Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Nagyüzem a pályaválasztási központban

Májusig tele a Győri TISZK Pályaválasztási és Pályaorientációs Központ naptára, naponta két turnusban fogadják az általános iskolásokat. Az országosan egyedülálló szolgáltatásra már Bakonyszentlászlóról és Veszprémvarsányból is jelentkeztek.

December elején nyílt meg, hétfő óta pedig egymásnak adják a kilincset az általános iskolai csoportok a Győri TISZK Pályaválasztási és Pályaorientációs Központban.

Az országosan páratlan komplexumban a fiatalok megismerik a szakmákat, érdeklődésük és képességeik alapján pedig tanácsot kapnak a választáshoz.

A központ fontos találkozási hely a képzés és a gazdasági élet szereplői számára, konferenciáknak, kiállításoknak, szakmai bemutatóknak ad helyet.

Folyamatosan bővül az együttműködők köre, amelyben kiemelt szerep jut többek között a képző iskoláknak, az iparkamarának, az ipartestületnek, a munkaügyi központnak és a különböző vállalkozásoknak.

Idővel a tapasztalatok segíthetik a várost abban, hogy a mindenkori képzést az ipar igényeihez alakíthassa.

El kell ugyanakkor érni, hogy a gyerekek olyan szakmákban szerezzenek jártasságot, amelyekben folyamatosan van munka.

Ocsenász Gergő
Ocsenász Gergő


A mintegy 265 millió forint összköltségvetésű létesítmény – mely önálló bejárattal rendelkezik – a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola tetőterében 840 négyzetméteren kapott helyet. Az igényesen kialakított térben recepció, tanácsadó, tárgyaló, valamint pályaválasztási, szimulációs szakmabemutató- és konferenciaterem várja a bejelentkezőket. (Erről részletek keretes írásunkban.)

Kis Gergő
Kis Gergő


A központban még csak két napja tart a nagyüzem, a híre azonban már a kistérség határait is átlépte, bakonyszentlászlói és veszprémvarsányi iskolások is szeretnének részt venni a foglalkozásokon. Baráth Lászlóné vezető főtanácsos, TISZK- (Területi Integrált Szakképző Központ) csoportvezető naptára azonban május 10-ig betelt – ez összesen kétezer diákot jelent –, egyelőre a győri hetedikeseknek is várniuk kell.

Baráth Lászlóné vezető főtanácsos
Baráth Lászlóné vezető főtanácsos


Hétfőn az Eötvös-, tegnap és ma pedig a Fekete-iskola összes nyolcadikosa tölthette ki a számítógépes teszteket az NYME Apáczai-karának hallgatói segítségével. A program rendszerezi, hogy a diák milyen személyiséggel, képességekkel, adottságokkal és tanulási motivációval rendelkezik, s kiadja, hogy ezek alapján mely szakmacsoport javasolt számára. A gyerekek ezután csoportokban beszélgetnek a pályaválasztásról és megnéznek a 260 szakmát bemutató kisfilmből néhányat. Tegnap a villamossággal, az elektronikával, az informatikával és a szakácsszakmával ismerkedtek meg, ezek érdekelték a legtöbb végzőst.

Ocsenász Gergő és Kis Gergő a Lukács-középiskolába készülnek, autószerelőnek tanulnának. A fiúknak hamar megtetszett a szakma, s most úgy tűnik, piacképes képzést választottak. Liszkainé Papp Etelka osztályfőnök szerint a szolgáltatások nagy segítséget jelentenek, nem könnyű tizenévesen pályát választani.

A központ nyitva tartása. Hétfőtől csütörtökig délelőtt fél 9 és 12 óra között kétszer másfél órás pályaorientációs foglalkozásokkal várják az iskoláscsoportokat. Kedden és csütörtökön öt óráig a diákok szüleikkel is felkereshetik a központot, amely ebben az időben egyéni foglalkozásokkal, pszichológiai és pályaválasztási tanácsadással áll rendelkezésre. Bejelentkezni a 96/822-034-es és a 96/822-087-es telefonszámokon lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önbíráskodási kísérlet miatt ítélték el a volt romavezetőt

Felfüggesztettt börtön helyett csak pénzbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Horváth… Tovább olvasom