró, esetleg elkerülőút megépítésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanösvény a bakonyi erdőben

Furulya- és énekszóval színesített ünnepségen avatták fel tegnap a Bakonyban a Cuha-völgyi… Tovább olvasom