Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Nagyváradiak Győrújbaráton

Éppen tíz éve annak, hogy 20 nagyváradi iskolás gyereket a győri önkormányzat győrújbaráti táborozásra vendégül látott. A Szent László városából most érkezett csoport emlékek gyűjteményét hozta magával.
Strausz Lajosnét kedves ajándékkal lepték meg a győri önkormányzat vendégeiként Győrújbarátra érkezett nagyváradi diákok és vezetőik. Pető Csilla tanárnő egy olyan – nagy gonddal összeállított – albumot adott át, amely tükrözi az elmúlt tíz év alatt fotókon és nyilatkozatokban megfogalmazott élményeket, amelyeket a határ túloldaláról érkezett gyerekek gyűjtöttek a győri önkormányzat jóvoltából itt töltött táborozás alatt. Olyan neveket is fel lehet fedezni ezekben, amelyek gazdái kilenc-tíz évvel ezelőtt mint diákok áradoztak a tábori kellemes benyomásokról, s azóta nevelőkké cseperedve, most már gyermekeket kísérve térhettek vissza Győrújbarátra.

Ebben az évben is – a megszokott gyakorlat szerint – a 20 gyerek közül tízen a nagyváradi Szent László Gimnázium tanulói, tízen pedig a különböző tanulmányi versenyeken kitűntek közül kerültek ki. Kiss Edina, a szalontai Arany János Iskola hatodikosa azzal érdemelte ki, hogy benne lehetett a győrújbaráti táborozásra kiválasztott csoportban, hogy megnyerte az idei Arany László mesemondó versenyt. Nagyszalontán ugyanis minden évben a felnőttek számára rendezett Arany János versmondó verseny mellett megrendezik az Arany László nevével fémjelzett mesemondó versenyt is. A győztes a Fábián Imre néprajzkutató, író könyvében szerepelt A róka álruhája című mesével aratott sikert.

Az egyik harmadikos kisfiú, Kostea Sebastian az iskolai évzáró koncerten nyújtott teljesítményével tűnt ki, s amikor a nagyváradiak csoportját a győri városházán Olaszi Imre irodavezető fogadta, be is mutatta zongoristaképességeit egy rövid, fejből eljátszott Mozart-művel.
A jubileumi, tizedik küldöttség is kellemes élményekkel tér vissza Nagyváradra. Ezt bizonyítja a csoport egyik tagjának, a tizedikes Bányai Jankának a nyilatkozata, aki elragadtatással beszélt mindarról, amit itt látott és tapasztalt, a győri sok szép virágról, a patinás, régi épületekről, a kedves vendéglátókról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben nyitja kapuit az új győri termálfürdő

Október 3-án nyit a tervek szerint az új győri élmény- és termálfürdő. Az üzemeltetőkkel pénteken… Tovább olvasom